Dagboek van de pups, B-nest.  Hier zal ik proberen regelmatig een stukje te schrijven over het wel en wee van Abby en haar pups.

             

               Als je iets kunt dromen, kun je het waarmaken!  

                                       

'

31 mrt. 2011. Bisous is naar haar baasje toe en ik gun haar Bisous zooooo, maar om heel eerlijk te zijn, doet het me best wel veel verdriet. Op zo'n moment denk wat doe ik toch m'n hondjes zomaar weg te doen!! Terwijl ik het allemaal wel weet hoor. Heb zelfs al een fotootje van haar gekregen; dat ze ligt te slapen bij haar baasje op schoot in de auto en zelfs dan lopen de tranen me over de wangen. Wat ben ik ook een muts, moet dit ook eigenlijk helemaal niet opschrijven. Wim en ik zeggen dan tegen elkaar; we zijn fokkers van niets....... En ze hebben het allemaal zo goed, dat is het ook niet........ Gaat ook heus weer over hoor, komt helemaal goed, maar het zijn "mijn "hondjes hè, die weg gaan. Dus ja....... Bo ligt op dit moment ook lekker te slapen, ben benieuwd hoe het verder met haar zal gaan vandaag. Het wordt een knuffeldag en morgen.... Morgen weer naar de puppiecurcus, nu alleen.... Ja en aan dit dagboek zal nu toch ook eens een eind moeten komen. Alle puppies zijn uitgevlogen, dus ja wat moet ik dan nog vertellen. Heb al van verscheidene mensen gehoord; we zullen het gaan missen. Maar ach wat schreef ik op gewone dingen.....maar wel van hele lieve puppies. Wat waren ze snel groot, zo lagen ze op m'n hand en zo vliegen ze uit en gaan ze de wijde wereld in en kunnen ze van alles gaan beleven en genieten samen met hun baasjes!!! Wat wij ook zullen gaan doen met onze Bo en natuurlijk Abby, Faith en Alistair!!! Het is best wel een emotioneel einde van m'n verhaal, maar heb alles met erg veel plezier gedaan en we hebben al die weken erg genoten/ gelachen om hun alle 4. Om de gekke dingen die ze uitspokten, om de lieve dingen die ze deden. Om Abby hoe goed ze voor haar puppies zorgde, om Faith die vanaf 3 à 4 weken ook mee mocht zorgen en om Alistair die wel nieuwsgierig was maar het eerst dood eng vond en nu zelfs met ze gaat spelen. Wij hopen en dit weet ik eigenlijk wel zeker dat we ook mogen mee genieten van het opgroeien van Bas, Luna en Bisous!!! En dat ze allemaal een goed/ geweldig leven tegemoet gaan!!

 

30 mrt. De laatste dagen met Bisous, want ons meisje gaat vrijdag naar haar baasje. Dat wordt moeilijk voor ons, maar ook voor onze Bo. Want ja die twee hangen wel aan elkaar, ze zijn continue samen. Spelen samen, soms echt hard tegen hard, maar ook zo lief en lekker tegen elkaar aan liggen. Elkaar aflikken wanneer ze water hebben gedronken en ga zomaar door. Wat zullen we haar missen. Maar ook zij krijgt een geweldig huis en een hèèl warm mandje. Bisous is ook een heel lief pittig meisje, die je precies om de vinger kan winden, in ieder geval bij mij doet ze dat wel. Ik voel haar ogen soms prikken als ik achter de pc zit en dan draai ik me om en zit ze me aan te kijken, gaat dat staartje heel zachtjes heen en weer en als ik dan wat zeg dat komt ze eraan vliegen. Zoo lief!! Ook met Luna ( Britt ) gaat het erg goed, was ook al weer gegroeid. Ja wat gaat dat hard, zo ineens zie je het, dan lopen ze voor je en denk wat zijn ze alweer gegroeid!! Op de weegschaal van de dierenarts was Bisous 9145 gram en Bo 9125 gram, jaja Bisous weegt meer dan Bo op dit moment hoe is het mogelijk! Want Bo was bijna steeds de zwaartste van het stel! Grappig hè! met dit mooie weer zijn de dametjes veel buiten in de wei, samen met de groten. Dit gaat erg goed, ze lopen er zo bij tussen door, als ze vervelend zijn ( ja in de ogen van de groten ) dan krijgen ze een snauw, ok dan weten Bo en Bisous weer precies waar ze staan. Gisteren begon Bisous al aan het eten van Alistair, terwijl hij op een afstandje stond te kijken wat ze deed. Jaja zij had lef! Dan is Bo weer wat voorzichtiger. 

 

 28 mrt. Gisteren, wat was het een mooie dag, het weer heerlijk. Dat vonden onze dames en heer ook, want ze hebben de hele middag in de wei gelegen, gezeten en natuurlijk gespeeld! Heb nog mooie foto's gemaakt van het spelen. Maar toen ik ze gisteravond op de site wilde zetten, heb ik per ongeluk alle foto's op de bladzijde foto's verwijderd. Gewoon alles van die bladzijde af. Jullie willen niet weten hoe ik op dat moment baalde!!! Heb gisteravond nog wat foto's er weer op kunnen zetten, maar alles dat gaat niet lukken. Zo zie je maar in een ommezien is het weg, ja en m'n eigen schuld.! Dus de foto's van de wei moeten nog even wachten. Abby is af en toe nog goed bezig de dames "op te voeden ". Eigenlijk vertellen ook Faith en Alistair wel wanneer het hun niet aan staat en gaan dan zachtjes grommen. Nu dit is meestal genoeg voor Bisous en Bo om terug te gaan. Een enkele keer hebben ze wat harder gegrom nodig. Ja zo is de natuur, toch mooi of niet dan.

26 mrt. Nu vanmorgen werd ik om 7 u van wakker van de dames. Helaas hadden ze al eerder die nacht hun behoefte gedaan in de bench, nou ja het zindelijk worden komt vanzelf, ze zijn nog jong. Direct naar buiten, hierna maar een klein beetje eten gegeven, omdat ze om 9.30u naar de puppiecurcus moesten. Dat gaat met de auto en Bo spuugt nog steeds in de auto. Bisous heeft daar geen last van gelukkig. Nou ondanks het weinig eten,moest Bo nog spugen. Op naar de puppiecurcus, ze waren vanmorgen nog vrij rustig. Afwachtend met het spelen met de andere honden. Maar naar een poosje kwam in ieder geval Bisous wel in beweging om eens verder te kijken wat er allemaal te doen was. Bisous heeft wat meer lef dan Bo. Goed het was de eerste keer. Na de oefeningen nog even mee naar de kantine. Voor de baasjes een kop koffie( heel belangrijk op de vroege ochtend ) en voor de pups nog een gelegenheid om wat te spelen. Op de autorit weer naar huis, moest Bo alweer spugen, die ziel. Nu liggen de dames heerlijk te slapen; MOE!!

25 mrt. Vanmorgen 6 u melden Bisous en Bo zich voor een plasje. Dus eruit; Bo was nog "droog", Bisous had al een plasje op de krant gedaan, die we toch nog maar even bij in de bench hadden gelegd. Naar buiten de dames blij, heb niet veel gezegd tegen hun, denk worden het moet geen feest worden s'morgensvroeg. Daarna de bench weer in, nu dat vond volgens mij met name Bo niet erg leuk, maar na een flink poos gejammerd te hebben viel ze weer in slaap tot vanmorgen 8.30 u.  Netjes toch?? Gisteren met alle vijf naar de dierenarts geweest, samen met onze schoondochter; waar ik heel blij mee was, want zonder haar was me dat alleen niet gelukt. Met twee auto's, want ja 5 honden kan m'n Fiatje niet aan. Het was een hele onderneming. Kwam er bij het weg gaan achter dat Faith, Abby en Alistair geen halsband om hadden ( doen we meestal af hier), dus die gauw opgezocht. Maar goed al met al ging het erg goed, niets aan de hand. De kleintjes gingen samen met mams de onderzoekkamer in.  Bo mocht als eerste op de tafel, vrijwel direct sprong Abby erbij op. Dat doet Abby eigenlijk altijd, ze springt zelf op de tafel, nou Faith en Alistair echt niet. Nu scheelt het dat ze tegenwoordig een tafel hebben die kan zakken en waar ze zo op kunnen stappen,maar zelfs dat willen ze dan niet. Maar goed allen waren weer goed en gezond bevonden, allen de enting gehad die ze nodig hadden. Bo en Bisous kregen nog een puppypakketje mee.De dametjes deden het goed voor de eerste keer bij de dierenarts ( eerste enting hebben ze hier thuis gehad ). Ze werden vriendelijk onthaald door de dierenarts, daar was niets mis mee. Op de terugweg moest volgens mij Bo toch nog wel even spugen. Daarna dacht ik ze zullen wel moe zijn, dus maar even in de bench,maar daar waren de dames het niet mee eens, dus jammeren. Na een poosje heb ik ze maar bij de groten in de wei gedaan. En vonden ze een veel beter idee, het was ook heerlijk weer, dus dat ging ook prima.

 

24 mrt. Wat een heerlijk weertje, het is beslist geen straf om zo vaak naar buiten te moeten. Bo en Bisous zitten nu elk in een bench op de deel, mooi naast elkaar. Net werd er nog even gepiept, maar wat het wonderlijke en mooie, is wanneer ze piepen gaat Abby er naar toe en begint boos te blaffen. Wat een opvoeding of niet dan. Straks naar de dierenarts voor de tweede enting!

 

23 mrt. Mooi weer, lekker buiten weer. Scheelt ook een boel nu je veel/vaak naar buiten moet voor plasjes en poepjes. Vandaag zijn er al een aantal van die grote trekkers aan ons langs gekomen, terwijl wij in de grasrand stonden. Vol verbazing kijken ze, maar niet bang of zo. Zo leuk. We moeten soms zo lachen om hoe ze samen kunnen spelen, slapen ( op onder elkaar ) of gewoon maar wat doen. Maar als ze wakker zijn heb je alle ogen nodig om in de gaten te houden wat ze allemaal uitspoken. Wel hebben we de ren er nog staan, nu wel al met de bench in de ren, zodat ze daar ook aan wennen. Nu nog wel met het deurtje open, maar goed...De ren is voor hun eigen rust goed, voor de grote honden goed en soms ook voor ons even goed hoor. Wel wordt het al steeds rustiger als ze in huis rond lopen, ze kunnen ook gewoon rondlopen in plaats van rennen ( wat ze met hun vieren steeds deden ).

 

22 mrt. Zo grote honden uitgeweest, kleintjes al verscheidene keren een plasje en een poepje gedaan. Gedold op de deel en nog een poosje in huis gedold. Nu liggen ze nog op een kauwbotje te kauwen. Het duurt niet lang denk ik dan rollen ze om van de slaap. We hebben de ren nog gewoon staan, is voor nu nog wel makkelijk. Geweldig om te zien hoe ze aan het riempje me lopen. Alleen met z'n tweeën is spelen aan de riem erg leuk. Maar helaas voor hun wil het vrouwtje dat weer niet hebben, vervelend of niet dan! Net toen we buiten waren, zagen de grote trekkers met aanhangers, naast ons op het land bezig. Ze kijken even op en gaan weer verder met waar ze mee bezig waren. Joh, het is zo stil achter me, ze kauwen nog heen stilletjes op hun botje.

 

21 mrt.  Hier gaat het goed met onze twee dametjes, net een poosje buiten geweest. Proberen als ze wakker worden, eten gehad hebben direct naar buiten te gaan om een plasje of een poepje te doen. Dit gaat redelijk. Abby bemoeit zich er dan nog weleens mee en drentelt er bij tussen door, zodat we soms wat later bij de deur zijn, waardoor er dan weleens al een plasje op de grond ligt. Maar goed dat heeft z'n tijd nodig, komt helemaal goed. Met Luna gaat het erg goed. Ze hebben een goede reis gehad en ook thuis ging het helemaal goed. Niet bang, alleen maar nieuwsgierig naar alle nieuwe dingen. Ook vannacht had ze maar 10 min. gepiept en was ze lekker gaan slapen tot vanmorgen 7.30u; geweldig toch!! Ze ligt bij haar baasjes in de bench naast hun bed, dus wat wil ze nog meer. Wij zijn echt blij dat het zo goed gaat!! Gisteren was weer zo'n dag, je mist haar toch....Maar als je dan hoort dat ze het goed hebben, dan is het ook goed!! En zijn we blij!!

 

20 mrt. Het verhaal van de 10..........  En toen waren er nog 2......  Luna ( Britt ) is net weg. Ze krijgt het zooo goed, ze is zooo welkom en toch hield ik het weer niet helemaal droog. Maar wij gaan haar missen, dat is zeker! En haar baasjes gaan van haar genieten dat is ook zeker. Het is gewoon een moeilijk, maar ook een heel fijn moment. Dat de mensen hun eigen hondje krijgen en daar heel veel plezier mee mogen beleven. Luna kreeg het mooiste bandje van de hele wereld om, leuk he!!! Het is hier schitterend weer, dus als Bo en Bisou ( zo gaat Bijou heten en zo gaan wij haar nu ook noemen ) wakker zijn, gaan ze lekker naar buiten; de Vetweide in ( zo noemen wij de wei, buiten ).

 

19 mrt. De dames liggen lekker bij en op elkaar te slapen. Soms liggen ze in houdingen warvan je denkt zo kun je toch niet slapen, maar hun wel. En als ik ze dan zo zie liggen denk; oooo wat zullen ze elkaar gaan missen. En in de praktijk valt dat best wel mee, want met Bruce gaat het hartstikke goed. Hij is het zonnetje in huis, lief hè!! Dus hopelijk gaat het morgen ook zo met Britt ( zij gaat Luna heten). Want morgen is het grote avontuur voor Luna en haar baasjes aangebroken. Dus vandaag kunnen wij nog lekker genieten. De 2 drukste dametjes blijven hier, vooral Bo die kan er wat van. Wij zeggen steeds dat doen we helemaal verkeerd! De grootste "schreeuwerd " blijft hier ( haha ).Hier breekt het zonnetje door, dus als ze straks wakker zijn, gaan ze naar buiten de wei in en kunnen ze dollen.

 

18 mrt. Gisteren toch een rare dag zonder Bruce, die nu Bas gaat heten. Heb al foto's gekregen van z'n nieuwe baasjes en al bericht dat het super ging met hem. De reis was goed gegaan, geen ongelukjes enz. Hij had gisteravond maar even gepiept en was lekker gaan slapen. Geweldig toch!! Dat doet ons echt goed!! Want ja zoals gisteren denk je toch steeds hoe zal het met Bruce gaan. Je mist hem gewoon, maar als je dan hoort dat het goed gaat doet het jezelf ook goed. En Wim had hetzelfde gevoel, ook steeds denken aan.... Wat zijn we toch een stel of niet dan... Fokkers van niets op dat gebied dan. We hechten ons zo snel aan hun, terwijl je weet ze gaan straks weg. Maar we weten van alle 3 dat ze heel goed terecht komen, dus daar ligt het niet aan!! Goed genoeg hierover, de 3 dames liggen alweer lekker te slapen, zijn net buiten geweest, hebben het gat wat ze al eerder gegraven hebben nog wat groter gemaakt. Jee wat leuk, vinden hun. Gisteravond heb ik ze een voor een uitgelaten aan het riempje in het donker samen met de grote honden. Dit vonden ze geweldig, wilden steeds achter de groten aan, want ja die liepen los( ook niet eerlijk natuurlijk), ach een klein stukje tot aan de buren, maar het was weer een avontuur zo in het donker. Maar ach ze zijn niet van zoveel dingen onder de indruk, lekker vind ik dat.

 

17 mrt. Wat gaat de tijd toch snel, zo hoor je van de dierenarts dat Abby drachtig is en zo vliegen ze uit. Onze Bruce is net weg, heel gezellig ging hij met zijn baasjes mee. Kreeg een mooi nieuw halsbandje om en daar ging hij; de wijde wereld in. Hij zal het heel goed krijgen bij hun, ook hebben zijn baasje al een Gordon, dus voor hem zal dat helemaal geweldig zijn!! Ben blij voor hem en voor zijn baasjes, maar eigenlijk ben ik niet blij, want wij moeten hem missen.... Toen ik weer terug kwam in de kamer, zaten Bo, Britt en Bijou wat rustig naast elkaar. Zouden ze het aanvoelen???? Daarna lekker met hun naar buiten geweest een ommetje gemaakt om de schuur en nu spelen ze in de ren buiten. Het is vreemd zonder Bruce!!! En Abby? Merk niets aan Abby, misschien straks?

 

 

16 mrt. De laatste dagen vliegen voor bij. Ze hebben net met elkaar de boel mooi op de kop gezet, maar ach als ze maar plezier hebben. Het was hier een lawaai van jewelste. De geluiden cd stond op ( op dat moment een krijsende baby), één van de pups was met een piepspeeltje aan het spelen en we hadden de tv aan met het journaal erop; wat we graag wilden horen. Dus dat hield in dat de tv wat harder ging. Tja......... Gisteravond waren ze nog heerlijk aan het dollen in de kamer ( zoals elke avond ) het zijn dan soms net een stelleltje wilden met elkaar. Toen even Abby erbij in de kamer en dan wordt het een stuk rustiger, wat is de natuur toch mooi of niet dan. Ik blijf dat mooi vinden. Goed morgen breekt de grote dag aan voor Bruce! Spannend!! Britt gaat zondag ons huis verlaten,ook haar baasjes kunnen niet wachten!! Door omstandigheden blijft Bijou nog een poosje bij ons en gaat wat later naar haar nieuwe baasje. Vinden wij wel gezellig hoor!!

 

15 mrt. Nu de kogel is door de kerk. Het is duidelijk wie waar naar toe gaat en die hier gaat blijven. Wij hadden het al een poosje in ons hoofd. Wilde alleen nog maar bevestigd worden in onze gedachten. Maar Bo ( paarsje ) blijft op Weijerswold!! Gisteravond de pupmensen gebeld en zij waren ook helemaal gelukkig. Dat doet je toch ook goed! Alles valt op een gegeven moment op z'n plaats. Maar oooooo nog 2 dagen en dan gaat onze Bruce het huis verlaten. Dan gaat hij de grote wereld in. Maar ook hij krijgt hele fijne, lieve baasjes, die zich heel erg op zijn komst verheugen!! Jee, echt heb het al vaker gezegd natuurlijk, maar deze weken zijn zo vreselijk snel gegaan. Ben je zo lang bezig geweest om het zo ver te krijgen en het is maar even en dan gaan ze de wijde wereld in. Maar dat is ook goed hoor, ze zijn er ook aan toe,maar we zullen ze missen!!Maar genoeg hier over, gistermiddag hebben de pups nog heerlijk in de grote wei gespeeld/ gerend. Ze vinden de grote gaten, die Faith en Abby gegraven hebben geweldig. Ze kunnen zich er helemaal in verstoppen, dan zie je alleen nog maar een staartje. Ook hebben een paar een klein poosje in de bench alleen gezeten, maar helaas waren ze daar nog niet zo blij mee. Tja dat zal moeten wennen en daar gaan we gewoon mee door.

 

 14 mrt. Zo net even een eindje met elk van hun apart aan het riempje gelopen. Nu dat gaat steeds beter. Bo is eigenlijk de enige nog die soms wat aan je broek wil gaan hangen,maar als je haar dan even afleid dan gaat ze weer gewoon lopen. Ze weten het ook al precies als ze het halsbandje met de riem om krijgen worden ze helemaal druk en weten ook al precies welke kant ze op moeten naar de deur.  De grond was nog wat nattig, dus allemaal natte voetjes, dus bij allen de voetjes schoon/ droog gemaakt. Tja de grote honden weten niet beter en het scheelt je een boel troep in huis. Alhoewel ik soms denk ach het hoeft niet of ach de poten zullen alwel droog zijn. Tja en dan lopen de gang in en dan.......... Hoef denk ik niet verder geen uitleg te geven....... Menigeen zal weten hoe de vloer er dan uit kan zien. Gistermiddag de club geweest, ze vonden de honden allemaal erg mooi. Dus wat wil een mens nog meer!! Het zonnetje breekt hier door, dus hoop ik dat ze vanmiddag nog een poosje in de grote wei kunnen spelen. Vandaag voor de 4e keer ontwormd. Het is nu echt aftellen. Onze zoon en schoondochter zijn gisteravond nog geweest, omdat onze zoon door zijn werk van de week niet meer langs kan komen en dan Bruce niet meer zal zien. Hij wilde nog even "afscheid "nemen. Lief hè!!

 

 

13 mrt. Zo net zijn ze op de weegschaal geweest. Bruce heeft de 8 kilo bereikt, Britt is de lichtste( nou ja licht) met 7100 gr en Bo en Bijou zitten er tussen. Het is zo mooi, het was vanmorgen nog zoo rustig, ik had de wekker wel gezet, maar hoorde nog niets. Heb echt het gevoel dat wanneer wij niet in beweging komen, hun dat ook nog niet doen. Bij Faith, Abby en Alistair gaat dat nl. ook zo. In het weekend zijn we meestal wel later op, maar zolang wij niet in beweging komen, blijven de honden ook gewoon slapen. Geweldig toch?? Straks gaan ze lekker weer naar buiten, het is zacht weer. Ze worden ook voor ons steeds meer persoonlijkheden, dat is zoo mooi. Maar met een brok in mijn keel, moeten we gaan aftellen. Want de laatste week is aangebroken en ja wat zal ik zeggen........ We gaan er nog een mooie week van maken, hopelijk met mooi weer, zodat ze lekker buiten kunnen spelen. En aan dat andere wil ik nog niet denken........

 

12 mrt. Ze zijn hier helemaal uitgeteld! Vanmorgen naar de puppiecurcus geweest. Onze schoondochter was ook mee, want anders konden we de 4 "niet de baas". Met z'n vieren achter in de Fiat( m'n hondenauto ). Bo was op de heenweg de enige die wat piepte in de auto en andere drie keken wat in de rondte, stonden tegen de ramen omhoog. Toen we met de puppies kwamen aan lopen, werd er al gezegd. Jullie zijn al aangekondigd; als een heel nest met Teckels. ( ze hadden ons al gezien )Ja, nou ja zeg, Teckels, maar dan wel Teckels die hoog op de poten stonden en iemand die dus geen verstand van zaken had!! Wij moesten er hartelijk om lachen! De puppies liepen het eerste stuk alsof ze er dagelijks komen, maar toen er andere honden in het zicht kwamen, werd dat even anders. Toch even weifelend, maar dat was maar even. Ze hebben een poosje in de ren, met de andere honden gespeeld. Eenmaal in de ren, waren ze allevier eerst wel wat onder de indruk, maar algauw ging Bruce op pad en Bo en Bijou ook. Britt vond het allemaal ietsje enger, maar ook zij ging na een poosje aan de snuffel. Bruce begon zelfs een Boxerpup die toch al een stuk groter was dan hem, uit te dagen. Nu weten ze dat de wereld niet alleen uit Gordons bestaat. Wat een avontuur. Onderweg in de auto naar huis ( 10 minuten rijden ) vielen ze al in slaap en dat doen ze nu nog, maar wel lekker in de kamer hoor. Zal foto op de site te zetten. Morgen komen ze van de club naar de hondjes kijken.

 

11 mrt. Rust in de tent, vanmorgen vroeg zijn ze al even buiten geweest, even dollen in de ren buiten, klein stukje elk apart door de tuin. Maar je kunt nu echt merken dat ze langer wakker zijn en meer energie krijgen. Dus daarna hebben ze nog een poos in de ren in de kamer gespeeld. Gistermiddag de bench in de kamer gezet, kunnen ze daar ook een beetje aan wennen. Nou ja ze wandelen er even door en dan weer lekker spelen in de kamer. Paarsje had gisteravond een lege rol van de keukenrol weten te bemachtigen. Nu mooier speelgoed is er bijna niet. Vol trots ging zij op pad en steeds maar om de ren heen met de 3 anderen achter haar aan. Geweldig gezicht; Wim en ik hebben er hartelijk om gelachen!! Voor het eerst hebben ze 10 minuten aan een kauwbotje geknaagd, jee wat waren ze rustig. Daarna de botjes opgeruimd, kunnen ze een volgende keer weer.

10 mrt. Net even weer een eindje gelopen bij ons in het straatje met de puppies, elk bladje is leuk, vooral nu het waait dan dwarrelen die blaadjes zo en willen ze erg graag achter aan rennen. Nu zijn ze aan het eten, dus hoor ik allemaal geknabbel achter me en ze hebben de bak zomaar leeg. Zo, de lege "trog" maar uit de ren gehaald, want ze bijten echt overal op. Nu staan ze tegen het gaas omhoog, van wij wilde nog wel een beetje aandacht. En dat is zooo lekker, even knuffelen, op schoot: het kan nu nog. Jullie snappen vast wel hoe het hier af en toe uit zal zien. De stofzuiger staat nog midden in de kamer, want ja als de pups wakker zijn, gaan hun voor. Poetsen komt straks wel eens weer. Zo even een vervolg; we hebben net 4 ritjes in de auto naar de buren er op zitten. Telkens met een pup op schoot. Bij de buren er even uit, alles bekijken. Bo en Britt vonden het nog wel een beetje eng in de auto, maar Bruce en Bijou waren toch echt niet onder de indruk van alles. Nu liggen liggen ze moe, maar voldaan te slapen.

 

 9 mrt. Goedemiddag, geen mooi weer, maar toch net even met de pups aan de riem door de tuin gewandeld en een stukje richting de weg. Grote vrachtwagens komen voor bij, bij de eerste vrachtwagen doen ze de kop omhoog kijken vol verbazing en gaan weer verder met waar ze mee bezig waren. Leuk hè! Nu zijn ze moe en liggen heerlijk te slapen. Ik heb het al meer gezegd; het wordt steeds meer hond! Als je ze zo ziet lopen aan een riempje, man dan zijn het toch hele honden. En dan ben ik best wel trots op hun en natuurlijk ook op Abby, dat ze het zo goed doen!En erg blij dat het toch allemaal uiteindelijk gelukt is en er 4 van die mooie puppies in de kamer liggen!!! Zal proberen zo nog wat foto's op de site te zetten, weet niet of ik nog tijd heb,anders wordt het morgen. Zondag komen ze van de club het nest bekijken, gezellig! Ben ook benieuwd wat hun van de pups vinden. Zaterdag naar de puppiecurcus. Niet echt om oefeningen te doen, maar meer uit het oogpunt van socialisatie. Ben benieuwd wat ze van dat avontuur gaan vinden.

8 mrt. De pups zijn lekker aan het dollen met elkaar. Eén zit op een speelgoed te bijten de ander op een lap en 2 zijn met elkaar aan het spelen. Abby heeft net weer een speeltje uit de bak gepikt, ze kan het niet laten. Ze loopt er soms ook al piepend mee rond. Vanmorgen mochten de pups zelf nog even bij haar drinken, nou kan niets meer in zitten volgens mij. Maar goed kunnen ze nog even sabbelen, ach het stelt niets voor het is misschien maar 1-2 minuten, maar voor de pups toch even lekker. Als ik in de keuken het eten voor hun klaar maak, staan ze meestal alle vier in het hoekje van de ren te kijken. En 's avonds krijgen ze de Energique door de brokjes, ooo ze zijn helemaal gek als ze dat krijgen. Gisteren zijn ze weer gewogen. Bo (Paarsje) 6700gr, Bruce 7100gr, Britt( Groentje) 6200gr en Bijou ( Roodje) 6400gr. het zijn hele gewichten, de dierenarts vorige week zei ook al wat een kanjers, maar ja wat wil ze zijn met z'n vieren. Straks gan nog lekker naar buiten.

 7 mrt. Laat vandaag met m'n verhaal. Het was weer mooi weer, waar we erg blij mee zijn, want dan kunnen de pups nog lekker naar buiten. Op dit moment dollen ze ook door de kamer, dus eigenlijk geen goed moment om te gaan schrijven, maar goed het gaat gewoon met onderbrekingen. Nu krijgen ze ook al gewone pupbrokjes door de puppystart heen, zodat ze langzaam op de puppiebrokjes over gaan. Ze kauwen de brokjes zo op, terwijl deze toch wel een stukje groter zijn dan de puppiestart; een beetje biogarde erbij over, heerlijk vinden ze het. Het is zo leuk om te zien, soms zet ik de kist met speelgoed ( die vroeger werd gebruikt voor het speelgoed toen onze kinderen klein waren) in de kist en kunnen zelf eruit halen wat ze willen. Nu dat is geen probleem, dat kunnen ze goed. Vanmorgen nog een filmpje gemaakt van de pups in een net schone bak. Durf het haast niet op de site te zetten. Maar goed als ze maar plezier hebben toch?? Als jullie willen weten hoe de gaten in de wei eruit zien, moet je kijken op de bladzijde foto's.

6 mrt. Een mooie dag, de pups zijn net een poos naar buiten geweest. Eerst in de ren buiten, maar als ik er bij blijf staan, gaan ze allemaal tegen het gaas omhoog staan. Ze willen eruit, een eindje lopen in de tuin. Tja, morgen 7 weken en nu al verwend?? Maar goed als ik weg loop dan gaan ze mooi met elkaar spelen, niets aan de hand. En voordat ze dan weer naar binnen gaan dan mogen ze inderdaad elk apart nog een rondje door de tuin. Abby dwarrelt er dan nog wat bij tussen door. En als we haar zin doen, mogen de pups niets, krijgen ze weer een poot van haar over hun heen; zovan blijven waar je bent. Je kunt nu wel merken dat ze langer wakker blijven en erg veel energie hebben op dat moment. Toen Paarsje en Roodje van buiten kwamen, door de achterdeur, over de deel naar binnen ( o de deel is ook erg leuk, rennen!!)  de gang in. Oooo leuk, de deur van de badkamer staat ook open, he daar zijn we nog niet geweest. Wat is dat?? Goed, het heeft nu als resultaat dat we op dit moment een badkamer hebben  met allemaal kleine hondenpootjes, de vloer was namelijk nog nat van het douchen jajaja. Na al deze avonturen slapen er 3, eentje is nog wakker. Dat is Roodje zij is namelijk degene die het langst wakker blijft en het eerste weer wakker is. Maar ze is zooo lief, ach nee dat zeg ik verkeerd ze zijn alle vier zooo lief.

5 mrt. Goedemorgen, wat een lekker weertje voor de hondjes gisteren. Ze zijn verscheidene keren naar buiten geweest. Faith, Abby en Alistair zijn de hele middag buiten geweest ze zijn druk aan het werk geweest, grote gaten hebben ze gegraven. Kijk daar zijn wij dan weer niet zo blij mee, maar ja..... De pups krijgen nu tussen 22- 23u voor de laatste keer eten, dat gaan we zo langzamerhand naar 22 u brengen. En dan zijn ze rustig tot s'morgens 7.30- 8 u. Nou dat is toch een hele nacht, zodra ik de deur maar een klein eindje open doen, staan ze met hun vieren recht tegen de bak omhoog. Ze hebben me dan natuurlijk al lang gehoord. Dan moeten ze eerst even aangehaald worden, allevier even een beetje aandacht hebben. Daarna krijgen ze eten. Vanmorgen hebben ze weer gespeeld met een doosje, zo af en toe krijgen ze die een poosje en dat vinden ze helemaal geweldig. Het worden steeds meer hondjes met een eigen karakter, waardoor je ze ook steeds meer gaat herkennen. Er zijn van die leuke dingen. Gaat er eentje water drinken, ook al slaapt de rest dan komen ze meestal ook in beweging om water te drinken. Ach het zijn van die dingetjes het stelt niets voor, maar toch....De foto's op de site zetten gaat nog steeds bijna niet, heb er maar twee op kunnen zetten, waardoor dit komt ?? Heb geen idee, zoveel verstand heb ik er niet van, als het maar doet wat het moet doen, dan gaat het wel, maar anders...... Maar we blijven proberen.

4mrt. Net met elk even een rondje om het huis gemaakt, allen hun behoefte al gedaan en dan worden ze geprezen als een grote. Maar aan het riempje vinden ze nog maar raar hoor, ineens kunnen ze gaan stil staan en dan trekken. Als je hun dan roept dan komen ze vrolijk aan gehuppeld. Gistermiddag was het heerlijk weer voor hun en zijn ze ook buiten geweest. Heb nog leuke foto's gemaakt, maar soms doet de website raar en willen de foto's er niet op.Heb er wel een paar op gekregen,maar ga het vandaag weer opnieuw proberen.  Het leuke van zo'n website is dat mensen die je helemaal niet kent, je website volgen en soms ook nog reageren op het gastenboek, geweldig toch?? Heb al vaak genoeg gezegd: "Wat hebben wij een boel dingen meegemaakt, mensen leren kennen door de honden", dat zijn toch leuke dingen. Wij hebben er vriendschappen aan over gehouden!! Vanmorgen hebben ze voor het eerst een beetje biogarde over de brokjes gehad, een paar lepeltjes maar, ze vonden het heerlijk!!! Heb gisteravond een paar foto's gemaakt van de kamer, als de puppies eruit zijn. Ze maken er zo'n zooitje van, maar ze hebben zooooo'n plezier, dus maakt het ons niets uit. Het zijn dan net een stelleltje "wilden ", maar wel hele lieve "wilden ", hoor!!!!!!!! Wim heeft 2 "houders"voor de schone kranten gemaakt, zodat we zo kranten (ontdaan van nietjes ) kunnen pakken om de bak te verschonen. Nu de pups vinden die geweldig, op de rug er onder liggen en de kranten eraf gooien. Of de een gaat onder de kranten liggen en de ander er voor en dan....... blaffen tot je oren er zeer van doen. Zooo leuk....

3.mrt. Ze liggen op dit moment alweer te slapen. net eventjes naar buiten geweest, was wel koud, maar geen wind dacht ik. Dat was anders toen ze buiten waren, de wind kwam op zetten. Nou ja, ze zijn ongeveer 10 min. buiten geweest, lekker gespeeld.Ik had de mand in de ren gezet buiten. Ze hadden toch een lol met elkaar, met z'n allen achter de mand en tegen elkaar blaffen, geweldig! Gisteren met hun een voor een aan het riempje gelopen in de tuin.De een loopt gewoon mee de ander gaat stil staan en wil geen meter meer verder. De tuin vonden ze hoogst interessant, elke struik, plant staan even stil en wordt besnuffeld. De grote honden waren op dat moment in de wei en vonden het maar niets dat ze er niet bij mochten zijn. De brokjes krijgen ze nu "droog" worden niet meer geweekt en dat gaat prima.

2 mrt. Achter mij wordt lekker gespeeld. Ondertussen is Abby hun druk aan het poetsen, ze ontkomen er niet aan. We zijn in afwachting van de dierenarts voor hun eerste enting. Gisteren hebben ze de chip gekregen. Het is best wel een dikke "spuit " waar de chip in zit, maar ze hebben er helemaal niets van gemerkt! Het was zo klaar. Paarsje heet nu Bo, Bruce Bruce, Groentje heet Britt en Roodje heet Bijou. Maar goed dit zijn de officiele namen, hun toekomstige baasjes hebben met zorg hun roepnaam uitgekozen. De stambomen zullen met 2 weken klaar zijn, dus gaan de stambomen mee, als de hondjes naar hun nieuwe baasjes gaan. Het is hier nu erg koud ,maar wel mooi weer, dus hoop dat de wind wat gaat liggen, zodat ze straks toch nog een poosje naar buiten kunnen. Dit is toch een heel verschil met het nest van Faith, het was toen zomer en erg warm. Wat hebben de pups toen gespeeld in de wei, dat wil nu ook wel alleen niet zo lang. Heb contact gehad met de puppiecurcus, de zaterdag voordat de pups naar hun baasjes gaan, gaan we met hun allen naar de puppiecurcus kunnen ze spelen met andere puppies. Dan kunnen ze zien dat de wereld niet alleen bestaat uit Gordon Setters.

1 mrt. Het is een dolle boel achter mij. Onze jongste zoon komt vanmorgen uit z'n bed rollen en werpt een blik in de werpkist en zegt:  "Ze zijn ook allemaal wel iets aan het afbreken of niet dan ". Tja wat zal ik daar van zeggen, ik moet er om lachen, maar inderdaad lijkt het er soms wel op. Ze kunnen er een heerlijke grandioze puinhoop van maken, maar als ze dat niet doen dan is er ook iets niet goed toch?? Ze moeten kunnen spelen. Gisteren weer naar buiten geweest, nu ook voor het eerst op het gras gelopen. Ach de eerste stapjes waren even voorzichtig maar daarna......... leuk. En zo onder dit schrijven wordt het rustig achter mij en gaan ze een voor een slapen, dat gaat in een paar minuten. Heel af en toe beweegt er zachtjes nog eentje of wordt er nog heel langzaam op iets gekauwd. Straks komt de Raad van beheer, vanaf dan hebben ze alle vier hun officiele naam. Hun namen worden Bo, Britt, Bijou en Bruce. Langzaam aan worden ze steeds zelfstandiger, ze slapen al een paar nachten alleen. Abby wil nog al eens door de kist lopen ook s'nachts, maakt ze hun wakker en dan willen ze drinken en dat wil Abby eigenlijk niet meer hebben. Dan is alles in de war en nu gaat het goed, ze slapen en tussen 7- 8 u worden ze wakker. Nou netjes toch??

28 febr. Gisteren nog 2 filmpjes erbij op gezet. Het echt ravotten met een doodgewone doos, er is geen mooier speelgoed. Er wordt nu best wel heftig gespeeld dat gaat met veel lawaai, gegrom ( en dat lijkt al heel wat ) gepaard. Wanneer ze in de kamer, keuken, gang of op de deel zijn kunnen ze zo hard rennen. In de kamer gaat dat om de werpkist heen en behoorlijk hard achter elkaar aan, als je dat alleen al hoord is schitterend. Soms wachten ze elkaar op, de een gaat om de werpkist heen de andere weet waar hij weer te voorschijn komt en er dan boven op. Geweldig gezicht! Helaas zijn ze gisteren niet naar buiten geweest, het was geen weer. Hopelijk straks, het is hier nog wel wat mistig, maar droog, dus we gaan er voor straks. Nu liggen ze nog te slapen.( hun schoonheidsslaapje, groeislaapje aan beide hebben ze geen gebrek). Trouwens was ik nog vergeten te zeggen. Onze puppies waren niet de enige die zaterdag voor het eerst van hun leven naar buiten kwamen. Het olifantje Mong Tine dat een poosje geleden in Noorder Dierenpark te Emmen is geboren mocht ook afgelopen zaterdag voor het eerst naar buiten. Daar stond een foto van in de krant. Wij hebben ook foto's van de puppies buiten, alleen deze staan niet in de krant. ( hoeft ook niet hoor). Vandaag zijn ze allemaal weer ontwormd, jaja ze zijn alweer 6 weken vandaag!!!!! Morgen komt de Raad van Beheer om te chippen.

27 febr. Goedemorgen, de puppies hebben eten gehad, de bak is schoon, de puppies slapen nu, de grote honden zijn in de wei geweest en hebben eten gehad, zelf zit in nog in de pyama en heb nog geen eten gehad. Maar dat geeft niet dat komt zo. Als Abby door de bak loopt willen de puppies nog zooo graag bij haar drinken, heel soms geeft ze daar nog aan toe. Maar eigenlijk wil ze dat niet meer, wat ik ook kan snappen, want het gaat met geweld, die pootjes, tandjes, ze grijpen, happen enz. Dus gisteren voor het eerst wat kampferspiritus op de tepels gedaan, nou de pups vonden het wel raar, hielden op met proberen,maar even later ja hoor gewoon drinken. Misschien moet ik er wat meer op doen. De pups hebben de moedermelk ook niet meer nodig natuurlijk, ze krijgen 4 keer per dag eten, 1 keertje per dag eten ze een beetje Energique( wat ze eeecht lekker vinden , het is zo op ), dit is gewoon omdat ze het lekker vinden ( doen wij toch ook wel eens?). Ook krijgen ze nu de brokjes nog heel ietsje geweekt en gisteren heb ik zo een handje vol brokjes in de bak gelegd, nu daar moest natuurlijk goed op gekauwd worden, maar het ging wel, het duurde niet lang toen waren die ook op. Ik hoop dat het weer nog een beetje opknapt en dat de puppies weer even naar buiten kunnen. Het is niet koud hier, maar wel wat nattig. Achter mij wordt druk gedroomd, Roodje droomt en piept, Groentje ligt met haar hoofd op Roodje en beweegt dus met elke piep van haar mee,maar slaapt gewoon door.  Trouwens heb gisteravond nog een kort filmpje op de site gezet, misschien wel leuk.

26 febr. Ze liggen alle vier te slapen. Net zijn ze even 5 tot 10 minuten naar buiten geweest, zal de foto's op de site zetten. Maar ze vonden het geweldig, heb niet het idee dat ze ergens bang voor zijn. Ze waren flink aan het dollen, kleden over de hekken heen, vanwege de wind.( ze zijn natuurlijk nog niets gewend). We hadden de mand ook in de ren gezet. Bruce vond nog een blaadje, wat hij hoogst interessant vond. Joke is vanmiddag geweest te puppies kijken, ze vond ze allemaal erg mooi en dat het heeeel moeilijk kiezen wordt voor ons!! Volgende week krijgen de pups een "drukke" week, maandag gaan we ze weer ontwormen, dinsdag komt de Raad van Beheer om ze te chippen en woensdag krijgen ze de eerste enting. Ja Ja ze worden groot!  Wil graag even zeggen dat we erg blij zijn met de toekomstige eigenaren  baasjes van de pups!!!!!! Alle drie ( want ja eentje blijft bij ons) krijgen een goed en warm mandje!! Onze Faith is zo aan het moederen dat er zelfs wat melk uit een van de tepels komt! Hoe vinden jullie dat nu!! 

25 febr. Op dit moment zijn Bruce en Groentje wakker en vooral Groentje roept dat ze eruit wil. Paarsje en Roodje zijn wakker/ niet wakker. Ze gaan er nu nog niet uit, we krijgen straks pupbezoek; dan is het toch leuk als ze er even uit kunnen. Maar de pups weten ondertussen wel dat ze het buiten de ren erg leuk vinden, dit kunnen ze ons goed vertellen. Alleen jammer voor hun maar daar gaan we natuurlijk niet altijd op in. je moet ze zien rennen door de kamer, gang keuken heen, geweldig vinden ze het. Ze rennen om de bak heen, om de bank en de stoel enz.  Ze zijn nog niet buiten geweest, het was hier van de week zoooo koud; oostenwind, erggg koud. Hopelijk wordt het van de week beter, want ja ze moeten toch wennen aan buiten. De brokjes krijgen steeds wat minder geweekt, dus ze moeten nu wel wat meer kauwen. Met andere woorden, ze moeten ietsje meer voor hun eten doen.

24 febr. Wim heeft gisteravond de planken uit de werpkist gehaald, deze zitten erin zodat als de moeder gaat liggen een pup nog wat ruimte heeft en niet " geplet "wordt. Maar de pups gingen er op lopen enz. , dus heeft hij ze er maar uit gehaald. Nu hebben ze ook een beetje meer ruimte. Een puinhoop maken kunnen ze nu ook, ze vinden de kranten erg leuk, worden stuk verscheurd nou ja dan kunnen jullie je enigsinds voor stellen hoe het er uit ziet. Terwijl ik dit tik is groentje nog lang niet moe, de andere drie liggen te slapen en zij doet nog verwoede pogingen om ze wakker te krijgen.

23 febr. Het is zo'n mooi gezicht om Abby en Faith met z'n beiden te zien moederen. Er hoeft maar een piepje te zijn (meestal is dat piepje van een speelgoedbeest) of een van beiden of allebei springen de bak in. Op dit moment valt Bruce de staart van Faith aan; hij nam een aanloop, sprong een keer en hap in de staart, geweldig! Ze eten sinds gisteren uit de "trog", heb foto's gemaakt. Het werkt perfect, ze kunnen mooi naast elkaar staan en hebben meer ruimte om te eten. Tenminste als het goed is, het gebeurt nog dat ze alle vier op dezelfe plek gaan staan.

22 febr. Ook tweede nacht alleen ging prima, we hebben ze niet gehoord. Ook s'morgens zijn ze niet zo vroeg, we laten de gordijnen mooi dicht dan is het nog donker. Vanmorgen hebben ze heerlijk in de kamer gedold, maar ook in de gang en de keuken. Het huis wordt hun steeds meer eigen. Ze rennen door de kamer; zooo'n mooi gezicht. De mand in de gang, hondekleden enz. die overal liggen voor de grote honden worden allemaal verkend, besnuffeld enz. Ook Alistair vind het steeds leuker worden, hij wil al met de puppies gaan spelen. Abby heeft een nieuwe hobby; steeds maar opnieuw( vooral als de pups buiten de ren zijn) de oren van de pups schoonmaken; soms hebben ze de oren drijfnat.

21 febr. Vannacht zijn ze voor het eerst alleen met Abby geweest. Dit ging prima, om 3.30u ben ik nog even wezen kijken en iedereen(inclusief Abby) lagen lekker te slapen. Ze krijgen al een paar dagen wat extra's te eten. Een beetje Energique, dit is vlees en dit vinden ze heerlijk! De eerste keer vond Roodje het nog wat "vreemd", maar dat was alleen de eerste keer.

20 febr. Alles ligt weer te slapen, groot en klein, rust in de tent. De bak staat werkelijk op z'n kop, overal speelgoed en ergens ligt ook nog een doosje tussen; een doos vinden ze namelijk geweldig! Alle vier boven de 4 kilo, ja paarsje en Bruce al een paar dagen. Paarsje is al 4450, Bruce volgt met 4383, groentje 4055 en roodje 4039 gram. Het zijn hele gewichten, maar dat is fijn!! De visite is net weg; Abby haar zus, Aileas met haar baasjes zijn even wezen puppies kijken. Het is toch wat, maar de honden en wij zijn weer goed verwend met speelgoed en lekkers. Ook was het fijn om Aileas en natuurlijk ook haar baasjes te zien. Gisteren hebben Abby even apart gedaan, toen de pups los in de kamer liepen. Ze mochten van haar haast niet een stap lopen, kregen ze een poot over zich heen, zo van hier blijven. Tja, zo kunnen ze natuurlijk niet de wereld verkennen, dus ja dan maar even zonder mama. En rennen wat ze dan al kunnen, soms met alle voetjes van de vloer en weten ze van gekkeheid niet wat ze doen moeten. Ook hebben de puppies gistermiddag kinderbezoek gehad, ook dit vonden de puppies erg leuk; spelen en aaien, wat wil je nog meer. Vannacht zullen ze voor het eerst alleen zijn, Wim gaat weer gewoon bij ons in bed slapen ( nou dat is na 5 weken toch wel fijn ). We zijn dicht in de buurt; we hebben alles gelijkvloers.

18 febr, Terwijl ik dit schrijf, zit ik te luisteren, naar geschiet op de geluiden-cd. Ook is die cd wel weer goed voor de grote honden. Er staat nl. ook vuurwerk en onweer op en dat vinden de grote honden toch nog steeds niet fijn. Dus ook voor hun een goede oefening. Vanmorgen zijn de puppies eventjes op de deel geweest, dit is een vrij grote ruimte, waar ook nog vloerbedekking ligt, waar ze heerlijk kunnen ravotten. Daar is het ook wat kouder dan in het huis, kunnen ze zachtjes wennen aan de kou van buiten.  Roodje zit ondertussen bij mij op schoot( tikt wat moeilijk), zij was wakker geworden, plasje gedaan en dan wil ze wel wat aandacht. Ook springt Faith af en toe in de ren en Abby vind dit wel goed. De pups mogen van Faith met haar oren spelen en lekker met de haren van haar poten spelen. Faith vind dit allemaal goed en als ze er zat van is, dan gaat ze weg. Leuk toch zo'n oma! Alistair vind het allemaal nog wat eng, soms snuffelt hij voorzichtig.

17 febr. De puppies liggen te slapen lekker in het zonnetje, boven op elkaar en boven op de orka. Dat moet wel lekker slapen. s'Nachts zijn ook vrij rustig, slapen, krijgen meestal nog 1 keertje van Abby wat tussendoor en verder slapen weer. Ze vinden het fijn om overdag af en toe door de kamer te dollen. Wim heeft op verscheidene plekken stukken vloerbedekking neergelegd, zodat het niet te glad is voor de heer en de dames. Het is geen kijk gelijk, maar dat geeft niet het is voor een goed doel. Want tja als ze steeds met alle benen plat/ uitelkaar gaan is niet erg goed voor benen en heupen!!! Maar goed dat zal algemeen bekend zijn natuurlijk. Zo gaan wij het komende jaar ook leven, op de meeste plekken komt  "oude vloerbedekking" liggen. Het lijkt echt nergens op,maar ja.... En het is ook nog zo dat je er zelf aan gaat wennen. En als je dan mensen over de vloer krijgt, die hier nog nooit geweest zijn, vergeet je ook weleens uit te leggen, waarom we dat doen. Ze zullen dan wel denken, wat dat voor een familie is!! Een huishouding van........  Net de "geluiden cd" weer opgehad. Ook wordt het spelen met speelgoed steeds leuker, ik wissel het speelgoed steeds wat af, dan hebben ze niet telkens het zelfde. Het is zo'n eigenwijs gezicht, wanneer ze met een speeltje in de bek rondlopen. Maar gewoon een handdoekje is al erg leuk.

15 febr. Hebben jullie de foto gezien op onze home-pagina? Wat een schatje of niet dan, teefje groen voorheen teefje oranje. Het is al een echt dametje aan het worden; ze zijn zoooo mooi. Nu ben ik natuurlijk bevooroordeeld, maar toch ze zien er alle vier zooo mooi uit. Gisteren piepte een van de puppies en Abby en Faith sprongen beide tegelijk de bak in. Oma wil ook goed op de kleintjes passen. Lief of niet dan. En Abby accepteeerde ook nog dat Faith er bij in sprong. Wat is de natuur mooi. Je kunt nu al zien, dat er in ieder geval 2 pups zijn, die wat meer vacht krijgen; het haar begint al best wel te groeien.

14 febr. Nu met " echte bandjes worden het steeds meer hondjes. Ze staan nu af en toe echt in de ren voor het gaas te roepen wij willen eruit en de kamer in. Dit vinden ze geweldig. Vandaag voor de 2e keer ontwormd. Het is een kort stukje vandaag, morgen meer.

13 febr. 21 u. Nog even wat vertellen. Vanmiddag hebben de pups de " echte "puppie bandjes om gekregen, ze groeiden uit de koordjes en hebben hun nekjes nu " dik "genoeg voor de bandjes. Maar aangezien we niet dezelfde kleur bandjes als koordjes hebben, is er het een en ander veranderd. Teefje roze is teefje paars geworden, teefje oranje is teefje groen geworden. Teefje rood is rood gebleven en Bruce, ja is gewoon Bruce. Hij krijgt straks ook wel een bandje op, zodat hij wel went aan een halsband.

13 febr. De kamerdeur staat nu al een tijdje open, kijken hoe het gaat tussen Abby, Faith en Alistair. Abby vindt het niet zo leuk dat hun bij de pups komen, ze wil haar pups beschermen. Maar goed dat zal ook wennen. Net mocht Faith gewoon de pups besnuffelen, Abby hield het wel goed in de gaten. Teefje oranje heeft vandaag ook de 3 kilo bereikt, zij was de laatste in de rij. Ook lopen de pups af en toe al een poosje in de kamer, dit vinden ze hoogst interessant. Op dit moment is het even speelkwartiertje en is teefje roze aan het kijken of het mandje ook stuk kan. Roodje houdt zich bezig met het flesje met rijst. Ondertussen vallen nu Bruce, roze en oranje in slaap, roodje vind dat ze nog wel wat aandacht verdient en "schreeuwt" alles bij elkaar. Dus ja wat ga ik doen, haar oppakken en even knuffelen. Opvoedkundig wellicht niet helemaal goed, maar ach ze zijn nog zoooo klein. ............. 5 minuten later..... ze slaapt al, viel eigenlijk direct al op m'n arm in slaap. Ze ligt nu heerlijk bij de rest. Ik ga wasophangen; helaas gaan dat soort dingen ook gewoon door.

12 febr. O wat zijn ze stil als ze slapen, maar ze kunnen al heel wat kabaal maken als ze wakker zijn. Maar dat is leuk hoor!! Dan wordt er driftig gespeeld met elkaar en ook met het speelgoed. Maar de staart of een oor van een ander kun je heel mooi mee spelen. Gisteren hebben ze voor het eerst de ren verkend. De een heel voorzichtig, de ander drentelt er mooi doorheen. Weer een nieuwe fase; het verkennen van de grote wereld. Gisteren hebben ze 4 x geweekte puppystartbrokjes gehad, drinken tussendoor nog wel bij Abby. Maar dat gaat met zo'n geweld, dat het ons soms pijn doet. De tandjes zijn door en als je hun een vinger in de mond steekt dan bijten ze er goed op, dus kan ik me voorstellen dat het Abby ook wel pijn gaat doen.

11 febr. Het gaat goed hier, kan niet anders zeggen( wordt wel saai om te lezen of niet dan). Ze liggen naast me in de mand, zo af en toe hoor ik zachtjes gekreun, strekt/ rekt iemand zich uit. De zijn volop in de weer, wanneer ze wakker zijn. Al het speelgoed wat piept, pakt Abby uit de werpkist. Ze neemt het mee in de mand of loopt er zelf piepend mee rond. Dan piept dus niet het speeltje, maar Abby zelf; ze is dan helemaal van slag. Wij doen het weer in de werpkist en zij pakt het meteen er weer uit. Dus nu gaat het steeds van NEE ABBY. Tja ..... Nu hebben we ook maar wat speelgoed aan een ketting gehangen, dit vinden de pups ook leuk. Vanmorgen liep oranje al in de kamer rond, was uit de mand gekropen en dacht ik zal de grote wereld eens gaan verkennen. Dus de mand maar met de opening tegen de werpkist gezet. Maar goed, dat kan ws nog een paar dagen, dan klimmen ze daar ook vast  uit. De kamer is "verbouwd ", er komt vandaag een ren bij de werpkist aan. Dan hebben de pups een beetje meer ruimte en kunnen ze een nieuw stukje gaan verkennen. Spannend!!

10 febr. Gisteren niets geschreven. Druk, druk.. Maar vandaag zijn we er weer!! Vanmorgen kraamviste gehad en een heus  kraampakket gekregen. Met alles erin, van beschuit met muisjes tot speelgoed, brokjes, botjes voor de puppies en wat lekkers voor Faith, Abby en Alistair. Zooo leuk en lief!! Met de pups gaat het goed. Ze eten heerlijk in de geweekte puppystartbrokjes. Teefje oranje moest eerst nog even wat wennen, maar ook zij eet nu haar buikje rond. We zijn begonnen met  2 keer per dag wat gehad, vandaag gaan we over op 3 keer. Tussendoor slobberen ze nog bij Abby. Maar Abby denkt eventjes en dan is het wel goed, dan moeten ze hun buikje maar vol hebben. Nu dat hebben ze ook wel hoor. Ze groeien nog steeds goed. Bruce is 3183 gram met de zwaarste, Roodje is het lichtst ( hoe zo licht ), zij is 2735 gram. Wanneer ze wakker zijn wordt er volop gespeeld, geplast en gepoept en dan vallen ze ook zo weer heerlijk in slaap. Heb vanmorgen een mandje in de bak gezet; dat is wel interessant. Bruce is er als eerste doorheen gelopen.

8 febr. Nu gisteren voor het eerst de geweekte puppystartbrokjes gehad. Dat was smikkelen. Het was zo op, nou ja het was natuurlijk ook nog niet zoveel, maar toch. Gisteren viel het gesmeer nog wel mee, maar vanmorgen....... Met de poten er doorheen enz. Alles zat er onder, pootjes moesten in ieder geval gepoetst worden. Het is toch mooi, dat ze precies weten wat ze doen. Gelukkig had ik het vandaag voor het verschonen van de bak gedaan, gisteren erna....dom, dom, dom. Je kunt het toch direct merken dat ze ander eten erbij krijgen, de bak was wat minder schoon vanmorgen dan anders.

7 febr. Vandaag alweer 3 weken, jee wat gaat het snel!!! De puppystartbrokjes staan in de week, dus als de puppies straks wakker zijn, gaan we het proberen. Eens kijken wat ze er van vinden, wat anders dan moedermelk. We zullen foto's maken, dan kunnen jullie mee genieten. Gisteren hebben we voor het eerst een stukje van de geluiden cd "gedraaid". Hierop van allerlei geluiden, van de telefoon/ regen/ vuurwerk/ paarden/ wild zwijn/ gehuil van een baby/ lawaai van een schoolplein, nou ja zo kan ik wel even doorgaan. We proberen ze aan heel wat dingen te laten wennen. Deze cd gaan we regelmatig opzetten. Het lawaai van de wilde zwijnen maakte Faith en Alistair wel aan het blaffen, dat is natuurlijk ook niet een geluid wat ze vaak horen. Dus ook een leermoment voor hun.

6 febr. De puppies hebben geluisterd naar Wim; het was wat rustiger vannacht. Maar wel krijgen ze steeds wat meer kabaal en dat hoort natuurlijk ook zo! Ook worden ze  wat meer ondernemend. Teefje rood loopt door de bak heen als een dame. Maar goed zij was ook de eerste die begon met het lopen. Ook als ze gaan zitten, kijken ze zo nieuwsgierig/eigenwijs in de rondte. En de tandjes; je ziet ze al zitten, zo'n mooi gezicht! Vanaf morgen mogen ze wat anders erbij eten. Ben benieuwd hoe dat zal gaan!!

5 febr. Vannacht dachten de dames en de heer dat er ook midden in de nacht gespeeld kon worden. Abby lag ondertussen prinsheerlijk op de bank. Dit vond Wim niet leuk! Hij is van plan ze vandaag wakker te houden(haha ); dit zal hem niet lukken.( doet hij ook niet hoor ). Ze gaan steeds ietsje meer spelen, zien het speelgoed in de bak liggen en lopen er op af. Alles wordt afgelikt. Als ze je vinger in de mond hebben voel je al dat de tandjes er al aan komen.

4 febr. O, jongens wat is dit leuk! Op dit moment geeft Bruce een serenade; hij doet verwoedde pogingen om zijn zussen wakker te krijgen( wat hem niet lukt ). Net met het wegen ben ik al helemaal door hem afgelikt en ook mijn vinger vond hij wel lekker en was het ontdekken waard.Ze worden steeds meer nieuwsgierig, echt leuk! Wat kan ik hier van genieten. Mare teefje rood heeft ook de 2 kilo bereikt! Jaja... Vanmorgen zag ik hoe teefje oranje zich aan het krabben was. En zo wordt het steeds meer hond. Goed, ik ga nu echt wat doen, want het schiet niet op zo, ik blijf kijken!! Abby heeft vanmorgen post gehad van haar zus, leuk he!

3 febr. Nu teefje oranje heeft vanmorgen ook de 2 kilo bereikt. Net nog even nieuwe koordjes gaan gaan halen. Hun nekjes groeien ook zo hard, de koordjes moeten regelmatig vernieuwd worden. Voor de "echte "halsbandjes vind ik het nog wat vroeg, dat komt nog. Als ze wakker zijn proberen wat te spelen tenminste iets wat er op lijkt. Ze likken elkaar af en worden wat nieuwsgierig. Dit is maar heel even en dan vallen ze al gauw in slaap. Dat moet ook daar worden ze groot van! ( alsof het al niet hard genoeg gaat).

2 feb. Zo er wordt lekker geslapen hier, af en toe hoor ik zachte geluidjes. Ze proberen steeds meer te "lopen". Ja wat is lopen,maar gaat steeds ietsje beter. Ook heb ik nu al een paar keer gezien, dat ze een stukje " weg " lopen en dan een plas gaan doen. Ja een plas, want van een plasje kun je eigenlijk niet meer spreken. Het wordt al heel wat. Gisteravond hele tijd bezig geweest om het filmpje van Bruce te uploaden, wat niet lukken wilde. Vanmorgen nogmaals geprobeerd, nu gelukt en staat op de site bij fotoalbum. Bruce oefent hier voor hond zijn, blaft en geeft commentaar. Abby komt uiteindeijk ook maar kijken wat er met hem aan de hand is. Niets dus. Vanmorgen toen ik het filmpje zelf nog even bekeek, kwam Abby( die op de bank lag) ook weer in de bak kijken, ze hoorde het lawaai op het filmpje en dacht opnieuw er is iets aan de hand.

1 febr. Jaja voor teefje roze en Bruce is de 2 kilo bereikt! Het is niet te geloven! Teefje rood was gisteren af en toe heel druk met proberen te gaan lopen. Het gaat steeds wat beter en dan gaat ze zo eigenwijs zitten. Ook probeerde ze al haar zus uit te dagen om te gaan spelen, maar die sliep gewoon door. Of lekker knabbelen aan haar moeders poten. Wat ze probeert lijkt nog nergens op ,maar het is een begin van..... Vanmorgen waren ze allevier druk met proberen te lopen. Heb een filmpje gemaakt, maar is het niets geworden, omdat Abby steeds door het beeld loopt. We wachten nieuwe pogingen af. Nu liggen ze lekker voldaan te slapen.

31 jan. Alweer 14 dagen oud, wat gaat het toch snel! Ze liggen op dit moment lekker te slapen in de mand, Abby ligt prinsheerlijk op de bank. De heer en de 3 dames hebben net de ontwormingtabletjes gehad, dat was de eerste keer voor hun. Over 2 weken weer opnieuw. Het gaat goed;  ik kan niet anders zeggen. Je blijft er naar kijken. Het worden steeds meer hondjes, hun snuitjes gaan wat groeien, de oortjes krijgen meer vorm aan de binnenkant( gaan steeds meer open). Geweldig om te zien. Ondertussen dat ik dit tik, staat Abby alweer bij de mand te kijken of alles wel goed gaat met haar kindertjes. Af en toe hoor je een zachtjes gekreun van iemand die zich uitrekt.

30 jan. Bruce en teefje roze nemen nu echt het het voortouw met het groeien. Teefje oranje en teefje rood doen het rustig aan. Ze hebben nu alle vier de oogjes open. Gistermiddag waren ze voor het eerst al wat met elkaar aan het stoeien. Jee wat gaat het snel! Joke heeft gisteren de nageltjes geknipt, dus daar kan Abby geen last meer van krijgen. Soms kunnen ze zo heerlijk "kreunen", alsof ze het erg slecht hebben. Hoezo slecht?? Je moet ze zien liggen, heerlijk gewoon!

29 jan. Goedemorgen, wat een lekker slapen vannacht. Moeder, kinderen en de oppasser( Wim ) hebben lekker geslapen. Terwijl ik dit tik ligt Abby in de mand naast mij. De oogjes gaan steeds meer open, nu bij allemaal. Ze kijken je aan of ze nu al wat zien vraag ik me af. Vanmorgen deed teefje rood het verwoede pogingen om te gaan lopen. Wat is het een mooi gezicht. Abby ligt ondertussen alweer in de werpkist. Er was een piepje te horen, ja ja..... Vanmorgen een andere bak gepakt voor het wegen. Bruce en teefje roze konden er echt niet meer in. Wat wil je ook; ze zijn ruim 1700 gram.Hun nageltjes groeien al, het duurt niet lang meer dan kunnen ze iets geknipt worden, anders gaat het Abby  pijn doen.

28 jan. Vannacht ook een rustige nacht!  De dames en de heer hebben weer goed hun best gedaan met het groeien, maar dat is niets geen nieuws. De oogjes van Bruce zijn ietsje open, die van de dames laten nog even op zich wachten. Teefje oranje doet af en toe verwoede pogingen om op de benen te staan, ze staat dan helemaal wijd beens te wiebelen. Ze zakt dan zoweer ineen en slaapt. Dat is een erg mooi gezicht. Ook bij het drinken raken ze weleens de tepel kwijt, dan zijn ze erg druk met het zoeken naar.... Maar zo van het een op het ander slapen ze. Geweldig! Abby neemt af en toe " wat tijd voor zich zelf " ja, ja 5 tot 10 minuten ( het wordt wat langer ). Ligt even op de bank en bij een geluidje is het een streep naar de pups toe.

 

27 jan. Vannacht een hele rustige nacht, lekker slapen en drinken. Abby  een keertje eruit om wat water te drinken en verder niets; rust. Wat een verschil met de vorige nacht! Tja wat zal ik zeggen van de weegschaal. Bruce deed het voor zijn doen rustig aan, nu spanden teefje oranje en rood de kroon met 130 gram. Maar de oogjes gaan ietsje open!!! Hele kleine spleetjes kun je zien. Zoooo leuk! Vanmorgen hebben ze weer met moeders in de mand gelegen met verschonen van de bak. Alleen had ik nu de grote mand maar gepakt; hadden ze wat meer ruimte.  

26 jan. Abby is de hele nacht aan "spoken "geweest, was veel aan het krabben. Wim telkens de kleden weer netjes neer gelegd, maar dat had totaal geen zin. Dus het was een wanorde in de bak vanmorgen. Nu is alles weer netjes en schoon en Abby?? Niets aan de hand met haar nu, ligt gewoon lekker te slapen, samen met de pups. Nou ja, er is eentje die niet slaapt en dat is Bruce. Hij ligt mooi te drinken; hij is weer 120 gram gegroeid. Hij en teefje roze zijn al meer dan 1300 gram. Teefje oranje en rood doen het wat rustiger aan; zijn maar 100 gram gegroeid( hoezo maar 100 gram??) Zij zitten rond de 1190, dus ach ook niet weinig!! Ze zijn 9 dagen oud vandaag wat gaat het snel. Je ziet dat ze steeds wat vaker proberen op de benen te gaan staan. Nou ja staan?? Het is meer wiebelen op 4 pootjes, een schitterend gezicht! Abby heeft vanmorgen met de pups in de mand gelegen, dat vonden ze wel lekker volgens mij. Heb foto's gemaakt, zal ze op de site zetten vandaag.

25 jan. Alles gaat goed hier. Vanmorgen was Abby ook rustig met het verschonen van de bak( ze begint het te leren, dat het allemaal goed komt ). De dames rood en oranje deden het vandaag wat rustiger aan met groeien. Maar onze Bruce ( reutje)  is 140 gram gegroeid, jaja zoals het een echte reu betaamt. Ze proberen af en toe op hun benen te gaan staan en vallen ook zo weer om. Zo'n mooi gezicht. Af en toe van die lieve zachte geluidjes, maar soms ook al iets wat lijkt op een blaf in wording. Faith en Alistair zijn gisteravond ook de gehele avond in de kamer geweest, als ze dicht in de buurt komen, wordt Abby wakker. Doet haar hoofd omhoog en bewaakt haar pups. Maar als Faith en Alistair maar gewoon gaan liggen, gaat Abby ook weer liggen. Nieuwe foto's van Noa gekregen ga ik zo op de  site zetten.

24 jan. Alles is weer schoon en ze liggen allemaal lekker te slapen. Abby vind het nog steeds niet zo leuk als, de bak verschoond wordt en de pups in een bakje liggen of op een kleed. Ze wordt er wat onrustig van. Maar als alles klaar is, ligt ze ook weer tevreden in de werpkist. Wel kun je merken dat het allemaal wat rustiger wordt voor haar. Als we buiten zijn, neemt ze ook wat meer tijd, niet direct naar huis om weer bij de pups te zijn. Ondertussen dat ik dit schrijf; schreeuwt Teefje roze als een grote. Ze was de weg ( haar moeder ) kwijt, haar even bij Abby gelegd en direct drinken geblazen( ze is ook nog niet zwaar genoeg). Teefje roze is al gauw weer aan een nieuw bandje toe. Vanmorgen de pups elk afzonderlijk op de foto gezet. Ik zal ze straks op de site zetten.

23 jan. Wim zei vanmorgen we gaan de weegschaal ijken,want............. Teefje roze is 146 gram gegroeid, dit is toch wel  veel of niet dan!  De pups doen het dus goed. Ze liggen ( Abby en haar kindertjes) lekker te slapen. Abby loopt nu af en toe even door de kamer, ja ja wel een minuut of twee en wil soms naar de keuken. Ze loopt dan alle manden even door en gaat weer voor de deur naar de kamer staan. Faith en Alistair hebben heel even bij de puppies gekeken, ze vonden het beiden heel interessant, vooral als ze ook nog geluidjes maken. Abby vindt het nog niet zo prettig, als ze komen kijken. Maar als Abby even in de keuken is kunnen de andere twee even komen kijken.  Staan weer een paar nieuwe foto's in het fotoalbum.

22 jan. O oo, ik geloof de weegschaal soms niet. Ook vandaag zijn ze 100 gram of meer aangekomen. Lekker  is dat hoor. Want zo goed heeft Abby gisteren niet gegeten. Op een gegeven moment wilde ze niets meer eten, was onrustig en af en toe wat hijgerig. We hebben de dierenarts gebeld en Abby moest wat 2 x extra calcium hebben. Hier werd ze  rustig op, geen gehijg meer en ze begon weer te eten. Pfffffffff, dan ben je  blij. Ook vanmorgen heeft ze goed gegeten, dus komt wel goed. Toen de pups vanmorgen even in een bakje gingen -  de werpkist werd schoon gemaakt- was ze niet in paniek; ze zat er mooi naast. Het is zo'n mooi gezicht hoe de pup naar hun mama "tijgeren", dat gaat nog best wel snel. Gisteravond hebben ze allevier al een nieuw bandje om gekregen, het was nodig, dus dat zegt genoeg over hoeveel ze groeien. Net nog een nieuw filmpje opgenomen, als ik tijd hebt zal ik deze vandaag op de site zetten. Zo mooooooi!! ( tenminste dat vind ik zelf, zit erg veel in m'n stoel alleen maar te kijken, geweldig!).

21 jan.  Goedemorgen, ik weet niet hoe het in de rest van het land is, maar hier sneeuwt het op dit moment. Nu hier is de rust weer gekeerd. Abby vindt het maar niets wanneer de bak verschoont moet worden. Ze loopt wat heen en weer, ploft neer bij haar kindertjes en loopt weer weg. Maar goed alles is schoon nu en de kindertjes liggen te slapen. Net de pups gewogen, ze groeien erg goed, alle vier rond de 100 gram gegroeid! Je ziet ze groter worden. Abby wil vanmorgen niet echt goed eten, er zat geen soep over de brokken. Tja hoezo verwend?? Dus toch maar weer kippensoep gemaakt. Kijken of mevrouw dat wel lust.

20 jan. Ten eerste wil ik iedereen bedanken voor alle lieve berichtjes in het gastenboek, kaartjes en telefoontjes en mailtjes. Ik vind het erg fijn dat jullie zo'n belangstelling hebben!!!!!Alles ligt lekker te slapen; achter mij hoor af en toe van de heerlijke geluidjes. En Faith die achter de deur staat te piepen.( zij wil er ook heel erg graag bij zijn) en ook Alistair vindt het ook erg interessant. Abby houdt haar pups goed in de gaten. Ook al liggen ze lekker te slapen en ze maken een geluidje, gaat haar hoofd omhoog- zo van wat is er aan de hand- dan moeten ze meestal weer van top tot teen afgelikt worden, zijn ze weer wakker en gaan ze naar de "melkfabriek". Ze zijn weer behoorlijk gegroeid!Alle vier al boven de 600gram. Super. Tijdens de werpkist verschonen had ik Abby haar kindertjes in een bakje gedaan onder de lamp naast de werpkist, nou dit vond Abby maar niets, zelfs met de poot in het bakje. Dus toch maar een kleed er neer gelegd, zodat de pups bij Abby konden liggen. Toen was de rust weer gekeerd. Ben gisteravond nog bezig geweest met een fotoalbum op de site te zetten en het is gelukt (gelukkig), dus voor de liefhebbers.....

                Wat een schatjes of niet dan...

            

             

19 jan. Vannacht was het een rustige nacht. Abby ligt nog steeds in de werpkist en haar kindertjes drinken of slapen.  Abby wil er bijna niet uit om een plasje te doen. En als ze wat gedaan heeft is het in een speer weer terug. Dan komt ze  bij de bak, liggende de pups heerlijk te slapen, moet zij  alle vier van boven tot onder aflikken, met als resultaat dat ze wakker zijn en om hun "moeder roepen ". Abby eet en drinkt liggende weg in de werpkist, ze gunt zich anders geen tijd, want ik moet naar mijn kindertjes.

18 jan. Vannacht nam Abby haar rust, lag lekker op de bank. Werd geroepen door Wim( Wim had nachtdienst) wanneer de pups voeding nodig hadden. Dan ging Abby er keurig voor liggen, maar daarna weer lekker op de bank. Maar vanaf vanmorgen ligt Abby continue in de werpkist en kunnen de pups heerlijk tegen haar aan liggen en drinken. Ze is er niet "bij weg te slaan ". Zorgt goed voor haar kindertjes! De pups zijn al goed gegroeid! Lachen

                                                      

17 jan. Abby was de gehele nacht al erg onrustig geweest, van de ene mand naar de andere, krabben enz. Overdag viel het wel mee. Vanaf 15.15u had Abby heftige weeën en om 16.40u is de eerste pup geboren. De laatste pup werd om 20 u geboren. Zij is moeder geworden van 3 teefjes en 1 reutje! Wat deed ze het goed en wat maakte ze er een troep van, werkelijk de hele werpkist stond op de kop. Maar dat kan allemaal weer opgeruimd en schoon gemaakt worden. Haar eerste nestje is geboren!!

'