Verhaaltjes over het wel en wee van de puppies van Shailo en Bo!!

10/11/2015 Tja en toen was ook Yuna net met haar baasje mee gegaan.. Raar hoor!! Zo worden ze 9 week geleden geboren en zo vliegen ze weer uit!! Onvoorstelbaar!!! Het laatste meisje ook naar haar warme mandje!! Ja ik weet tuurlijk blijft Caya hier en kunnen we ons storten op haar opvoeding en haar proberen zindelijk te maken!! Maar het is wel wennen hoor. Geen 11 van die koppies die je s'morgens blij tegemoet komen. Ach zoo mooi!! Maar goed zo als laatst het baasje van Floor/ mevrouw Licht Blauw zei: Jullie hebben heel wat mensen blij gemaakt met zulke fijne puppy's. Dat is natuurlijk heel fijn dat dat gezegd wordt!! En zo is het natuurlijk ook, we hebben heel maar dan ook heel veel plezier aan/ mee/ door de puppy's gehad. Het was vooral de laatste weken erg erg hard werken, maar dat hadden we er voor over. We zijn erg dankbaar en blij met de nieuwe baasjes van de puppy's!! Echt!! Zo lig je wakker van krijgen ze allemaal wel een nieuw baasje.. Zo lig je wakker van nu gaan ze straks naar hun nieuwe baasje, ik wil ze niet missen...Zo lig je wakker van hoe zal het gaan bij het nieuwe baasje... en dan keert de rust de komende tijd ( hopelijk!! ) bij je zelf terug, wanneer je hoort dat het goed gaat met ze!! Het zullen altijd mijn/onze hondjes blijven en ik/wij hopen dat we regelmatig wat zullen horen van de pup eigenaren en af en toe een foto mogen bewonderen. Zodat we toch een beetje kunnen zien hoe ze opgroeien en een beetje kunnen meegenieten van hun leven!! Ik wordt hier alweer emotioneel van, niet te snappen dat we het allemaal al weer gehad hebben. Dat er 11 puppy's 4 september geboren zijn, allemaal gezond zijn op gegroeid en dat wij hier bij mochten zijn. Heel bijzonder, heel mooi!!! Echt dat is niet te omschrijven!! Wij wensen alle puppy's een heel gezond en gelukkig leven samen met hun baasje!! En dat ze heel veel plezier mogen hebben en van elkaar mogen genieten!! Dan stopt mijn verhaal hier en dan zal ik weer verder gaan op de bladzijde Verhaaltjes over onze honden. Waar ik af en toe zal schrijven over het wel en wee van onze honden en het opgroeien van onze Caya! Wij dit alles met heel veel plezier en liefde gedaan en gaan ook zeker alle puppy's nog een bezoek geven!!

09/11/2015 Net weer van de dierenarts. Afgelopen woensdag heeft Alistair de laatste metacam gehad en vrijdag meenden we al weer te zien, dat hij iets mankte. Nu dit werd in het weekend alleen maar erger.. Hij wil er wanneer hij begint te lopen, niet eens op staan. Gaande weg wordt dit wel ietsje beter, maar nee hij heeft zelfs meer last dan in het begin. Hmmm, wat zou er nu toch aan de hand zijn, het doet je zeer, wanneer één van je honden pijn heeft!! Tja en op de foto's van een paar weken gelden was niets te zien. Dus nu een verwijzing naar een andere kliniek gekregen, de tweede lijn. ga zo bellen voor een afspraak. We hebben ook Caya even meegenomen naar de dierenarts, kon ze vast even wennen daar. Ach dat vond de dame wel leuk, er was een leuk meisje dat wel aandacht voor haar had en met haar wilde spelen. Dit vond ze wel leuk. Brokjes krijgen van de dierenarts was ook niet erg. En geaaid worden door de assistente was ook erg leuk! Voor Caya een afspraak voor woensdag gemaakt voor haar 2e enting. Nu ligt ze lekker te slapen, moe van alle indrukken. Yuna was net lekker met Bo aan het spelen, heel zachtjes.. Morgen gaat Yuna naar haar warme mandje en dan is het echt gebeurt... raar idee hoor!! Gisteren de varkenstroggen schoon gemaakt en Wim heeft ze maar weer op zolder gezet. Tja alles gaat zoo snel! In de bench slapen doen de dames nog niet. Wel een spelletje, de één in de bench en de ander er buiten en naar elkaar blaffen. Heel leuk!! Ik mag zo weer aan het werk, na 14 dagen vrij te zijn geweest, Wim is vrij vandaag, het is ganzenmarkt in Coevorden. Vele zullen dit niet kennen. Van ouds her, werden er op ganzenmarkt ganzen verkocht en er was feest in Coevorden. Tegenwoordig houdt het in dat er een miss ganzenhoedster gekozen worden. Zij moeten nog zoals van ouds de ganzen naar de markt drijven en dan is de verkiezing. Er is een kermis, rommelmarkt en alle cafes en bars zijn open..  Brrr ons zien ze niet op ganzenmarkt, wij hebben er helemaal niets mee. Ik ga bellen met de tweede lijn voor een afspraak en dan nog een paar foto's plaatsen...

08/11/2015 Laat van vanmorgen.. Yuna en Caya lieten niet van zich horen. Toen ik in de kleren was, lekker met hen beiden aan de riem naar buiten. Klein stukje gelopen qua afstand, maar tijd, hihi... Hier snuffelen en daar snuffelen. De schapen bekijken..o jee komt er ook nog een auto aan, vol bewondering kijken ze beiden naar de auto, die gelukkig heel langzaam ging rijden!! Weer belevenissen, volop. Daarna lekker eten, niet meer uit de varkenstrog, maar gewoon beiden uit een eigen bak. Nou ja eigen?? Heb maar op gehouden, hen bij de bak van de ander weg te halen.. Maar goed Caya moet toch echt straks wel leren dat ze niet bij de bak van de anderen mag komen. Wim zijn commentaar hier op was, dat weet ze snel genoeg, want dat accepteert de rest niet. Nou en dat is ook zo. Maar dat gaat straks natuurlijk onder begeleiding!! Heb al een plekje op de deel uitgezocht waar straks Caya haar bakken komen te staan. Ze hebben allemaal een eigen plek en dat moet ook. Wanneer de bakken leeg zijn dan slikken ze elkaars bakken uit. Stel je voor dat er nog wat in zit!! Jee een schone ren en werpkist hoor, wanneer je hier s'morgens komt! Net de bench in de werpkist gezet, hij stond al steeds op de deel. En ze liepen er in en uit. Nu kijken of het ook een slaapplekje kan worden!! Net alle 5 ( Abby, Alistair, Bo, Yuna en Caya ) een kauw botje gegeven. Bo heeft die van haar altijd zo op, geen lol aan. Nu de kamerdeur maar even dicht gedaan, ze pakt zo de botjes van Yuna en Caya af en ze zitten er nu zo lekker op te kauwen.. Gisteravond zijn de dames ook lekker bij ons in de kamer geweest. Dan hebben ze een plezier, rondjes om de werpkist rennen. En Bo er achter aan, omdat zij niet wil dat ze hard rennen. Maar Bo kan niet achter de werpkist langs. Maar na een paar keer heen en weer gelopen te hebben, was ze heel slim, sprong in de werpkist en zo kon ze als nog bij haar kroost!! Na een poosje Yuna en Caya weer in de ren gedaan en toen ging Bo lekker bij hun liggen, heel zachtjes spelen en poetsen. Zooo lief!! Fijne zondag!

 

07/11/2015 Ach en toen waren er nog maar 2. Vanmorgen is Mevrouw Geel/ Dysis naar haar warme mandje gegaan. Net al contact gehad en Dysis had na een tijdje wel wat gespuugd, maar verder ging het goed. Ze heeft kennis gemaakt met haar vriendjes, die ook in dat zelfde warme mandje wonen. De eerste kennismaking ging goed, natuurlijk moeten ze wennen aan elkaar. En Dysis is best ondernemend dus zal best een keer een tik over haar neus krijgen, daar bedoel ik mee, een afstraffing van de andere honden krijgen. Maar dat is hondentaal, zij kunnen natuurlijk niet zeggen, weg wezen jij, dus grommen is voor hun de taal op dat moment. Ook onze Caya heeft al met dit gegrom van Abby kennis gemaakt. Abby lag onder de jassen bij ons in de gang, Caya heel vrolijk naar haar toe. maar hier was Abby niet van gediend en begon te grommen. Caya direct op de rug en ging heel zachtjes weer weg.. Om even later weer heel vrolijk terug te komen... Niets van geleerd dus... Wat een rust in de ren jongens, onvoorstelbaar, als je het lawaai van 11 gewend bent!! Vanmiddag lekker een stukje met Yuna en Caya aan de riem gelopen. het waaide behoorlijk de blaadjes vlogen alle kanten op. Dit vonden ze geweldig natuurlijk!! Daarna lekker spelen in de keuken en gang, terwijl ik aan het eten koken was. Daarna gegeten op de deel, elk in een aparte bak en daarna slapen... fijne avond verder!

06/11/2015 Ach en toen waren er nog maar 3... De heren Ballou en Boomer zijn naar hun warme mandje!! Het mooie is dat ik hun wel zal blijven zien, dus dat is erg erg fijn!! Ze blijven in de buurt.. Zo fijn!! En toch was ik wel weer verdrietig toen ze weg gingen, gewoon, omdat ze hier weg gaan!! Maar ze gaan een mooi leven tegemoet. Ze zijn lekker met zijn drieën, want daar is ook nog een grote vriend, Bo een Berner Sennen hond!! Eerst moeten ze natuurlijk aan elkaar gaan wennen, maar dat komt vast goed!! Vandaag nog gericht gehad van Floor!! Het gaat goed met haar!! s' Nachts geen lawaai. Eten gaat goed, ze had er eerst bijna geen tijd voor. Zo gaat het ook met het plassen, ze heeft belangstelling voor van alles en nog wat en vergeet dan heest een plasje te doen. Bo is rustig hier, heb niet het idee dat ze de puppy's mist! Gelukkig maar, ze is rustig, loopt ze niet te zoeken. is ook al druk bezig en puppy's op te voeden.. Soms mogen geen stap zetten, wanneer ze uit de ren zijn..  Ach wat is die ren nu leeg!! Wanneer je 11 gewend bent en nu 3.. ach jongens... Dysis, Yuna en Caya waren mooi met elkaar aan het spelen, hebben nu natuurlijk alle ruimte in de ren. Niet buiten gespeeld, het regende steeds wat. Wel lekker op de deel gespeeld, vanmorgen en vanmiddag. Bo loopt afwisselend om de ren heen, koekeloert wat Dysis, Yuna en Caya aan het doen zijn. Af en toe springt ze in de ren, om ze te corrigeren.. Bo moet heropgevoed worden.. Ze heeft nog nooit wat van de tafel gepikt, nu doet ze niet anders, dus daar moeten we wel mee aan de gang!! Vanmiddag een nieuwe riem en halsband voor Caya gekocht. Moest voor wat anders naar de winkel, kwam bij de riemen/halsbanden langs... Tja ze moet toch ook haar eigen riempje hebben, toch??? Morgen gaat Dysis mee met haar nieuwe baasje en wacht ook daar een warm mandje voor haar!!. Ook wachten Orla, de Ierse Setter en Lente, het mixje op haar, hopen dat ze daar grote vriendjes mee gaat worden.Ondertussen speelt Bo met haar puppy's!!

05/11/2015 Tja en vanaf morgen wordt het aantal puppy's in de ren, toch echt heel veel minder!! Raar hoor!! Vanmorgen hebben ze al lekker buiten gespeeld, het was heerlijk van temperatuur!! Het waaide ietsje, waardoor de bladeren weg waaien en dat vonden de puppy's wel leuk!! Vergeet steeds wat te vertellen. Afgelopen zondag in de mist, toen ze buiten waren.... Vlogen er ganzen over, al kakelend, alle puppy's stopten met waar ze mee bezig waren.. Zo leuk om te zien, alle koppies scheef en luisteren naar de ganzen. Tja je moet het zien, het was zo'n mooi gezicht!!. Caya vond vanmorgen ook al dat ze zelfstandig uit de ren kon komen. Zij zat als eerste in de ren buiten... Ik kom met Boomer eraan en komt ze me al tegemoet lopen. Oooo wat erg!! Dan gaat ze op die dikke stenen staan en laat zich erover heen rollen!!! Nou nou.. Dus maar het tafeltje over 1 van de stenen gezet!! Maar toen ik er maar bij was, probeerde ze het niet weer! Maar ze hebben met zijn vijven ook laten zien dat ze kunnen graven.. op de foto's en de video wel te zien. Nou daar kon ik bij gaan staan. Nee niet doen, nee foei.. enzovoort, hihi. Jullie zullen zeggen, ach laat ze toch, maar onze Caya was volgens mij de aanstichter... Wim wordt niet blij van gaten graven!! Ik ook niet hoor!! Ze worden achter mij een beetje wakker, hoop dat ze zo nog even naar buiten kunnen, maar volgens mij zie ik wat druppels vallen..We gaan het zien of het lukt, anders lekker op de deel, kunnen ze ook heel goed ravotten!!! Trouwens de tunnel heb ik net in de container gegooid, hij heeft het niet overleefd, maar wat hebben we daar een plezier van gehad!!

04/11/2015 Vanmorgen heel vroeg de wekker. Moest met mijn vader naar het ziekenhuis en onze jongste zoon was de oppas!! Wat hij geweldig heeft gedaan!! Hier blijkt wel uit dat je een nestje krijgen echt niet in je eentje kunt doen. Je moet gewoon mensen achter de hand hebben, want soms heb je gewoon echt iets waar je niet onderuit kunt.. En ik heb het geluk dat ik die dan wel heb. Kijk naar mijn Wim... Hij staat er gelukkig ook echt achter, anders zou ik het niet kunnen doen!! Hij doet het voor mij!!  Bromt altijd heel hard dat de honden van mij zijn ( is ook zo staan op mijn naam) dat het hele nestje en alles wat er bij komt kijken voor en van mij is. En dit is ook zo, het is mijn ding, maar Wim bromt wel heel hard, maar ach... Wanneer er mensen bellen, die belangstelling hebben voor een hondje, is hij de eerste die, bromt, ze moeten wel langs komen, ze moeten wel dit , ze moeten wel dat... Snappen jullie wat ik bedoel?? De honden gaan hem, net zoals mij, erg na aan het hart!!! Alle pup eigenaren hebben de preek van Wim mee gekregen. Als je niet goed voor hem of haar zorgt dan kom ik hem of haar persoonlijk ophalen!!! En zo is het ook, dit gebeurt dan ook!! Maar goed, ik tik een heel verhaal, maar wat ik eigenlijk bedoel te zeggen, is dat ik erg blij met hem ben!! En dat ik de kans krijg om dit te doen!!! Onze jongste zoon zei vanmiddag: Je moet wel een beetje gek zijn mam, om dit allemaal leuk te vinden. Poep ruimen en de kans niet krijgen om het op te ruimen. Want jaaaa dan komen de puppy's op je af en die willen spelen..lopen door de poep... en springen weer tegen je op enzovoort enzovoort.. Tja ik zei, je hebt gelijk, je moet inderdaad een beetje gek zijn!!! Maar ach hij vindt zo ook zoo lief, heeft er ook telkens 1 op schoot om te knuffelen. maar ja dat is wat anders dan poep ruimen hè!! maar hij heeft het wel gedaan!! Super!! Nadat ik van het ziekenhuis terug was, met de puppy's wezen auto rijden samen met de vriendin van onze oudste!!! wat zei ik net, zonder deze mensen kun je niet hè!!!  De hondjes van vandaag waren niet echt onder de indruk van de auto. Ja mevrouw Geel/ Dysis een beetje, wat me erg verbaasde, want zij is altijd overal direct bij en niet bang van aard!! Zijn ze geen van alllen eigenlijk! Meneer Blauw/ Boomer moest op de heen weg ietsje trillen maar dat was snel over.Weer op een parkeerplaats een eindje gelopen aan de riem, nieuwe indrukken op doen. Na dit ritje hebben ze lekker gegeten en daarna slapen...  het worden steeds meer honden... Meneer Bruin/ Ballou en mevrouw Roze/ Caya vonden het nodig om gisteren meerdere keren uit de ren te klimmen. Ze springen tegen het hek aan, drukken zich omhoog en met de achterpoten in het gaas en tjakka er over... En als je eenmaal weet hoe het moet... Dus Wim in allerijl planken gemaakt en die boven over de rand van het hek geplaatst. Nu kunnen ze er niet meer overheen komen...Pfff want dat is niet vertrouwd!! Ja het zijn bandieten, zo erg waren de puppy's van Abby niet...hihi. Morgen alweer de laatste dag van dit vijftal. Vrijdag gaan Ballou en Boomer naar hun warme mandje, zaterdag gaat Dysis en dinsdag gaat Yuna naar haar nieuwe huis!! En dan is het maar gelukkig dat Caya blijft, wat zal het dan weer anders zijn... Kreeg nog een berichtje van Pip, mevrouw vindt het nog wel nodig om s'nachts te piepen, maar wordt beter. Maar ze gaat al op commando zitten, jaja, knap toch!! Geweldig!! Ook met Caine gaat het prima!! Wordt net zoals de anderen heerlijk verwend!! Super, maakt me blij!!

 

03/11/2015 Het blijft onvoorstelbaar dat we nu nog maar 5 puppy's in de ren hebben en dat deze lieverds de komende week ook naar hun warme mandje gaan. Dat de puppy's al 8,5 week zijn, het is zo snel gegaan.. Dat alle puppy's een warm mandje gevonden hebben, zo snel... Ik heb er wakker van gelegen, zal ik Bo wel laten dekken?? Later ojee, het wordt een groot nest, zal er voor iedereen een warme mand zijn?? Ach en nu nog aanvragen gekregen terwijl alle puppy's al verzegd waren.. Onvoorstelbaar dat het zo is gegaan!! De puppy's liggen nu heerlijk te slapen. De werpkist moet nog schoon, maar dat ik straks wel als ze wakker worden. Dan kunnen ze zo de ren in, want die is al schoon. Straks lekker naar buiten, de zon schijnt hier, heerlijk na 2 dagen mist!! Het is zo leuk wanneer ze buiten zijn, lekker genieten voor hun, ook voor mij. ga meestal even op het bankje in de ren zitten. En elke keer komt of de één of de ander bij je. Even knuffel halen of even op schoot. Even kijken waar ligt het fototoestel, wat alles is erg leuk om mee te spelen!! Gisteravond hebben zijn ze elk alleen een poosje bij ons "los"in de kamer geweest. Gewoon lekker lopen, nou ja lopen, van Bo mogen ze haast niet lopen. Ze moet poetsen, snuffelen en stil blijven zitten..Tja moeder zorgt nog steeds!! Vanmorgen had ik de waterbak in de werpkist gezet met schoon water. Er werd druk gespeeld.. Meneer Bruin/ Ballou vond het belangrijk dat er boven aan de stang van de waterbak geknaagd werd. Totdat... jullie snappen hem vast al, hij met bak en al om ging... gelukkig doe ik nooit zo heel veel water in de bakken, omdat ze het al leuk vinden om met de pootjes in de bakken te gaan staan. ( vooral Mevrouw Geel/Dysis en Mevrouw Roze/ Caya ), maar er zat nog genoeg water in... Dus een waterballet.. vele natte pootjes!! Hihi. Straks nog een paar sokken opvullen met oude sokken, die gaan dan weer een paar dagen de ren in, zodat de nestgeur er aan/in komt te zitten. Ook nog een oude handdoek in stukken gescheurd, de sok en lap krijgen de puppy's mee wanneer ze naar hun warme mandje gaan!! Fijne dag allemaal en geniet van het mooie weer!!

02/11/2015 Het is anders nu 5 puppy's nog hier... Het is rustiger in de ren, ondanks dat ze heftig met elkaar kunnen spelen. Maar wat een verschil... echt wennen hoor.. Ik moet er echt aan wennen, dat de andere 6 puppy's niet meer hier zijn!! Er is echt wennen dat ik niet elke minuut weet hoe het met ze gaat.. Het is net alsof je kinderen uitvliegen, daar moet je ook aan wennen! En tuurlijk went dat wel en tturlijk hoor ik niet elke minuut te weten hoe het met ze gaat... Al hoewel ik zeer regelmatig wat heb gehoord dezer dagen!! Super!!! Met Pip was het ook goed gegaan, haar eerste nachtje in haar nieuwe thuis. Eerst even protest en daarna tot 6 u rustig, knap toch?? Ze voelt zich net als de andere puppy's al thuis, is relaxed en vrolijk!! Dat doet ons goed!!! Hier ligt het vijftal heerlijk te slapen op dit moment. Vanmorgen lekker op de deel gespeeld, want het is hier zooo mistig en vochtig. Maar vanmiddag lekker buiten gespeeld. Lekker achter elkaar aan rennen!! Overal proberen op te klimmen. Proberen tegen de grote tafel op te springen en allerlei dingen ontdekken. Naar de grote honden aan het kijken, wat die allemaal aan het doen waren. Alistair Abby en Bo hadden geen oog voor hen. Ja jullie horen het goed, ook Bo had geen oog voor hen. Waarom?? Omdat onzen jongens dit weekend heel hard in de tuin aan het werk zijn geweest. Rondom hebben we van de zomer een hek gekregen, maar het moest overal rond om nog met zand opgehoogd worden!! Vele gaten gedicht worden!! Verder is een gedeelte van het hekwerk van de hondenwei verwijder en nu hebben de grote honden een heel groot stuk waar ze kunnen lopen. Dus dat was geweldig vanmiddag.Je zag ze kijken, van wat is dit?? En toen?? Rennen!! Spelen!! En volgens mij hebben ze gaten gegraven onder de bomen...ben maar niet wezen kijken... Ze zitten nu met zijn drieën op de deel op te drogen. Vanmorgen ook al, even achteruit geweest in de mist. Ik zag ze helemaal niet meer, maar ach ze zijn wel in de buurt. Nou door het zwarte zand, en natte zand.. heerlijk....maar niet heus, hihi. Het eten...  Tja ik moet ze nu veel minder brokjes geven, dus dat is weer even aftasten. Steeds veel te veel, dus toch maar op een gegeven moment de brokjes afgewogen. En nu gaat het goed, ze eten nu weer alles op, ik gaf ze gewoon te veel. En dan denk, ze eten helemaal niet genoeg, pffff. Gewoon te veel gegeven!!  Trouwens, vergeten te zeggen. Bo ging gistermorgen voordat Pip werd gehaald, nog in de ren liggen om te voeden. Onvoorstelbaar toch??  De pups zijn 8,5 week oud en drinken nog heel eventjes bij mams!! Ik vond het lief!!! Weer foto's geplaatst en video's.

01/11/2015  En toen waren er nog 5.... Heftige dagen zijn dit hoor.. Brrr, net het eten op, vanmiddag nog even naar mijn vader geweest, de boodschappen voor hem gebracht. Terug gekomen de puppy's eten gegeven en die waren lekker aan het stoeien. Geen puf om eten te koken, dus maar wat gehaald.. En nu ...nu de puppy's slapen, wordt je moe... Hihi, is straks wel weer over hoor, net het eten op, dat zijn van die momenten. Yuna/ mevrouw Groen zit bij onze jongste zoon lekker op schoot te knuffelen en de rest slaapt!! Het zijn gewoon heftige dagen wanneer de puppy's uitvliegen, daar wordt je emotioneel en moe van!! Mevrouw Rood/ Pip is vanmorgen uitgevlogen!! Ook zij krijgt een heel warm mandje!!! Kreeg al foto's van haar toen ze nog onderweg waren, super!! De reis was goed gegaan, niet gespuugd en niet getrild!! Want afgelopen woensdag moest ze erg trillen toen ze bij mij op schoot lag naar het meer toe. Maar nu helemaal niet, super dus!!! Meneer Caine had heeft vannacht in de bench geslapen, wel even gepiept, maar daarna lekker geslapen. Ook Floor had een goede nacht gehad, wel eventjes gepiept en daarna geslapen. Floor is een hele stoere dame, die de hele wereld wil ontdekken!! Sam had had ook een goede reis gehad! Maar dat hebben jullie vast al in het gastenboek gelezen!! Ach wij zijn zo dankbaar voor de de lieve baasjes die de hondjes hebben gekregen en krijgen!! En dat iedereen laat weten dat hoe het gaat, daar ben ik ook erg erg dankbaar voor!! Ook met Kim gaat het heel goed!! Zij heeft een grote vriendin Beau, ook een Gordon Setter. Tuurlijk moet Beau wennen aan dat ze de aandacht van het baasje moet delen, maar dat komt vast en zeker goed!!!

31/10/2015 Vandaag zijn mevrouw Licht Blauw/ Floor en mevrouw Paars/ Sam naar hun warme mandje gegaan. Ach jongens iedereen is zo blij met hun pup!! En wij hebben volledig vertrouwen in de nieuwe baasjes!! We hebben ook van iedereen al wat gehoord!! En het gaat goed met allemaal!! Ze eten goed. Caine had lekker bij zijn baasjes geslapen en dat was goed gegaan. Kim had heeeel eventjes gepiept en daarna heerlijk geslapen. En Nahla was ook gewoon rustig geweest en lekker geslapen vannacht!! Geweldig toch!! Dat doet ons goed. Ben wel geschrokken vandaag!! Floor had in de auto gespuugd en wat spuugde ze uit!!! Het puppy bandje van mevrouw Zalm,nou vraag ik je!! Ik schrok er echt van, dan denk je dat je zo goed op let en toch gebeurt dit dan. Was inderdaad het bandje van Zalm kwijt. Ik dacht dat ik het bandje per ongeluk met de kranten weg gegooid had. Het zijn nu echt bandieten en wanneer ze met elkaar spelen dan trekken ze nog nog al eens aan de halsbandjes en dan gaan ze af. Dit moet s' nachts gebeurt zijn, want s' morgens had ze het bandje al niet meer om... Maar gelukkig heeft Floor het bandje in zijn geheel uit gespuugd. Pffff... wat een geluk!! Dat haar er niets met is overkomen. Maar dan doe je zo je best om je puppy's te beschermen tegen van alles en nog wat en dan gebeurt er toch wat. Dan blijkt dus wel dat je niet alles voor kunt zijn.. Hmmmm en dat wil je dus wel!! Maar gelukkig goed afgelopen!! Maar het is nu wel rustig in de ren, wat een verschil!! Vanmiddag hebben ze weer lekker buiten gespeeld! Mevrouw Roze/ Caya heeft uit gevonden dat ze onder het grote hek van de wei door kan en zo de wei in kan komen. Ja ja tot 3 x aan toe is haar dat gelukt. Ze vond de wei wel erg interessant!! Ze mogen best in de wei, maar daar is het gras telkens zo nat en dan worden ze zo nat op hun buikje!! En daar vind ik ze nu eigenlijk net te klein voor!!

30/10/2015 Tja wat zal ik zeggen... Al 3 puppy's weg vandaag.. Reutje Grijs/ Caine is al thuis, de eerste 20 minuten had hij gejankt, daarna geslapen en gespeeld. Was goed gegaan, had al gegeten, dus Hilde blij blij.. Ben ineens bek af..hihi, zal wel van de spanning komen denk ik.. Mevrouw Zalm/ Kim heeft hier alvast kennis gemaakt met haar vriendje Beau!! En zij ging heerlijk mee met Beau en haar nieuwe baasjes!! Ook mevrouw Oranje ging vrolijk mee met haar nieuwe baasjes!! Aan een mooi oranje riempje en halsband en zelfs een oranje dekentje!! Ach iedereen is zo lief!! Wij zijn zelfs flink verwend en ook de hondjes!! Ach jongens.. Wij zijn blij omdat de puppy's van die lieve baasjes hebben. Maar toch wel wat verdrietig omdat de puppy's bij ons weg gaan. Tuurlijk willen en kunnen we ze niet allemaal houden, maar.... Het is direct te merken dat er 3 puppy's weg zijn, echt, het is een stuk leger.. raar hoor, een raar gevoel. En Bo?? Nou die hebben we op de deel gelaten toen de puppy's weg gingen, ze heeft niet gezien dat ze weg gingen.. Dat leek ons beter.., vooral omdat ze zo aan het joelen was van de week toen wij telkens een stukje gingen rijden met de pupjes.. Ach verder hou ik het vandaag het verhaal maar wat kort.... De puppy's gaan zo nog lekker naar buiten... En morgen wordt om 9.30 u Mevrouw Licht Blauw/ Floor gehaald en om 11 u mevrouw Paars/ Sam. Ach jongens.. dan zijn er nog maar 6... Nog heel even... Wat haal ik net uit de brievenbus...de stambomen... Tjonge jonge... als die nu een dag eerder waren gekomen dan hadden de mensen van vandaag ook al de stamboom mee gekregen. Maar goed wij willen toch straks een rondje Nederland doen, om de pups en hun baasjes te bezoeken!!

 

29/10/2015 Zo de laatste dag samen met ons elftal!! Dat is best emotioneel, een boel zullen zeggen, man stel je niet aan. Maar goed zo werkt het hier nu eenmaal. Zijn onze hondjes hè!! Maar heb vanmorgen wel lekker van ze genoten. Ze waren lekker buiten aan het spelen, lekkere temperatuur. had een kopje koffie erbij gepakt en lekker bij hun op het bankje gezeten. Had het fototoestel op het tafeltje gezet. Nou dat was geen goed plan!! Daar wilde ze al meer vandoor, dus die maar snel gered!! Toen het kopje koffie, hihi, niets is veilig. Dus het kopje midden op het tafeltje gezet, toen konden ze er net niet bij. Ach het zijn bandieten, maar lieve bandieten!! Ze kwamen regelmatig even een knuffel bij me halen, even op schoot of even een aai over de bol en dan weer verder spelen!! Ik had schijnbaar het halve deurtje op de deel open laten staan. Tja daar maakten Abby en Alistair gebruikt van.. Abby zat al in de aardappelen. Alistair kwam er aan met van allerlei takken in de oren. En Bo... dat willen jullie niet weten, volgens mij heeft ze in de sloot gezeten. Ze is nat en ruikt/stinkt naar zand/grond. Oooo vies vies, ze zit nu op de deel droog te worden. Alistair sprong zomaar over het hek de puppy ren in buiten, dat had hij nog nooit gedaan, maar hij zag me zitten op het bankje. Tja alle puppy's naar hem toe gesneld, ik schrok denk wat doet hij nu.. Hij begon te grommen en weldra gingen er puppy's op de rug liggen en reutje Grijs likte Alistair onder aan de bek, dit is onderdanig gedrag en dat was heel goed van reutje Grijs!! Ook het op de rug gaan liggen is een goed iets. Daarmee geeft de hond aan dat hij zich over geeft en dan zal de andere hond niets meer doen. Het ging dus best goed... de puppy's gingen hun gang weer en Alistair ging bij mij zitten. Wat is de natuur toch mooi!! Ook Abby waagde een sprong in de ren, heel eventjes en wipte er snel weer uit! Gistermiddag nog bezoek gehad met 2 kleine kindertjes van 4 en 2,5 jaar oud. Ach ook dat vonden de puppy's maar ook de kinderen leuk!! Het is zoo leuk 's morgens de puppy's willen eerst een aai een knuffel voordat ze gaan eten, we willen je eerst begroeten. Zoo lief!! Alle paspoorten liggen klaar, de handleidingen voor de honden liggen klaar enzovoort enzovoort, wat er allemaal bij komt kijken.

Morgen gaat Meneer Grijs, roepnaam Caine, als eerste naar zijn warme mandje toe. Om 9 u wordt hij gehaald. Dan gaat mevrouw Zalm/ Kim om 11 u en om 13 u gaat Mevrouw Oranje/ Nahla naar haar warme mandje!! Oooooo  en dan zaterdag gaan mevrouw Licht Blauw/ Floor en Mevrouw Paars/ Sam. En dan zondag gaat mevrouw Rood/ Pip. En dan zijn er zo ineens 6 puppy's minder .. Het is maar goed dat ze niet allemaal tegelijk gaan, voor ons niet, maar ook niet voor Bo. Telkens toen wij gisteren met 1 pupje ging auto rijden, joelde Bo het uit. Wim was namelijk thuis.. Zo sneu. Ik hoop maar dat dat morgen niet het geval is!!

28/10/2015 Het is 20.34 u nu gewoon tijd maken voor het verhaaltje.Vandaag met de 6 puppy's, die het komende weekeind weg gaan een stukje in de auto gereden. Eerste wilden we ( de vriendin van onze oudste zoon hielp gelukkig mee) met 3 tegelijk gaan. 3 bij mij achter in de  hondenauto. Hier zit een scherm in, zodat de ruimte afgesloten is. Alleen niet helemaal tot aan de zijwand, tja dus jullie snappen hem al. Daar konden de puppy's doorheen... Dus dat was lachen, ik had de auto nog niet eens  gestart, toen zaten ze met zijn drieën al voor in de auto. De teefje oranje/ Cera zat al onder de stoel, reutje Grijs/Cedric liep al bij de pedalen  en teefje Licht Blauw liep achter onze stoelen. Dus ja dat ging natuurlijk niet, hihi, dit was niet vertrouwd. Tja toen dacht ik de bench in de auto?? Nee ach, weet je we gaan telkens met 1 pupje op pad. Op schoot, dit is waarschijnlijk toch de manier waarop de meesten straks in de auto gaan... Dus zo gezegd, zo gedaan.. 6 x op en neer geweest naar het meer, waar ik wel vaker loop met de honden. Auto geparkeerd en zo liepen we aan het lijntje naar het meer. Ach maar een klein stukje, tot aan het pas, dus niet eens bij het water geweest, dit was genoeg. dan zie je toch weer de verschillen in karakter!! Reutje Grijs/ Cedric is hier in huis een hele man, maar ach in de auto vond hij het niet zo leuk. Wat trillen en jammeren..Maar toch ook weer nieuwsgierig!! Maar buiten bij het meer, daar was het weer erg leuk, vond Cedric. Mevrouw Licht Blauw/ Cacha trilde iets in de auto, maar dat was zo over.. Bij het meer vond ze het geweldig en liep als een echt dame rond!! Mevrouw Paars/ Caleigh was ook niet echt onder de indruk van de auto. Mevrouw Rood/ Caithlin moest heftig trillen in de auto. Wanneer ze zo trillen, dan aai ik ze niet, dan bevestig je dat ze bang mogen zijn, dus vandaar.. maar bij het meer was Caithlin weer helemaal vrolijk!! Teefje oranje/Cera Teefje Zalm/ Chayla vonden het allemaal ook lekker leuk!!! Terug weer thuis allemaal bek af...  De andere puppy's gaan volgende week zo'n tochtje maken. Het aan de lijn lopen ging best wel goed. Af en toe blijven ze staan, beseffen ineens dat ze vast zitten. Willen dan niet verder, maar met een hoog stemmetje, roep je ze dan en dan komen ze er lekker aan te kwispelen!! Net nog foto's van hun mooie hoofden gemaakt, nou dat duurt even hoor voordat die klaar waren. Zitten ze mooi stil en dan.. niet meer, hihi. Teefje Zalm is 8 x op de foto gekomen, voordat de foto goed gekeurd werd..  Morgen de laatste dag samen.... Niet voor te stellen!!

27/10/2015 Rust op dit moment, dus tijd voor een verhaaltje. Rond de middag hebben de puppy's lekker buiten gespeeld. Het hek naar de wei, zat niet helemaal dicht.. Loop ik naar binnen om rol keukenrol te halen, ja hoor de eerst 5 al in de grote honden wei. Dat kan helemaal geen kwaad natuurlijk, ook hartstikke spannend, natuurlijk, waar komen we nu dan. Alleen het gras was nog een beetje nat... Ach tuurlijk zijn ze niet van suiker en volgende week lopen ze ook gewoon buiten, ook als het nat is, dus ja... Maar ze vonden het natuurlijk erg erg leuk!! Daarna weer gauw naar binnen en eten en.... slapen nu!! Lekker bij elkaar liggen, ach nog een paar dagen en dan moeten ze dat missen!! Vind ik best sneu, maar ach dan heeft de pup weer zoveel nieuwe dingen te beleven, dan gaat hij of zij de wijde wereld in. De wijde wereld van een nieuwe lieve baas met of zonder gezin. Allemaal zijn ze erg welkom!! Dat is heel erg fijn om te zien!! Dat doet ons goed! Vanmorgen de vertegenwoordiger van Jarco, het hondenvoer wat wij voeren, geweest. Ook hij heeft de puppy's bewondert. Nu heb ik goed op papier staan, hoeveel de hondjes straks mogen hebben. Een richtlijn is dat. Ik zeg altijd voeren doe je met je ogen. De ene hond/pup heeft meer nodig dan de ander!! En overal waar te voor staat is niet goed. Te veel te weinig... Wanneer de honden zo'n jaar tot anderhalf zijn dan zijn het vaak van die slungels, ze hebben een energie van heb ik jou daar en daar kun je haast niet tegen voeren. Maar dat komt van zelf, dat heeft tijd nodig! Wanneer de hond op hoogte is, dan moet hij of zij nog uitzwaren en ook dat kan nog wel een hele poos duren. Wanneer ze een jaar of 3 zijn dan horen ze volwassen te zijn, hihi, ja jullie lezen het goed...horen ze volwassen te zijn, wij zeggen weleens, sommigen worden nooit volwassen!! Onze oudste zoon zei al, ach mam Bo moet geen nestje krijgen dan, wordt ze net zo rustig/saai als Abby. Is inderdaad waar, dat onze Abby na haar nestje erg rustig geworden is, daarvoor was zij toch ook een echte belhamel! En Bo is ook nog zo'n heerlijke belhamel, ben benieuwd of zij dit blijft of... Het is s'morgens zo leuk, kom ik met het eten aan, maar dan zijn er altijd een aantal die direct aanvallen en een aantal, die moeten eerst door het vrouwtje geknuffeld worden!! Ach wat ga ik dat straks missen, al die koppies!! Maar goed, we houden ons eigen pupje natuurlijk ook!! Ik heb haar helemaal nog niet voorgesteld. Bij ons blijft mevrouw Roze/ Caya, maar ach wat was die keuze moeilijk. Deze is gemaakt niet op karakter, want alle puppys zijn lief. De de keuze is gemaakt op hoe ze er uit zien... Tja maar dan zie ik de andere puppy's weer lopen. En dan denk ik ooo, wat staat ze mooi!! En bij de volgende denk ik ooo wat een mooie voorborst enzovoort. Dus ja...het zijn allemaal mooie hondjes!! Dus ja zeg het maar!! Het aller belangrijkste is dat ze lief zijn!!! Dat je een lief maatje hebt, daar gaat het om!!

26/10/2015 Onvoorstelbaar...de laatste week/ de laatste paar dagen met ons elftal samen.. Ik kan het me niet voor stellen!! Echt niet!! Ik had het voor geen goud willen missen en wordt er ook nog emotioneel van en dan is er nog geen pup weg. Bah, ophouden daarmee!! Het is 11.20 net mijn ontbijt en de eerste koffie op. De puppy's liggen nu lekker te slapen. Vanmorgen vol overgave op de deel gespeeld en in de gang. Rennen!!!! Heerlijk, de tent met ballen op de deel gezet, maar het is maar even en dan ligt de tent op de grond en dan zitten de puppy's er alleen maar op te knagen. Dus de tent maar weer weg gedaan. Wel de ballen natuurlijk, ze balletjes zijn zeer licht van gewicht en rollen als een grote. Ze kunnen erg heerlijk mee spelen.. Een plastic fles ( zolang als we er bij zijn ) is ook erg mooi speelgoed!! Vanmorgen dacht ik toch maar weer wat meer brokjes bij de bak in doen, tja te veel!! Dus weg gepakt, vanmiddag weer.. Het was te veel van het goede, hihi. Toen ik zaterdagnacht thuis kwam van mijn werk, lag Wim op de bank met Mevrouw Licht/Blauw/Cacha. Lekker te knuffelen, zo lekker om te zien. Onze jongste zoon kwam gisteravond thuis van een paar dagen werken "over ver ". Die zat 2 tellen later al met Mevrouw Roze/ Caya op schoot. Ach lekker toch!! Het zonnetje schijnt hier lekker, dus als de puppy's straks de slaap uit hebben, gaan ze lekker buiten in de ren. Misschien nog stukje lopen aan een riempje. Mijn vriendin komt zo, kan ze mooi mee helpen met de puppy's aan het riempje lopen..Kijken wat ze daar van vinden, vorige week al met een aantal gedaan maar dat vonden ze nog niet zo geweldig, vast aan zo'n lijntje... Tja snap ik wel!! Alistair meldt zich ondertussen, hij wil een knuffel!! Wim heeft vorige week nog een chipreader gekocht, zo kunnen de pups nog gecontroleerd worden of de goede pup naar de goed eigenaar gaat!! Fijne dag allemaal!! Nog even, helemaal vergeten!! Hoe kan ik het vergeten!! Maar alle toekomstige pup eigenaren weten nu welk lief pupje ze krijgen!! De kogel is door de kerk!! En nu maar hopen dat ze blij zijn, hihi.. 

25/10/2015 Tja het is 21.20 u, toch nog maar even een berichtje tikken. Ook vandaag pup bezoek gehad. Zooo leuk en gezellig, iedereen is zo enthousiast, heerlijk dat doet ons zo goed!!!  Net alle koopcontracten opgestuurd, zodat de toekomstige pup eigenaren die rustig thuis kunnen doorlezen. Want ja vrijdag gaan de eerste 3 puppy's al naar hun warme mandje toe!! Zaterdag gaan er nog 2.. Brrr, moet er nog niet aan denken!! Als ik bedenk dat we de laatste week alweer in gaan.. Ooo wat is het weer snel gegaan. Het is super super druk druk, echt dat wil je niet weten!! Echt een verschil met het nest van Abby, toen hadden we maar 4 puppy's, maar ach het is zooo leuk!! Dan begint straks alweer het afscheid... Maar goed nu nog niet aan denken, nog lekker genieten!! De puppy's zijn heerlijk moe nu. Vanmorgen zijn ze lekker buiten aan het spelen geweest. Het pup bezoek werd in gezet om de puppy's naar buiten te brengen!! Hihi..vonden ze helemaal niet erg!! Vanmiddag bezoek, waar lekker met hun gespeeld werd, daarna nog op de deel gespeeld.. Dus nu moe. Straks krijgen ze nog lekker brokjes en dan slapen. We horen ze s'nachts niet, heerlijk!! Bo slaapt bij ons op de slaapkamer, van de week sliep ze gewoon in de keuken gang, maar dan staat ze regelmatig voor de deur van de kamer te piepen. Tja dat is niet de bedoeling, iedereen moet gewoon slapen!! Dat lijkt me het beste!!

24/10/2015 Gisteren geen tijd om wat te tikken, bezoek en daarna werken. Ook nu is het bezoek net weg, gauw even een klein stukje tikken, want de puppy's worden beetje wakker en dan gaan ze even naar buiten in de ren. Dan kunnen ze daarna eten en rollen ze vast zo weer in slaap!! Het gaat er nu soms heftig aan toe met het spelen. Kun je goed merken dat ze groter worden!! Daar was ik weer...Nou ze hebben net buiten gespeeld. Wat vinden ze dat leuk!!! Rennen en vliegen achter elkaar aan!!Echt leuk!! Ze ontdekken gras, plantjes van alles en nog wat!!  Vanavond nog werken en dan weer 2 weken vrij!! Morgenvroeg en morgenmiddag bezoek, dus denk dat het verhaaltje morgenavond wordt.. Fijne dag!!

22/10/2015 Toch nog even tijd voor een verhaaltje. Achter mij is het weer een zooitje, het WAS netjes, maar dat is 5 minuten en dan denk je, heb ik de bak gedaan??? De eersten zijn alweer moe en slapen, maar er zijn altijd een aantal die het wat langer vol houden. Maar het is wisselend wie dat zijn! Het is niet zo dat het altijd het zelfde puppy is, die langer wakker is.Maar ondertussen dat ik dit tikt, wordt het steeds stiller in de bak, af en toe nog een grom of een blaf, reutje zwart ligt nu ook, wil nog wat op het kleed kauwen, maar valt onder het kauwen gewoon in slaap. En dan is het stil...pffff. Ze kunnen echt een lawaai maken met zijn alleen. Dan zit de één achter een mand en de andere voor de mand of er in en dan wordt er naar elkaar geblaft, niet te zuinig, hihi. Zo nu ze slapen, kan ik zo weer een poging doen de boel weer wat netter te maken. Ja onbegonnen werk hoor, maar ja het oog wil ook wat hè!! Gisteren tegen einde van de middag waren Joke en Anne er. Zij waren verbaasd dat ze al zo weer gegroeid waren!! We hebben de puppy's allemaal bekeken en ??? Oooo wat is de keuze moeilijk om voor ons zelf een teefje uit te zoeken.. Echt want ook Joke en Anne vinden het een mooi nest!! Ik hoop dat ik na het weekend een keus kan maken!! Ga ik voor wat eleganter of voor de stoere Gordon...ik vind het erg erg moeilijk!! Dan hoop ik ook dat ik de toekomstige pup eigenaren kan vertellen welk lief pupje ze krijgen!! Maar goed we gaan zien wat ze vandaag zeggen van de puppy's. Morgen komen Yvon en Dick nog puppy's kijken!! Dit zal voor hen best moeilijk zijn, daar ze net hun Noor hebben laten inslapen!! Morgen over een week gaan de eerste puppy's al naar hun nieuwe huis, waar een lief mandje voor ze klaar staat. Wat gaat het toch snel!!!

21/10/2015 Zo de erwtensoep staat op. De puppy's hebben lekker gespeeld op de deel en in de bijkeuken. Ze zijn nu moe! Vanmorgen hebben ze nog pap gehad, voor vanavond is er nog een halve portie pap en dan helemaal over op droge brokken,.. Volgens mij heb ik er meer moeite mee, dat ze geen pap meer krijgen dan de puppy's. Ik zeg, ze vinden de pap zo lekker, Wim zegt jij denkt dat ze de pap zo lekker vinden, omdat je het zelf zo lekker vind... Tja, zou hier een kern van waarheid in zitten??? Dat laat ik maar in het midden, hihi. Maar de bijkeuken was ook erg interessant, de wasmachine, die open stond. De deur/klep waar ze tegen aan kwamen en die dan een stukje omhoog ging en waar naar beneden ging. Erg leuk!! De was, die ik uit de wasmachine haalde, erg leuk!! Gewoon een doos, ook erg leuk. Onze schoondochter was er nog even vanmorgen en zij had nog een schoenendoos. Ook erg erg leuk!! De lege rol van de keukenrol, tja ook erg leuk!! Alles is leuk. Gisteravond liepen ze met zijn allen door het huis, gang, keuken, de deel. Nou een groter plezier kun je ze niet doen. Ze rennen van hort naar haar. En waren dus best wel moe nadien!! Heb nu een paar oude smyrna tafelkeden op de grond in de gang liggen. Zodat het niet te glad is voor de puppy's. De bloempotten met hangplanten, die normaal in de vensterbank staan in de keuken staan al op de magnetron..ja net wat ik zei, alles is leuk!! Gisteren bezoek gehad van de eigenaren van de papa van de pups. Zo gezellig , we werden verrast door een pup/kraampakket, vol lekkers voor de grote honden en speelgoed voor de kleintjes. En een foto van de lieve Shailo!! De puppy's werden geprezen en bewonderd en natuurlijk heel erg geknuffeld!! Nu zijn we in afwachting van Joke en Anne.

Geen idee of ik morgen aan mijn verhaal toe kom, ben bang van niet. Morgenochtend komen ze voor nestcontrole van de GSVN, Gordon Setter Vereniging Nederland. Leuk!! En ben benieuwd. Daarna moet ik werken, maar Wim is thuis!!

20/10/2015 Zo de ren klaar, werpkist schoon de kranten en kleedjes moeten er nog in. Puppy's liggen bijna allemaal weer te slapen in de ren. Ik dacht nu eerst ontbijt en koffie. Toen dacht ik dan kan ik net zo goed ondertussen mijn verhaaltje schrijven voor vandaag. Tussen door krijg ik elke keer een kop van Alistair onder mijn arm door, zo van, even aaien vrouwtje. Radio 3 fm aan op de pc, zodat de puppy's daar ook aan wennen!! Vandaag komen de eigenaren van de papa van de puppy's het nest bewonderen!! Leuk hè!! Ben benieuwd wat ze van hun allemaal vinden!! Gistermiddag was het droog, het weer klaarde op, het zonnetje keek zelfs een beetje om de hoek!! Dus de puppy's zijn buiten geweest!! Zoo leuk om te zien. Heb ze alle 11 apart buiten gehad. In hun uppie, ja ze moeten ook dingen alleen kunnen ontdekken!! Reutje Grijs/Cedric was al eerste aan de buurt, nou hij vond die drempel best wel eng hoor!! Duurde even voordat hij de stap waagde. Toen hij dat maar eenmaal gedaan vond hij het erg leuk!! Eerst wat voorzichtig lopend, maar ach daarna leuk leuk!! Hoe zo slapen, achter me gaat er 1 met een krant aan de haal, hihi. En zo zie je het verschil tussen de puppy's, de één loopt zo over die drempel en ziet dan ineens, hè dit is anders en dan wordt het als nog een beetje eng. En een ander loopt ook zo over de drempel en gaat aan de snuffel, loopt al onder het bankje door wat bij de deur staat. Mevrouw Blauw/Cacha was in het geheel niet bang, hoezo eng, pffff, ikke toch niet!! Zij ging ook al op zoek naar Alistair en Abby, ging voor het gaas staan. Alistair met de snuit door het gaas en Cacha net zo. Zo lief!!  Heel voorzichtig aan het gras snuffelen!! Brrr wat is dat nu?? Mevrouw Geel/Carly nam al een hap van het gras en rende al met een paar grassprieten weg!! Ach zo leuk, heb foto's gemaakt, maar soms vergat ik het ook gewoon, omdat het zo leuk is om naar te kijken!! Ik wilde gisteren de kamer nog doen, maar helaas niet gelukt. Om 15.00 u stond nog de stofzuiger in de kamer.Tja, het is niet anders hoor. Dus als jullie komen en er ligt stof, tja dan is dat maar zoo. Komt wel weer, puppy's gaan voor, hihi!! Oja, gisteren hebben de puppy's 2 x de brokjes droog gehad, dus geen pap erbij. Ging er net zo in als koek!! Heb nog een beetje pap, dus dit maken we op en dan is het droge brokjes met wat biogarde erop. Ook vanmorgen hebben ze er nog wat pap bij gehad en dat doen we voor de nacht dan ook nog en morgen net zo denk ik en dan is de pap op. Ik had er best veel brokjes in gedaan, dacht nou als ze dat op krijgen?? Ja dus!!

19/10/2015 Bijna iedereen in de rust, behalve teefje Licht Blauw/Cacha en teefje Paars/Caleigh zijn met elkaar aan het spelen.Ook Bo ligt te slapen op het kleedje voor de ren. Ja slaapt, maar houdt wel alles in de gaten!! Vanmorgen was ze mooi met een aantal puppy's aan het spelen. Ach zo lief!! Ze blijft de puppy's ook poetsen, of ze nu willen of niet, er moet gepoetst worden. En nog steeds ruimt ze de poepjes op, als ze de kans krijgt. Vind het echt onvoorstelbaar hoe goed ze het doet!! Echt, heb bewondering voor haar!! De afgelopen nachten heeft ze bij ons op de slaapkamer geslapen, dan heeft ze ook geen kans om voor de deur van de kamer te gaan piepen. Nou je hoort haar niet en ze ligt lekker te slapen, ze heeft wel heel wat slaap in te halen!! Maar ze blijft lief voor haar puppy's en erg zorgzaam!! Had gisteren nog een kleine metalen bak met water in de ren gezet. Nou je snappen vast wel wat daar mee gebeurde. Die stenen bak krijgen ze niet van de plek af. Maar zo'n klein metalen bakje.... op de kop natuurlijk en dat was erg mooi speelgoed, de bak ging de hele ren door... Onze jongste zoon zei het zijn net ekstesr, alles wat glimt....hihi. Vanmorgen samen met Wim de puppy's gewogen. Was nu een week geleden. Nou 5 van de 11 moesten op de andere weegschaal, want  zij zijn al boven de 5 kilo. Reutje Bruin/ Caine is teefje Geel/Carly voorbij gegaan. Hij weegt nu 5700 gram, reutje Blauw/Calvin weegt 5300 gram en reutje Grijs 4640 gram. De dames, teefje Licht Blauw/Cacha weegt 5200 gram, teefje Groen/ Chica weegt ook 5200 gram, teefje Zalm/Chayla weegt 4960 gram,ook teefje Oranje/Cera weegt 4960 gram,teefje Paars/Caleigh weegt 4930 gram, teefje Geel/Carly 4920, teefje Roze/Caya weegt ook 4920 gram en teefje Rood/Caithlin weegt 4910 gram. Nou dat zijn mooie gewichten dacht ik, allemaal flink gegroeid!! Ach jongens, het gaat allemaal zoo snel!! Nu al 6,5 week. Over 1,5 week gaan de eerste puppy's al de wijde wereld in, moet er nog even niet aan denken!! 

18/10/2015 Zondagmiddag alweer. Vanmorgen een beetje uitgeslapen. Om 8.30 u de wekker gezet en geen pup gehoord!! Knap hè!! Gaat al net zo als met de grote honden, zo lang ze ons niet horen of zien dan is het gewoon rustig!! Een aantal liggen nu nog te slapen en teefje Blauw/Cacha en reutje Blauw/Calvin zijn wakker en zitten met het varken te spelen. Het varken hadden we al langer, heb ik helemaal gepoetst, en is wat bleek geworden. Maar daar malen de puppy's niet om, ze het leuk!! Ik blijf het zeggen, het worden/zijn belhamels!! De kranten liggen in stukken door de ren, onbegonnen werk om dat netjes te houden. Maar ach dat geeft ook niet, als het maar schoon is!! Ook steeds meer zijn ze onderling de pik volgorde aan het bepalen. Dominantie speeltjes gaan de hele dag door, soms gaat het er bij!! Maar goed ook dat hoort erbij!! Het is hier miezerig weer, continue een miezer regen. Hoop dat het toch nog een beetje droog wordt, dan zouden de puppy's nog even naar buiten kunnen voor de eerste keer! Het is namelijk niet koud, maar om ze nu de eerste keer nat te laten worden, dat gaat me te ver!! Dus dan nog maar niet, zal toch wel een keertje droog worden!! Op de deel kunnen ze ook heerlijk spelen en rennen. Toch zo'n mooi gezicht, ze te zien spelen en rennen. Wim zijn pantoffels en mijn stoere stampers( zoals Wim dat altijd zegt) toch maar boven op de benches gezet, ze vonden ze te leuk!! Hmmm, daar zitten we dan niet op te wachten, hihi. Er mag volgens mij veel bij ons, maar dat toch maar niet. Als we dat met zijn allen op de deel zijn, dan liggen overal kranten, heel soms doen ze hun behoefte op de krant, volgens mij dan toeval. Nou dan worden ze toch beloond met een GOED ZOOO!! Maar meestal gaat het net naast de krant of helemaal niet in de buurt van de krant. Dan probeer je de pup op te pakken en op de karnt te zetten, maar meestal hoeven ze dan in eens niet meer. Ze snappen het nog niet, dus.. We hebben het er al over gehad, om de puppy's van de week naar de deel te doen. Dar hebben ze dan wat meer ruimte, maar ja ach dan zien hun minder van ons en wij van hun!! Maar goed ook dan gaan ze met een aantal tegelijk naar de kamer, keuken en gang.. We moeten nog maar even zien!!

17/10/2105  Het pup bezoek is weer weg. Ook weer hele leuke gezellige mensen, die hartstikke enthousiast zijn over het ras. Jongens dit is zoo leuk!! Daar wordt je dan zelf ook erg blij van, wanneer mensen zo enthousiast zijn. Heerlijk!! De puppy's liggen lekker te slapen. Vanmorgen hebben de puppy's al op de deel gespeeld, onze zoon en schoondochter hielden ze in de gaten en ik was de boel aan het schoonmaken. Af en toe hoorde ik kreten van nee niet doen. Dan hing er weer een pup in het wasgoed dat aan het wasrek hangt, hihi. Tja wat zal ik daar nu van zeggen.. Dan moet ik daar maar geen was op hangen toch?? Ook vinden ze de buitenwereld erg interessant! Ze lagen allemaal op een rij, met de snuit onder het halve deurtje door te snuffelen, zo van, wat is daar allemaal te doen?? Puppy's vannacht niet gehoord. Bo lag bij ons op de slaapkamer te slapen, zij vond dat zij dat ook wel een keertje mocht. Ach ja waarom niet. Maar ik wilde zij doen, tussen ons in, taj dat was nu net niet de bedoeling van ons!! Het lag wel lekker, maar niet de hele nacht hoor. Dus na 10 minuten toch maar Bo gesommeerd om in de mand te gaan liggen. Oke...nou ja als jij dat zo graag wilt dan moet het maar... In de mand en vervolgens sprong ze weer tussen ons in, toen dus nogmaals mevrouw gezegd dat dit niet de bedoeling is. Nadien sliep ze de hele nacht in de mand.. De bak met water is ook erg leuk... Ook lekker, wanneer er 1 begint te drinken, willen de anderen ook. Maar geklieder met water vinden ze ook erg leuk!! Hihi, vanmorgen hadden er toch een aantal een natte kop en rug!!  Zet nu zo een video op de site, waar op de achtergrond een baby huilt. Nu moeten jullie niet denken dat we ineens een baby erbij hebben, dit is niet het geval. Dit is de geluiden cd, waarop ook een baby staat, die huilt. Bij de 2e video kunnen jullie zien, hoe gek een ieder op de kip is, dus Joke de kip is erg in trek, hihi! Toen ik het deze video bekeek en het geluid  aan had, kwamen alle puppy's accuut in beweging!!  Kun je nagaan!!

 

16/10/2015  Zo de dierenarts is net weg. Alle hondjes zijn gezond verklaard, geen gekke dingen, de balletjes van de heren zijn ingedaald. De entingen gehad, de chipnummers gecheckt. En de puppy's hebben geen kik gegeven!! Mw Geel/Carly die keek alleen gefronst, keek wat donker uit de ogen...ik haalde haar uit de slaap, maar ze gaf geen kik hoor. Maar ze keek echt zo, waarom haal jij mij uit de slaap?? Hihi. De entingsboekjes zijn mee naar de dierenarts. Ze worden gelamineerd, dit alles is volgens de nieuwe regels, die er sinds 29/012/2014 zijn. Er morgen geen pups meer zonder rabiës enting de grens over. De paspoorten worden gelamineerd, zodat er geen fraude kan plaats vinden. Ook vannacht ging het goed, geen pup en ook geen Bo gehoord!! De brokjes worden steeds minder geweekt en vanmorgen heb ik de pap eerst laten afkoelen en toen de brokjes er door gedaan. Dus vanmorgen hoorde ik allemaal geknabbel, gaat prima! Ook in de keuken vinden ze het leuk. Ik had gisteravond het eten op staan, ach Mw. Geel/Carly en dhr. Blauw/Calvin die keken me aan. Ik zie ach jullie mogen er wel even uit. De deur naar de kamer dicht gedaan, want ja ik moet het wel overzien, had ook eten opstaan. Dus in de keuken en gang. Ach ze vonden het zoo leuk!!! In de gang ligt ook al een stuk vloerbedekking, zodat het wat minder glad is!! Ach heb vanmorgen nog een video gemaakt, waar ze met de kip aan het spelen zijn, ze vinden hem zoo leuk en Bo dus ook. Als ze de kans krijgt pikt ze hem af. Met zijn allen met de kip spelen. Het water drinken gaat ook fraai. Als er 1 begint te drinken dan willen ze allemaal. Dus met zijn allen in die waterbak dat gaat niet, over elkaar heen en zo...Net lag reutje bruin/Caine met zijn koppie in de bak, die leeg was te slapen!! Helaas geen foto gemaakt de dierenarts wilde net weg gaan... Ik denk dat ze straks even naar de deel gaan en dat  we dan de deur naar buiten open laten, ja zit nog een half deurtje voor hoor, maar dat weten de meeste mensen die dit lezen wel, denk ik. Het niet al te koud, geen wind, ze moeten wennen aan kou, want ja straks moeten ze ook gewoon naar buiten. Wim is naar Schoonebeek de winkels bij langs voor kranten. Helaas vandaag geen foto's, ik moet zo aan het werk, 1 avondje maar en Wim is thuis!!.

15/10/2015  Ach een verdrietige dag en tijd voor mijn hondenvriendin en haar man!! Zij hebben hun maatje, hun lieverd moeten laten inslapen. Ach als ik dat dan weer hoor, dan rollen bij mij ook de tranen. Gewoon omdat ik weet wat voor verdriet ze hebben!! Je weet da het beter is, maar het doet zo'n pijn!! Maar ach als ik dan weer naar onze puppy's kijk, tuurlijk dan wordt je weer blij. Dat is het leven zegt men, de ene komt en de andere gaat. Maar dat neemt niet weg dat zij erg veel verdriet hebben!!  Tja en dan ga je zo over op het verhaal van de puppy's, dat is wel raar!! Maar de puppy's hebben vannacht de ren er bij open gehad. Anders lagen s'nachts alleen in de werpkist. Maar dat werd nu zo'n zooitje, nu meer ruimte. En veel beter volgens mij. Nu slapen ze wel in de werpkist en doen hun behoefte in de ren. Dat is voor hun veel schoner en fijner. De deur van de kamer dicht gedaan, dus vannacht is Bo er niet bij geweest. Af en toe piepte Bo nog wel even, maar de puppy's hebben we niet gehoord. Toen ik vanmorgen bij ze kwam, gauw het deurtje tussen de ren en de werpkist dicht gedaan. Dan kon ik beginnen de ren schoon te maken. Ze konden pap eten in de werpkist. Ging prima.Jullie willen ook niet weten hoe de en er nu al weer uitziet. HIhi, een zooitje en daar tussen liggen her en der wat puppy's te slapen. De werpkist is ook schoon en daar ligt Bo nu in te slapen. Ze kwam net bij de puppy's de ren door, iedereen even goedemorgen zeggen, snuffelen en daar ging ze liggen en de puppy's konden nog even drinken. Het is toch een wonder, dat ze dit nu nog wil met die vlijmscherpe tandjes van de puppy's! Ik had het er gisteravond nog over, misschien moet ik morgen maar kamferspiritus op de tepels doen. Dan komen de puppy's niet meer aan de tepels, want dit is vies..Omdat Bo ze de laatste dagen niet meer wilde voeden.. maar ach als ik dit vanmorgen dan weer zag, zo lief. Eigenlijk geen kijk gelijk, van die grote puppy's die liggen te drinken, maar ach.. Het blijft leuk, hoe druk het ook is. Het is zoo leuk!!  Heb een video geplaatst, je horen schapen op de achtergrond, komt omdat de geluiden cd aan staat!!

14/10/2015 Wilde zeggen goedemorgen, maar dat is het al niet meer..dus goedemiddag!! De ren is een heerlijke bende, een paar puppy's slapen en een aantal spelen nog wat. Bo loopt er af en toe nog wat door. Bo heeft ook voor een aantal speelgoedjes ernstige belangstelling. Van Joke en Anne hadden ze een kip gekregen, nou die vindt Bo ook erg mooi!!! Omdat ze piept, die haalt ze dan ook direct uit de ren, ze pakt ze gewoon af van de puppy's.. erg hè. Gisteren was het zo erg, toen heb ik de kip maar even weg gelegd. Nu heb ik de pinguïn en het roze monster ( die al vaker voorbij zijn gekomen volgens mij) in de ren gedaan, maar ach daar wordt Bo helemaal hyper van, die wil ze dan ook hebben. Maar vooral het roze monster, vinden de puppy's helemaal geweldig, het piept vrij snel, dus erg leuk!! Het is net alsof je weer kinderen hebt..hihi. Zoals onze oudste zoon toen hij 3 was een brandweerauto met geluid kreeg..... pffff. Heerlijk!! Maar goed, wanneer Bo af en toe de ren in loopt, willen de puppy's nog steeds proberen bij haar te drinken.. Dat vindt ze eigenlijk niet meer nodig!! En loopt ze ook snel weg. O ja, de chipper!! Dat ging prima, de puppy's gaven geen kik. Ook de DNA afgenomen. Dan gaan ze met een wattenstaafje langs de wangen ( slijmvlies ) aan beide kanten en dan is het klaar. Ook bij Bo dus de DNA afgenomen. Dus straks bij de stamboom komt ook het certificaat van de DNA. Hoogstwaarschijnlijk is de stamboom er dus niet wanneer de pups naar hun baasje toe mogen. Dus tja.. Maar goed, geeft niets, hij komt vanzelf een keertje!! Dus nu hebben alle puppy's hun officiële stamboom naam. Ik zal onderaan alle namen op een rijtje zetten.  Vanmorgen zijn de puppy's en Bo allemaal weer ontwormd. Dit is 2 dagen eerder, omdat ze vrijdag de eerste enting krijgen. De dierenarts komt bij ons thuis, dat is heel fijn!! Ik zou de puppy's aanstaande vrijdag moeten ontwormen, maar omdat ze dan ook de eerste enting krijgen, heb ik op advies van de dierenarts de puppy's vandaag ontwormd. Niet alles op 1 dag, dat is teveel "rotzooï", in de goede zin van het woord, op 1 dag!!  Maar de namen... Begin met de heren, dat is altijd zo in de hondenwereld.

Cedric From Vancouver Castle is Grijs

Caine  From Vancouver Castle is Bruin

Calvin  From Vancouver Castle is Blauw

Dan komen de dames..

Caithlin From Vancouver Castle is Rood

Chayla  From Vancouver Castle is Zalm

Cera     From Vancouver Castle is Oranje

Caya    From Vancouver Castle is Roze

Chica   From Vancouver Castle is Groen

Cacha  From Vancouver Castle is Licht Blauw

Caleigh From Vancouver Castle is Paars

Carly    From Vancouver Castle is Geel

13/10/2015 Ja, het is nog morgen en ik begin met mijn verhaal..ja ja, gelukt. In afwachting van de chipper van de Raad van Beheer. Ik verwacht haar tussen 12.00 en 13.00 u. De puppy's en Bo mogen een uur van te voren niet gegeten en gedronken hebben. Nou gegeten hebben ze vanmorgen allemaal en de bak met water heb ik iets voor 11 u weg gehaald. Dit is omdat er ook DNA van de puppy's en Bo afgenomen wordt. Dit is tegenwoordig verplicht, dus vandaar. Van Bo was dit nog niet bekend, dus dat wordt nu tegelijk met de puppy's afgenomen. Van Shailo, de papa van de puppy's, was dit al bekend. Dus best spannend straks, ach ja waarom?? Ach meer mijn gevoel denk ik. Dan krijgen de puppy's ook hun officiële stamboomnaam. Ja ja, met alles is het kleine hondjes worden groot... Zo leuk ze zijn zo nieuwsgierig!! Onze oudste zoon was er gisteravond ( zoals bijna elke avond) en hij gaat dan de puppy's uitdagen, gekker geluidjes maken enzovoort. Je ziet ze dan allemaal kijken, een paar nemen het voortouw en gaan echt kijken, een ander begint te blaffen, zo van wat wil jij... ach zo leuk!! Het zijn boefjes, lieve boefjes!! Gisteren nadat ze op de deel gespeeld hadden en pap gehad hadden, waren ze best moe en vielen allemaal snel in slaap.. S' Nachts gaat het goed, ik hoor af en toe wel dat Bo gaat kijken en soms hoor ik de puppy's dan en soms ook gewoon niet..Heerlijk toch..en in de morgen doe ik eerste de grote honden. Dan horen de puppy's me wel, want de kamerdeur is gewoon open, maar ik laat me niet zien.. En dat vinden ze prima, ze blijven stil. Ondertussen staat dan de pap al af te koelen. En wanneer ik me dan laat zien, de gordijnen open doe en de pap neerzet, dan... is er niemand stil meer...Haha.. en zo hoort het ook, dan is het aanvallen!! Als je ziet wat voor bak eten ik klaar maak voor hen, denk je ze krijgen het nooit op. Maar ja het zijn er wel 11 hè, dus ach het is zo op, terwijl ik al steeds meer brokjes klaar maak!! Ook beginnen ze nu meer water te drinken, dit omdat ze nu toch meer brokjes krijgen en naar verhouding minder pap/vocht. Drinken bij Bo doen ze bijna niet meer, dat willen ze wel, maar Bo niet zo meer. Gistermiddag ging ze er nog wel even voor liggen. Ach die grote puppy's te drinken bij hun moeder...Of staande proberen ze het ook nog.. Gisteren sprong Abby voor het eerst de ren in, Bo gaf geen krimp... maar toen de puppy's allemaal op Abby af kwamen was zeer snel uit. Ik vergeet tegenwoordig vaak de button erin te zetten, zie ik nu, maar jullie weten toch dat je ook gewoon naar de pagina foto's en video's kunt gaan hè!

12/10/2015 De puppy's hebben net de pap en geweekte brokjes op en liggen nu heerlijk te slapen. Onze jongste zoon zegt net, het zal toch wel lekker liggen, want ze liggen allemaal met de kop naar beneden, uit mand hangend te slapen... Nog bijna geen foto's gemaakt vandaag. Vanmorgen kwam mijn vriendin en haar zus nog eventjes langs om kranten te brengen. Zo geweldig!! Mijn vriendin is ook aan het inzamelen geslagen!! Super echt!! Gaat bij mensen langs en winkels enzovoort. Echt geweldig!! Ze zei nu hoef je je geen zorgen meer te maken over de kranten, want je hebt nu wel genoeg. Moet ik doorgaan met verzamelen?? Dat was haar vraag!! Nou graag zei ik... ik zei, wat je hebt mee genomen doen we een paar dagen mee... ooooo, ik dacht nu heb je wel genoeg voor alle weken... Nou nee, hihi, de kranten vliegen er door.. Maar ik ben hier erg erg blij mee!! Dus wie voor ons kranten wil bewaren?? Graag. Zelf ook al de winkels in Coevorden, Schoonebeek en Dalen bij langs geweest.. Ze hebben net allemaal een ander bandje om gekregen, de koordjes die ze om hadden werden bij een aantal te klein!! De meesten hebben dezelfde kleur gehouden, maar een aantal zijn gewijzigd. Teefje Kleurrijk is nu Licht Blauw, reutje Beige is nu donkerbruin, teefje Wit  is nu Zalm, reutje Wit/Zwart is nu Grijs en teefje Fuchsia is nu Rood. Ik hoop dat jullie het allemaal kunnen bijhouden, hihi. Vanmorgen een ieder weer gewogen, was nu 3 dagen geleden, maar een aantal waren bijna 500 gram gegroeid. Mevrouw Kleurrijk, nu Licht Blauw is 3970 gram!! Dus ja het gaat goed...hihi. Van een nette werpkist/ ren kun je niet meer spreken. Zodra ze de ogen open hebben is het donderjagen, rotzooien. Kleden uit de manden trekken, met kranten trekken/spelen..en natuurlijk met speelgoed en met elkaar spelen. Heerlijk!! Mijn gedachten gaan dezer dagen regelmatig naar een hondenvriendin, één van hun honden is ernstig ziek. En nee, geen hond van ons, maar dat maakt het niet minder erg!!! En ach dat vind ik zooo erg, helaas weten ook wij wat het is om je maatje, je lieverd, je alles te moeten gaan missen!! Bah!! Het is zoo jammer dat een hondenleven maar zo kort is.. Ik wens hun dan ook heel heel veel sterkte toe!!

11/10/2015 Het verhaaltje wordt steeds later op de dag, maar goed dat is niet anders.. Ze liggen allemaal lekker te slapen. Ze hebben net lekker gespeeld op de deel, dat doen we dan in 2 gedeeltes..  En ze vinden het geweldig!! Eerst voorzichtig snuffelen, van waar zijn we nu dan. En dan is het hek van de dam, lekker rennen en ontdekken. Aan de hondenkleden trekken die in de benches liggen. Onder de hondenbakken door lopen, mijn wasrek ontdekken en door de tunnel racen!! Zo leuk, heb video's gemaakt... en foto's natuurlijk.Zo leuk te zien, dat ze elke dag weer nieuwe dingen ontdekken!! Vannacht is het helemaal goed gegaan, gewoon de deur van de kamer op gelaten. Dus Bo kon alle kanten op, zoals "normaal". Geen puppy gehoord, ze hebben lekker geslapen. En Bo ook volgens mij. Alistair wilde in de mand gaan liggen gisteravond in de keuken ( daar ligt hij vaak), maar deze was bezet door Bo. Toen ging meneer maar voor de slaapkamerdeur staan, zo van ik wil wel bij jullie slapen. Er stond ook nog wel een mand in de kamer, maar dat zal Alistair nu niet gaan doen, bij de puppy's gaan liggen. Nee hij vind het erg leuk, nog een beetje bang, maar nieuwsgierig, maar hij heeft nu groot ontzag voor Bo. Nou ja jullie snappen hem al natuurlijk, er werd gisteravond een mand op de slaapkamer gezet en Alistair heeft bij ons geslapen vannacht. Hihi lekker toch... Ik loop nu wat heen en weer, want de pap staat af te koelen. Maar ik dacht dat de puppy's sliepen, nou niet dus, ze hebben drommels goed in de gaten wat ik aan het doen ben, ze ruiken de pap natuurlijk al. Wanneer ik dan weer om de ren naar de laptop loop, wordt ik achtervolgd door 11 puppy's.. wat toch geweldig!! Gisteravond had ik laat nog teefje groen op de arm, zij was de enige nog die wakker was en ach ze keek me zo aan.. Lekker knuffelen.. teefje groen is een echt knuffelhondje. Waneer je haar op de arm hebt, is ze direct in de knuffelmodus, heerlijk. Ze viel op mijn arm in slaap, zo'n mooi gezicht, oogjes open dicht, weer open  en dan weer dicht en slapen.. Zijn net kinderen hè!!

10/10/2015 Zo net boodschappen voor mijn vader gedaan, Wim is nu even naar onze oudste zoon, daar moest hij nog even helpen. En wanneer Wim er weer is, ga ik naar mijn vader om de boodschappen te brengen. En zo gaat het in huize Sanders, hihi. Maar dat geeft allemaal niet hoor, komt allemaal goed!! Heb een bak met snert/erwtensoep uit de diepvries gehaald, dus makkelijk eten. Alle puppy's slapen, behalve teefje Oranje. Ze zat heerlijk met de kranten te spelen, dus ik draai me om en ze kijkt me aan. Loopt heel ondeugend naar me toe. Geweldig, ja dan kun je toch niets anders dan lachen en haar even op schoot nemen. Dus nu is ze mijn T shirt aan het uitproberen of dat ook kapot kan. Dus dan zie je dat hier opvoeding al begint, want dat wordt natuurlijk niet getolereerd. Nu zit mevrouw weer in de ren en is nu haar zusjes aan het proberen wakker te maken!! Tot nu toe zonder resultaat. Vanmorgen weer gezellig pup bezoek gehad, wat toch leuk en gezellig!! Ook de puppy's hadden dikke pret, ze denderden weer door de kamer heen, de gang en daarna de keuken in. Teefje Geel zat al in de grote mand, die in de keuken staat. Ze waren best wel moe, wil de brokjes al in de week zetten, want ze moeten zo eten, maar ze slapen nog... Het is zo leuk ze te ziet spelen, het hupt en springt. En wanneer je de kranten wilt verschonen, dan hangt zeker de helft aan je armen en de andere helft wil er met de krant van door... Ja ja een kunst is het nu om te verschonen wanneer ze wakker zijn, maar soms moet dat gewoon, dan is het ineens zo nat of ze gepoept.. Dan moet het gewoon wel. Heb Bo vannacht om 4.30 u ongeveer uit de kamer gehaald. Ik had al een poosje de puppy's gehoord. Maar wat doet Bo, ze gaat de werpkist in, zodat iedereen wakker is en dan springt ze eruit. Maar de puppy's willen dan bij haar drinken en gaan piepen. Dan springt ze er weer bij en doet het zelfde nog een keer. Of ze gaat staan piepen naarst de werpkist. Dus ikke eruit, Bo gezegd een poosje stil te staan in de werpkist, zodat de puppy's konden drinken. Daarna Bo uit de kamer en kon een ieder slapen. Maar Bo was het hier nog niet zo mee eens. Heb de puppy's niet meer gehoord, maar Bo piepte af en toe nog even, later viel ook zij in slaap. We gaan zien hoe het vannacht gaat. Onze Bo wil soms te goed moederen!!

09/10/2015 Geen rust in de tent, hihi. Alle puppy's zijn met elkaar aan het spelen. Ik heb de radio er bij aan, gezellig!! Ze beginnen nu ook lekker aan de kranten te trekken en te spelen. Een nette werpkist/ren is niet meer aan de orde!! Dat kun je met deze belhamels wel vergeten!! Maar goed dat hoort er allemaal bij!! Gisteravond zijn ze weer lekker in de kamer geweest, ja met 4 tegelijk hoor en dan heb je al je handen vol, om goed te kijken wat ze uitspoken, hihi. Ach dat rennen van hun, ach zoo leuk om te zien!! Van morgen lag, volgens mij was het reutje Beige, helemaal in de trog om de laatste restjes van de pap/brokjes op te eten. heb het nog net op de foto kunnen zetten.. Bo had ik vanmorgen met pap eten en daarna poepen en plassen, op de deel gedaan. Ze eet alle poepjes nog op, was wat aan de dunne, dus dacht ze moet daar toch een beetje mee ophouden. Maar ja de natuur hè!! Je moet haar af en toe gewoon voor haar zelf beschermen. Ze gunt zich geen tijd, telkens even kijken of het allemaal goed komt met haar puppy's. het is een hele goede moeder. Ook nu ligt ze naast mij en naast de ren, zodat ze alles in de gaten kan houden. Het lijkt of ze slaapt, maar dit is niet het geval! Ieder geluidje hoort ze!! Bezoek van gisteren zei ook je kunt wel zien dat er veel met de honden geknuffeld en gedaan wordt, ze zijn helemaal niet bang! Dat doet me dan weer goed!! Vanmiddag en morgen weer pup bezoek.

08/10/2015 Rust in de tent op dit moment. Allemaal de buik vol en nu slapen.. Vanmorgen gezellig een collega op bezoek gehad. Op dat moment ook een paar puppy's uit de ren. Ach dat vinden ze zooo leuk, ze hebben een lol dan, heerlijk. Je moet ogen voor en achter hebben. Ze zijn totaal niet bang, loopt Hilde naar de keuken?? Ooo dat kunnen wij ook!! Heerlijk!!Ligt nu 1 stukje vloerbedekking in de kamer, er volgen nog meer. We moeten eerst nog vloerbedekking halen... dan wordt het hier net de familie Flodder. Hier en daar een stuk vloerbedekking, soms met tape vast. Ooooo help help. Maar ach daar wen je zo aan. Ik weet toen Bo klein was, hadden we ook overal stukken vloerbedekking liggen... In de gang zat het zelfs met tape vast. Telkens als we bezoek hadden legde ik uit waarom dat er lag ( voor Bo dat het niet te te glad was). Maar op een gegeven moment wen je er gewoon aan en dan was het bezoek al weg en dan dacht ik. Oooo heb helemaal niet uitgelegd waarom het er hier zo uit ziet!! Wat zullen de mensen nu van ons denken?? Maar ja het is zoals het is! Ik weeg de puppy's miet meer elke dag, met deze gewichten hoeft dat ook echt niet!Teefje Kleurrijk spant ons steeds de kroon, met 3180 gram, dan volgt Teefje Geel met 3105 gram Teefje Oranje is het lichts met 2730 gram. Wat een gewichten hè!! Het is geweldig om ze allemaal te zien opgroeien!!  Gisteren had ik ze op voer. Dat wil zeggen, ze kregen de pap en de brokjes niet op, dit was de eerste keer, daarna toch maar ietsje minder klaar gemaakt! Bo mag als de puppy's het eten op hebben de bakken uit slikken! Abby vindt de puppy's erg erg leuk! Alistair komt heel even kijken en dan loopt hij weer weg, hij vindt het nog wel een beetje eng. En hij heeft ook ontzag voor Bo, want ja ze blijft hun moeder hè!! Zo nu mijn verhaal weer verder schrijven. Op nieuw bezoek van een collega, leuk leuk !! Ook zijn Joke en Anne nog even langs geweest, ooo ze vonden de puppy's zo mooi!! Mooie combinatie!! Blij blij! het verhaal vandaag is in gedeelten geschreven. Maar goed dat geeft niet. morgen is er weer een dag!! Ook niet teveel foto's vandaag... Sorry!!

07/10/2015 Terwijl de geluiden cd draait, is iedereen in slaap gevallen in de werpkist. De ren is nu ook schoon en staat weer klaar om straks in te spelen. De eerste keer dat ze de geluiden cd hoorden, zag je ze luisteren... Ja zag, dat klinkt raar, maar je zag die koppies, luisteren. Het begint met vogels die aan het fluiten zijn en dan klinkt er geschiet... Van alles komt langs, van onweer, regen vogels, schieten, een baby die huilt, schoolkinderen enzovoort. Ook als je aan het stofzuigen bent komen er een aantal puppy's dichter bij om nieuwsgierig te kijken wat dat toch voor een ding is. Zo grappig!! Teefje Groen is toch zo'n heerlijk knuffelhondje, wanneer zij opgepakt wordt is ze direct in de knuffelstand, hihi. Ach ze hebben allemaal van die lieve en mooie hoofden. Als ik één op de arm heb en het maakt niet uit wie het is, dan zeg ik ach jij bent mijn lieverd hè, maar ach bij de volgende zeg ik precies hetzelfde!! Bo doet nog steeds ontzettend haar best, ik probeer haar steeds voor te zijn met poepjes opruimen, nou dit lukt eigenlijk alleen maar ze niet in de kamer is en dat is bijna nooit! De geweekte brokjes vallen er goed in, ik week ze al ietsje minder... en ze krijgen wat meer brokjes dan gisteren... zo voeren we het langzaam op. Ze dagen elkaar nu steeds meer uit en dat is goed hoor. Dan ligt de één weer onder tijdens een "gevecht" en dan de ander. En als er één op de rug gaat liggen dan is het klaar, dat is het teken voor de ander, ik geef me over... En klaar is Kees, dan gaan ze verder met spelen.. Ja ja  het worden steeds meer hondjes!!!

06/10/2015 Zo een beetje eerder dan gisteren. Iedereen slaapt, behalve teefje Oranje. Zij is mooi aan het spelen, heel rustig. Eerst de handdoek uit het mand getrokken, toen was ze met een flosstouw in de weer en nu ligt ze op de handdoek te spelen met de handdoek. Lang leven de oude handdoeken, die ik van een ieder krijg. Vanmorgen kreeg ik ook nog weer wat oude handdoeken en hondenhoezen. Echt ideaal!! En ook kranten en de nietjes waren er zelfs al uit gehaald, Wim ook weer blij. Want als er nietjes in de kranten zitten, haalt Wim die er allemaal uit. We zijn anders bang, dat de puppy's zich hier op de 1 of andere manier aan kunnen bezeren!! Ondertussen is teefje Groen ook wakker geworden en nu spelen de dames met elkaar!! Nou ze smullen met zijn allen van de brinta pap met geweekte brokjes.. Ik kijk altijd even of de pap is afgekoeld, dus met de lepel er door heen en even proeven.. Maar nu met de brokjes er door, laat ik dat maar... Is me toch niet lekker genoeg, maar nu voel ik even hoor!! Ze krijgen het maar niet zomaar.. En wanneer je de eerste trog in de ren hebt gezet, is het aanvallen. Met zijn allen naar die ene trog, over elkaar heen. Dan denk ik jullie weten toch zo langzamerhand wel, dat er nog 2 troggen aan komen. Maar nee hoor, nog steeds moet ik een aantal bij de andere trog neerzetten. Zo van kijk er is nog meer, meer ,meer... Nu met de brokjes erdoor dan zijn iets langer bezig, nu moeten ze toch ietsje kauwen. Nog steeds ruimt Bo alle poepjes op, tenminste als ze de kans krijgt, soms zijn wij sneller dan haar. jaja...Maar dan wil ze het nog wel weer van je afpakken!! Je kunt nu wel zien dat de kleur van de poepjes verandert ( leuke praat hè), omdat ze nu ook brokjes door de pap krijgen en ben ik ook benieuwd hoe lang Bo het nog allemaal opruimt. Eind van de morgen een heel eind met Bo gewandeld. Even er tussen uit, langs de mais. Is wel even goed voor haar, ze gunt zich zelf nog steeds weinig rust. Hoort ze wat dan is het direct in de benen en kijken wat is er aan de hand. Ik had de boel schoon en dacht we gaan even lekker een stuk lopen.. Even goed voor haar!! De puppy's sliepen. Ondertussen is teefje Roze ook wakker en liggen ze met zijn drieën te spelen in de mand. Vandaag een waterbak in de ren gezet, zo grappig om te zien, hoe de één heel driest en op toe loopt, de snuit erin, kijkt en gaat drinken en de ander heel voorzichtig naar de bak toe loopt...

05/10/2015 Een beetje laat voor het verhaaltje. Mijn vriendin was er vandaag. Gezellig koffie gedronken bij de puppy's natuurlijk!!! Daarna heeft ze me geholpen met het poetst werk. Zoo lief, heerlijk vind ik dat!! Geweldig!, echt ben ik heel blij mee!!! Heerlijk samen de boel bij langs, terwijl de puppy's lagen te slapen!! De puppy's hebben vandaag geweekte brokjes door de pap gehad. Een handje vol brokken, een klein beetje om mee te beginnen.. Ook krijgen nu wat meer pap, want het was in een ommezien op!! De dames en de heren lusten wel wat meer!! En vanmiddag hebben ze allemaal een soepballetje gekookt rundergehakt gehad. Dat vonden ze allemaal wel lekker, direct snuffelend op de geur van het gehakt af!! En dit moesten ze wel kauwen, maar dat hadden ze allemaal snel in de gaten!! En zo worden ze steeds groter!! Heerlijk om te zien. Vanmiddag voor het eerst de tunnel in de ren gehad, nou dat is qua ruimte iets meer voor buiten. Maar ach.. nou ze waren er niet eens echt van onder de indruk, hihi. Gewoon heerlijk nieuwsgierig en een aantal liepen er direct door heen. Zo leuk, de rest lag te slapen... Dus een dag van een aantal nieuwe dingen. Net mochten teefje Geel en Groen door de kamer lopen, ach dat vinden ze echt leuk. Overal aan snuffelen en proberen de tanden in te zetten. Ik was eerst vergeten kranten op de grond neer te leggen, dus dat werd ruimen met keukenrol. Tot onze schoondochter zegt, moeten we geen kranten op de grond neer leggen?? Tja, dat was ik even vergeten, maar zo gezegd zo gedaan en kunnen we als ze willen gaan plassen, hen op de krant neer zetten... Het is een poging... we gaan het zien of ze er wat van leren... Zal het filmpje van de tunnel op de site zetten!

04/10/2015 Dierendag vandaag... nou er liggen voor straks lekkere kauwbotten voor de grote honden klaar.. Maar of het nu dierendag is of niet...die krijgen ze hier wel vaker. Volgens mij is het elke dag wel dierendag bij ons. Wanneer ik de stofzuiger pak, dan komen Abby, Alistair en Bo al aan gerend, want ze weten dat ze dan een dentastick krijgen. Ja dat hoef je maar 1 x te doen en... Maar dat geeft niets, daar is niets mis mee... De meeste puppy's liggen te slapen. Teefje Paars, Groen en Kleurrijk zijn wakker. Denk dat de rest ook zo wel wakker wordt, het is zo tijd voor de pap. Gisteren pup bezoek gehad, ach zo leuk en gezellig. En wat moois gekregen..echt zooo mooi en lief! Een boeket met puppy's! Heb er een foto van gemaakt, dan kunnen jullie het zien. Een gehaakte mama Gordon en 11 puppy's!!! Ondertussen hebben ze de pap gehad en slaapt iedereen. Gisteren voor het eerst hebben de puppy's met een kattenspel gespeeld, tja weet niet goed hoe je dat noemt, je hebt het ook voor baby's... Katten/baby gym??? He er een filmpje van gemaakt. Nu dit krijgen ze alleen maar als wij er bij zijn.. denk niet dat het echt lang puppy's bestendig is...hihi. Ze kunnen er een poosje mee spelen en dan er maar weer uit!! Maar zoo leuk. Vanmorgen was ik aan het stofzuigen en even met de voet van de stofzuiger in de ren, terwijl de stofzuiger nog aan was. Dan zie je direct al dat er puppy's zijn, die het beetje eng vinden en weg lopen en anderen zoals teefje Oranje en Wit, die er direct op af lopen, van hè, wat is dat?? En dan komen snuffelen. Leuk dat zo het verschil al ziet in karakter!! Zo nu klaar maken voor het werk, Wim is thuis en past op!! Dan weer 2 weken vrij, dus dat is erg erg fijn!! Fijne zondag!!

03/10/2015 Zo even een bakje koffie. De boel is schoon, zo nog even stofzuigen en dweilen.. En dan in afwachting van pup bezoek!! Gezellig!! De puppy's liggen lekker in groepjes te slapen. Gisteren had ik de warmte lamp uitgedaan, had ik dat al gemeld?? Je ziet dat ze eigenlijk niet meer onder de lamp gaan liggen. Voor de nacht heb ik het toch nog maar weer aan gedaan en dan nu weer uit. Zo kunnen ze er mooi aan wennen. Van de week had ik de thermostaat al een graad naar beneden gedaan, was het steeds nog 21 graden in de kamer. Ook daar moeten ze aan wennen. Vandaag maar een kort verhaaltje, omdat het bezoek ook komt en ik daarna aan het werk moet. Wim is er, dus niemand hoeft zich zorgen te maken!! Tot morgen!! 

02/10/2015 4 weken... En wat zijn het al honden geworden in die 4 weken, ontzettend!! Ze liggen nu allemaal lekker te slapen, 2 in een mandje en de anderen achter de mand en er naast. Op een bultje bij elkaar, heerlijk toch. Heb vanmorgen de lamp uit gedaan, doe het voor de nacht weer aan. Maar je merkt gewoon dat ze niet meer onder de lamp liggen, ze hebben het niet meer nodig. Ondertussen dat ik dit tik, ligt er eentje te dromen.. Bo kijkt even op, komt in beweging, even met haar kop boven de puppy's..alles goed?? Ja alles goed, oke ga ik weer liggen. En zo gaat dat de hele dag door, alles goed in de gaten houden. De knuffels heb ik vannacht weer gewassen ( was niet de eerste keer hoor), want ja als ze zo in de werpkist liggen dan moeten ze toch regelmatig gewassen worden. En dan is het heel mooi dat je een wasmachine hebt. Die draait nu overuren, hihi.. Nu ze ook in de ren kunnen zijn, ze ze veel meer natuurlijk, die is van gaas. Dus dat vinden ze wel erg leuk!! Ook Alistair en Abby lopen voorzichtig langs en dan hebben de puppy's toch echt wel in de gaten dat het Bo niet is. En dan lekker nieuwsgierig!! Gaat ook lekker hier...puppy's gaan voor..hoort ook zo hoor. Wim en ik zitten te eten gisteravond op de bank( helaas doen wij dat, niet bij tafel ) onze warme prak op schoot. Ja hoor, gaan er 2 puppy's zitten te poepen... dus ja zonder twijfel komen wij beide in beweging, bord neerzettend en gaan eerst poep ruimen, want ja dat moet direct weg... En even later gaan we gewoon weer verder met eten, hihi. Trouwens was nog vergeten te vertellen dat Wim eergisteravond nog de planken uit de werpkist heeft gehaald, dit is niet meer nodig en de puppy's gingen er allemaal gevaarlijke dingen op doen...  De kranten vinden ze ook een leuk iets om mee te spelen. Vanmorgen zag ik reutje blauw al een stuk van een krant af scheuren en er mee aan de haal gaan. Ik had ook nogal eens schone kranten over de wand van de werpkist hangen, dan kan ik die zo pakken, als je wat moet verschonen. Nou dat kan ik ook beter niet meer doen, hihi, heel mooi speelgoed!! Vandaag worden de puppy's en Bo weer ontwormd, voor de 2e.

01/10/2015 Het is alweer oktober!! Morgen zijn de puppy's alweer 4 weken... zooo snel!! Het pup bezoek was weer gezellig. Het gaat van ooo en aaa wat lief!! En ja dat is natuurlijk ook zo, puppy's zijn altijd vertederend!! Heerlijk gewoon. Later op de dag nog de ren bij de werpkist aan gezet. Een stuk zeil op de grond, de ren er om heen. Kranten en kleed en de mandjes, die ik gekocht had ,erbij in. Nou die mandjes, dat is wel een succes, daar kunnen ze heerlijk in liggen!! Ook vannacht hebben ze daar lekker in gelegen...op en over elkaar heen. Maar om op de ren terug te komen. Alles netjes gemaakt. Salontafel tegen het open haard aan en daar kunnen we dan nog langs lopen. Zelfs de stoel van Wim hoeft er niet uit. Dus al met al viel het me niet tegen. Zoals onze kinderen zeggen, het huis wordt over genomen door de honden!! Bo was even met Abby en Alistair in de wei. Dat is ook wel even goed voor haar. Dus toen Bo in de kamer kwam, moest ze eerst hard blaffen tegen de ren. Maar goed, ik zei, ga maar even kijken. Nou mevrouw er omheen, waar zijn mijn puppy's... Hoe moet ik nu bij mijn puppy's komen? Tja, we hebben ook wel een deurtje, maar deze niet tussen de hekken gedaan. Dat heeft niet zoveel zin, want s'nachts zijn wij er nu ook niet bij om het deurtje open te doen.En moet ze ook bij de puppy's kunnen komen. Maar dat was 2 x rond de ren en daar sprong Bo al in de ren, over het hekje heen. Geen probleem!! Perfect!! Dus Hilde zat even later klaar met de camera. Wim het deurtje van de werpkist eruit gehaald. Kon ik mooi filmen, hoe de puppy's de wijde wereld in gingen. Nou dat was geen probleem, ze hadden het zo door. Een paar bleven achter in de werpkist, maar Bo haalde ze even op hoor. Nou ja jullie kunnen het straks bekijken! Nou dat vonden ze wel leuk hoor, meer ruimte, lekker op hun manier rennen!! Dus hoefden ze vanmorgen ook niet in de mand te blijven met het verschonen van de werpkist en de ren. Eerst in de ren en dan de werpkist schoonmaken en dan andersom. Morgen worden de puppy's en Bo voor de 2e keer ontwormd. Heb de cd opgezocht van de hondengeluiden, die ligt laar om straks als ze waker zijn gedraaid te worden. Hier staan allerlei geluiden op van regen, onweer, vuurwerk, schapen, paarden, stofzuiger, föhn enzovoort enzovoort. Zo kunnen ze mooi overal aan wennen!! Grappig Yvon, dat je in het gastenboek schrijft dat je de wortelen aanbranden. Gisteren liet ik de aardappelen aanbranden, hihi.

30/09/2015 Rust in de werpkist, wat hadden ze een kabaal net en dan gaat de één na de ander slapen en hebben we rust.. Zit nog in een kamer die geheel op zijn kop staat, maar dat komt zo na het verhaaltje wel! Nu eerst een kop koffie en het dagboek bij houden. Vanmorgen heb ik ze niet gewogen, ze groeien zeker een ons per dag, dus ik doe het morgen weer.  De kraamvisite heeft filmopnames gemaakt en gisteravond kreeg ik een video toegestuurd. Zoo leuk!! Heb de video direct op de site gezet, muziek erbij, nou nou. Zo mooi en luxe zijn de video's die ik zelf maak niet! Echt leuk!! Het worden met elkaar echt een stel belhamels, echt! De boel flink op de kop zetten. Vanmorgen liepen er al 6 door de kamer, heb er geen foto's van. Ik wilde zo snel mogelijk de werpkist klaar hebben. Maar je moet ze dan zien lopen, een lol dat ze hebben!! De één wat voorzichtiger als de ander, maar geweldig om te zien!! Her en der werd al geplast... gauw met de keukenrol rond en straks stofzuigen en dweilen!! Dit doe ik elke dag, maar zeker vandaag geen overbodige luxe. Sinds gisteren krijgen de puppy's wat brinta door de puppymelk samen met de rijstebloem. Vanaf nu steeds wat meer brinta en de rijstebloem afbouwen. Denk vandaag maar eens pup brokken bestellen, want vanaf volgende week gaan we de brokjes door de pap weken. Ach ze zijn zo groot, gaat zo snel! Hoop dat het volgende maand wel een beetje mooi weer wordt. Vanaf een week 5 of 6 mogen ze naar buiten toe, maar goed dit is wel afhankelijk van het weer natuurlijk. Maar goed we gaan het zien! Vooral teefje Geel staat regelmatig tegen het deurtje omhoog. Ook probeert ze steeds op de plank te klimmen en rolt dan weer naar beneden, ook voor teefje Groen en reutje Zwart/ Wit is dit favoriet. Denk dat vanmiddag Wim de plank eruit gaat halen... Misschien ook wel de ren opzetten in de kamer, maar dit kan ook morgen worden. Want vanmiddag eerst pup bezoek!! Altijd leuk!!! Ze vinden de pap zooo lekker, maar ik blijf het zo jammer vinden, dat ze er zo vies van worden. Op de foto's hebben de meesten nu grijs/witte haartjes, terwijl dit natuurlijk helemaal niet het geval is. Ze zijn en glimmen zo mooi!! Probeer ze wel zo goed mogelijk te poetsen, maar... kijk maar op de foto's dan zie je dat dit niet  altijd lukt!! Dat vind ik er erg jammer!! Leuke foto gemaakt ( vind ik zelf dan) van de de speelkamer/werpkist van de puppy's. Alle puppy's, veel speelgoed en Bo ligt er ook nog ergens tussen, ze moest het speelgoed opzij drukken. En lag met haar hoofd tegen de knuffelhond en daar achter lag weer een pup, ze durfde die niet opzij te drukken, dat zag ik. Dus de knuffelhond maar weg gehaald, toen kon haar hoofd gewoon neer leggen. Ach ons meisje doet het zo goed!! Ik blijf het zeggen. En weet je ach, wie je ook op de arm hebt of op schoot hebt. Ach ze zijn alle 11 zooo lief, ze kijken je aan en je smelt!

29/09/2015 Zo net nog kraamvisite gehad, zo leuk dat een ieder zo enthousiast is. De puppy's weer verwend met speelgoed! Lief hoor!! Het water in de waterkoker is al heet, wil net de pap klaar maken, maar gaan ze met zijn allen bij Bo drinken, dus ik wacht nog maar eventjes... zo gaat het de hele dag ( wat ik niet erg vind hoor) . Vanmorgen was ik een ieder aan het wegen, gaat Bo in de werpkist liggen...tja dan is het 2 tellen en de puppy's liggen te drinken, dus toen heb ik maar even wat anders gedaan en toen iedereen was uitgedronken weer verder met wegen. Ach ach ach ze groeien en groeien. De helft is al 2 kilo en de andere helft bijna 2 kilo. heerlijk zijn ze!! Aan de poetstbeurt na de pap raken best al gewend. Reutje Zwart/Wit die vindt het maar niets, hij is best een ondeugd!!! Hihi... Vanmorgen liepen er al weer 3 puppy's rond in de kamer, uit de mand gekropen. Ooo zo spannend is dat, heel nieuwsgierig zijn ze, soms heel driest soms ietsje voorzichtig. heerlijk om te zien!! Ik had net de werpkist schoon en netjes, dus de puppy's weer in de werpkist. Ja natuurlijk daar kun je wachten, gaat iedereen plassen, dat is niet zo erg natuurlijk, maar ook plassen op het schone kleed... Dus jullie horen het wel ,ze zijn nog niet zindelijk. Nou maar ik met niet zeuren hoor, want er wordt al veel op de kranten geplast!! 2 tellen toen had reutje Zwart/Wit al een hoek van het kleed in de bek en ging er mee aan de haal...Hihi mijn schone bak!! Tja dat weet je wanneer je puppy;s hebt. Het is zo heerlijk, gisteravond zat bijna iedereen van ons gezin ( onze oudste zoon en schoondochter komen steevast elke avond langs) met een pup op schoot, ach zooo lief!! Genieten!!

28/09/2015 Zo de boel schoon. In afwachting van mijn vriendin, zit ik het dagboek te schrijven met teefje Oranje op schoot. Ze is de enige die wakker is en vond dat niet leuk, ach bij haar 2e moeder op schoot vindt ze prima en is inmiddels in slaap gevallen. Wat was het bezoek toch leuk, kreeg nadien als bericht, dat een ieder zich zo goed vermaakt hadden!! Ze kunnen niet afwachten tot het zover is!! Leuk hè!! Zo onder tussen is het nu 15.00 u. Mijn vriendin is inmiddels al lang gearriveerd. En heeft  heel wat hand en span diensten gedaan. Nu is ze aan de afwas, zodat ik het verhaaltje af kan maken! Lief hè!! Het pap eten is toch wel een gesmeer hoor!! De puppy's smeren elkaar er onder. Hun bekkie zit onder de pap en lopen langs hun broertje of zusje en zo smeren ze elkaar er lekker onder, hihi en dan zien ze er niet uit. Dus elke keer na het pap eten, krijgen de puppy's een poetst beurt van Bo en van mij.. Vannacht hebben Bo en de puppy's voor het eerst alleen in de kamer geslapen. Dus Wim sinds 3 weken weer in ons eigen bedje, toch ook wel weer fijn!! Het is prima gegaan. Ik had om 5 u de wekker gezet, even met Bo eruit geweest en de pup bak even verschoond. Niets gezegd tegen de puppy's, alleen verschoond en verder niet, denk moet geen feest worden midden in de nacht, toch?? Daar zit niemand op te wachten volgens mij.. Het hele spul heeft net weer pap gehad en is wee mooi in dromenland! Bo ligt naast de werpkist te slapen. Tussen door drinken de puppy's ook nog bij Bo, dit gaat er best hard aan toe, vooral nu de tandjes ook doorkomen. Trouwens vanmorgen liepen er al 3 puppy's door de kamer heen, dit waren teefje Geel en Kleurrijk en reutje Zwart/Wit. Ze waren uit de mand gekropen, ja ja, op verkenning uit en leuk dat ze het vonden!! Als jullie denken dat de puppy's nu al grijze haren krijgen en zijn dat toch nog wat pap resten die jullie zien...helaas!!

27/09/2015 Het bezoek is net weg. Vanmorgen en vanmiddag bezoek gehad. Zooo leuk en dat mensen zo enthousiast zijn en net zo als wij kunnen genieten van de puppy's!! Dus de puppy's zijn heerlijk geknuffeld en vertroeteld. Super en leuk om de toekomstige baasjes van de pups te leren kennen!! Er is buiten het knuffelen om een hele boel gepraat over hoe dan nu dit en hoe dan nu dat... Leuk!! Wij zijn enthousiast! De puppy's waren vanmorgen gegroeid!!!!!!! Ontzettend!! Echt, kun je zien dat ze nu pap erbij krijgen, echt gegroeid van 113 gram tot 198 gram, niet normaal, hihi. Dus de pap zet wel aan!! Het blijft leuk te zien hoe ze kunnen slapen, spelen, gewoon alles. Het spelen zo leuk, aan de oren van de panda beer of de hond of orka..Vanmorgen nog een paar stoffen ballen er bij in gedaan en zo wordt de speeltuin steeds voller!! Blij blij, want de toekomstige pup eigenaren hebben kranten mee genomen, want die gaan er wel door...  Wim is nog een derde trog aan het maken, want ja straks als de puppy's nog groter wordt, dan gaat dat met 2 niet lukken, dan is er geen plaats meer voor allemaal. Tja en dat kan toch niet de bedoeling zijn!!

26/09/2015 Zo weer een klein beetje orde op zaken. De werpkist schoon, Bo ligt lekker naast me en de pups hebben net weer een speelkwartiertje gehad en slapen nu. Ze liggen lekker tussen de knuffels!! Ze beginnen nu ook echt al met de knuffels te spelen. Heb net nog een filmpje gemaakt van teefje wit die met de hond aan het spelen is en de oren van de hond en de panda beer moeten er aan geloven... Vanmorgen vond eerst reutje Zwart/Wit het helemaal niet leuk om in de mand te moeten!! Hij schreeuwde moord en brand, de rest lag lekker te slapen... Dus eerst maar even bij zijn tweede moeder op schoot, ja toen was hij stil... Tja is opvoedkundig niet helemaal goed geloof ik. Maar eenmaal weer in de mand, weer lawaai, tot hij op een gegeven moment toch in slaap viel. Daarna vond teefje Geel het nodig om de keel op te zetten en uit de mand te klimmen. Ja ja ze worden baldadig!! Maar leuk leuk!! Het bezoek van Joke en Anne was hartstikke gezellig!! En ze pups vonden ze allemaal even mooi!! Super!! Vanmorgen bij het wegen was onze oudste zoon de klos... het wegen kost soms best wat moeite..omdat ze niet helemaal stil zitten.. niet helemaal?? Helemaal niet!! Haha, dus wanneer het dan echt even niet gaat, kun je beter even de pup weer laten lopen, maar nu kreeg onze oudste zoon reutje Beige vanmorgen in de handen. Reutje beige vond het niet nodig om gewogen te worden, ach toen heeft hij even met onze zoon gespeeld en daarna op de weegschaal en klaar... Gisteren hebben ze al 3 x wat puppymelk in de trog gehad en ze vinden het lekker, ze ruiken het al als ik er mee aan kom lopen, dan gaan de koppies omhoog en komen ze in de benen..Leuk hè! Vanmorgen hebben ze ook alweer gehad en straks krijgen ze nogmaals, maar dan wat bambix, rijstebloem er bij door. Ben weer benieuwd hoe ze dat gaan vinden.. Morgen zal het verhaaltje wel laat worden, denk pas in de avond. morgenvroeg en morgenmiddag pup bezoek. Fijne dag allemaal!!

25/09/2015 Vandaag zijn ze alweer 3 weken. het wordt een kort verhaaltje vandaag. Net de boel klaar en krijg zo bezoek. Joke en Anne komen op bezoek. Velen van jullie weten wel wie Joke en Anne zijn, maar voor wie het niet weten. Joke is de fokker van onze moeder hond Faithful Hunter of the Highlands. Joke heeft mij hoeveel dingen geleerd over de honden en geholpen met van alles!! Echt heel fijn! En ondertussen mag ik wel zeggen dat het vrienden geworden zijn!! Ook al zien we elkaar niet veel, het is altijd goed!! Ook is Joke bij de bevalling geweest!! En vandaag komen ze puppy's kijken, leuk!! Maar ook moet ik nog aan het werk dus vandaar, vandaag kort verhaal en helaas geen foto's.. Sorry!! Puppy's  gaan goed, ze hebben net weer puppymelk gehad, maar nu in de "trog", wat dit is zullen jullie wel binnenkort op de foto's zien. Dit ging een stuk beter dan gisteren met die schalen, maar ik dacht dat de "trog" nog te hoog voor de puppy's zou zijn, maar ach nee... ze zijn al groter dan ik denk...hihi. Wim past vanavond weer op, dat komt helemaal goed!! En dan ben ik weer een volle week vrij!!

24/09/2015 Gisteren was Bo wat aan de dunne, helemaal niet ziek, ik had haar nog extra brokken gegeven of dat te veel was geen idee. Ze kreeg de laatste dagen ook kip van kippenpoten en het vel erbij. Denk eigenlijk dat dat te vet is geweest, dus maar weer terug op kipfilet. Bo was ook niet ziek of zo, net zoals anders, had gewoon honger. Dus nu, zoals ik zei net weer aan de kipfilet en de brokken, half gewone brok en half puppybrok. Vanmorgen was het al een stuk beter!! De pups hebben nergens last van gelukkig! Ik dacht dan zullen ze wel wat minder gegroeid zijn, maar nee hoor. Allemaal prima!! Vanmorgen hebben ze voor het eerst puppymelk gehad in een quiche schaal. Nou dat was een feest.. er dwars door heen lopen. Hè wat is dat?? Hè dat kun je drinken!! Geweldig om te zien. Bo op de neus erbij, wilde eigenlijk ook wel wat van die puppymelk. Dat vindt zij ook heerlijk. Maar het was een geweldig gezicht!! Allemaal natte koppies, ze werden direct door Bo afgelikt, ze likten elkaar af. Heerlijk!! Heb foto's en een video gemaakt. Kunnen jullie het geklieder zien!! Toen allemaal lekker afgedroogd met een handdoek en onder de warme lamp!! Daarna de werpkist schoon gemaakt, hihi, dat was geen overbodige luxe!! Ze worden steeds meer ondernemend. Klauteren met hun voorpootjes op de plank, rollen weer om. Reutje Blauw zat net al zittend met zijn koppie op de plank te slapen. Vanmorgen was teefje Paars al uit de mand geklommen en liep al in de kamer. Was volgens mij best interessant!! 

23/09/2015 Nou nou, wat een kabaal maken ze net in de mand, hihi, ze liggen nu bij Bo te drinken. Reutje Blauw loopt bij Bo weg, doet een plasje en loopt weer naar haar toe en gaat verder met drinken! Dat zie je nu steeds meer, dat ze weg lopen van de plek waar ze liggen en dan ergens anders een plasje doen, mooi hè!! Gisteravond ook zo mooi, was weer reutje Blauw, hij was aan het drinken bij Bo. Teefje Kleurrijk komt er aan, zal reutje Blauw even van de tepel af duwen. Meestal lukt haar dit wel, maar nee hoor, dit keer niet, mevrouw Kleurrijk kreeg 2 pootjes tegen haar hoofd aan van meneer Blauw en het ging niet door, mevrouw kreeg het niet voor elkaar. Goed gedaan Blauw!!! Teefje Kleurrijk heeft wel, zoals wij dat zeggen, gewicht in de kont! Ze is al 1710 gram, het is wat hè, teefje Wit is het lichtst 1304 gram. Wat ook grappig om te zien is, dat ze proberen, wanneer Bo staat, ook bij haar te  drinken. Dat lukt natuurlijk nog niet, maar ze proberen het wel, maar rollen dan zo weer om. Er wordt nu echt gespeeld met elkaar, heerlijk om te zien. Heb nog geprobeerd er wat foro's van te maken.Gistermiddag voor het eerst wat knuffels in de werpkist gelegd, nou daar hebben een aantal wel belangstelling voor. Gaan er naar toe, even voorzichtig ruiken en beginnen dan wordt de knuffel afgelikt!! Voor het slapen gaan heb ik de knuffels er maar even weer uit gehaald. In een bak naast de werpkist gedaan, net liep Bo alweer met Free Willy ( orka, maar dat snappen jullie vast wel )in haar bek. Ze worden steeds handiger, reutje Zwart/Wit, die kroop achter Bo, maar toe kon hij niet verder...kwam in de achteruit terug!! Ja ja... Zo net even in de werpkist gezeten. teefje Geel had zo'n commentaar, haar nogmaals bij Bo neer gelegd, maar ze had haar al buikje vol, dat was het niet!. Ze was gewoon aan het paraderen door de werpkist en een kabaal... Toen heb ik haar gepakt, op schoot en ze viel in slaap, heerlijk toch...genieten! 

22/09/2015 Zo de werpkist schoon, pups liggen nog in de mand, lagen lekker te slapen, maar krijgen nu een poetsbeurt van Bo. Want ja ze houdt ze continue in de gaten. Tuurlijk ze loopt wel wat meer heen en weer, loopt weer wat achter mij aan, maar als ze ook maar iets hoort, is ze direct bij de pups!! Ik denk dat ik nu het verhaal even moet onderbreken, want een aantal pups worden wakker van de poetsbeurt van Bo en willen graag...eten, hoor eentje heel zachtjes geluidjes maken ooo zo lief joh!! Zo daar ben ik weer, er liggen 6 bij Bo te drinken en de andere 5 slapen nog in de mand. Heb de Tuperbak/schaal waar ik de pups in weeg ingeruild voor de emmer waar de puppiemelkpoeder in zat. Dit is een mooie emmer, beetje hoger en groter dan de Tuperwareschaal... En dat ging vanmorgen best goed! Ze krijgen nog steeds elke dag 1 flesje puppiemelk, tenminste bijna allemaal, degene die erg flink gegroeid zijn die dag ( zoals bijvoorbeeld teefje Fuchsia eergisteren 163 gram ), die krijgen dan die dag niets.. Me dunkt 163 gram, maar goed zoveel groeien ze ook niet elke dag hoor..  Kranten zijn we echt nodig!! Want met zijn elven, plassen ze al heel wat!! Poepjes vind ik nog steeds bijna niet. Gisteren lag Bo even in de mand naast de werpkist en had er eentje gepoept, dan ruikt ze het al en is het hup in de benen en opruimen... Ik was haar dit keer voor, maar dan snuffelt ze nog een hele poos door, zo van hier moet toch wat liggen... Wat is de natuur toch mooi!! Maar goed dit verandert straks wel, als de pups er eten/pap/vlees bij krijgen. Dan ruimt het niet meer op, wie mag dat dan doen??? Hihi... Ondertussen vindt Bo dat de pups genoeg hebben gedronken. En ik denk het ook wel, ze rollen zo van haar af en slapen verder. Nu loopt ze naar de andere 5 die nog in de mand liggen te slapen. Kijk dat bedoel ik dan, even weer kijken, tellen zeggen wij dan, zijn ze er allemaal nog, is alles goed?? Mijn vader is gisteren voor het eerst geweest, naar de pups kijken. Bo vond het prima en pap vond het geweldig. Op de stoel naast de werpkist en maar kijken en lachen, om welke capriolen ze uithalen!! Ben erg benieuwd hoe Bo het volgend weekend gaat vinden, het bezoek.. Mijn vader kent ze natuurlijk erg goed, maar goed dat komt vast goed!! Iedereen slaapt dus nu tijd om de was op te hangen..

21/09/2015 Zit hier in een rommelige kamer...de pups liggen lekker te slapen in de mand, buikje vol, werpkist schoon. Wil de kamer schoon maken...maar gaat even allemaal anders. Weet je dat maakt me ook niets uit, zit nu achter de pc het verhaaltje te tikken, straks weer verder... Maar je moet toch af en toe echt wel wat aan het huishouden doen, want oo anders komt het niet goed. Maar deze weken is het huishouden niet belangrijk, maar 1 ding en dat zijn de hondjes...En "veul" hondjes, 14 honden nu in huis, hihi., wat klinkt dat hè!! Zou me best heel mooi lijken, maar moest je verder niets te doen hebben en iemand anders die het huishouden doet...hmmmm, niet verkeerd!! Ach het gaat zo mooi en goed, pups zijn erg tevreden. En wat vonden jullie van de video?? Wat een kabaal schopper hè!! En de papa van de pups is ook erg trots op zijn kindertjes, dat kun je lezen in het gastenboek, super hè!! Ze komen steeds wat vaster op de benen te staan. Ach en die koppies hè! Ja val wel in herhaling, maar zoo lief!! Soms zo lachen wat ze uitspoken en doen. Gisteravond ook, liggen een paar pups bij Bo te drinken. Teefje Geel zit op een afstandje te kijken, ja en ook echt zitten hè!! Ze komt in de benen en loopt naar haar mams toe, al kwispelend, ach zooo mooi!! Ze gaat met haar snuitje omhoog naar de snuit van Bo en zo snuffelen ze aan elkaar. Wat uiteindelijk belandt in een poetsbeurt van teefje Geel. Wat ja ze moeten wel schoon zijn hè!! Ach en zo kun je wel uren kijken.. Vele malen grijp ik snel naar de camera, maar voordat die aan is en ik zo ver ben ....te laat... Alistair doet het goed op de metacan, op dit  moment mankt hij niet!! En Bo ligt nu in de werpkist alleen en de pups slapen nog heerlijk in de mand!! Het is nu 5 minuten later en Bo heeft alle pups, die zo lekker sliepen, mooi wakker gemaakt... Nu ligt iedereen in de werpkist aan de melkbar. net een video gemaakt, zal het op de site zetten, kunnen jullie zien dat het er best "hard"aan toe gaat...  O nog even, net een heerlijk knuffelmoment gehad!! Ik zat lekker in de werpkist, foto's van dichtbij maken. En dan komen en direct al een aantal op je af... Zo zo lief!! Snuffel snuffel aan je broek.. Klimt me eentje achter op de benen ( zit op de knieën )  en teefje Groen likt me lekker op de wang...ach..

20/09/2015 Zo een beetje laat met het verhaaltje, maar beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.. Hebben jullie het video al gezien van teefje Wit? Ze is haar stembanden aan het uitproberen... Geweldig!! En nog een video waar ze met zijn allen kabaal hebben en aan de wandel zijn. Het is zo'n mooi gezicht!! Maar het duurt allemaal maar even en dan slapen ze al weer.. En dat eigenwijze zitten, ooooo zooo leuk!! Ze kijken je nu aan, die hoofden.. Echt mooi, net zoals ik een paar dagen gelden al zei, ik ben verliefd, hihi... Vanmiddag was Wim al druk met nieuwe hekjes bezig aan het passen in de kamer... Want ja 1 pups hebben straks wel wat ruimte nodig!! Bij het nest van Abby hebben we nooit de gehele ren gebruikt, dit was niet nodig met 4 pups, maar nu... Dus eerst eens meten in de kamer, past het allemaal wel. De salontafel zal dan tegen het open haard aan moeten en dan kunnen we er nog net om heen lopen. En Wim zijn stoel zal de kamer uit moeten, daar is denk ik geen plek meer voor... Ik zei al tegen Wim, "Leuk hè zo'n vrouw...". Maar goed die ren is nu nog niet nodig. En ik denk ook wel dat ze in de latere weken wel naar de deel gaan... Maar goed ook de deel is gewoon een deel van ons huis!! Bij het nest van Faith hebben we dat toen ook gedaan en dan komen ze regelmatig per dag even in de kamer, gang en keuken...  Maar we gaan het zien!! Het is zo'n leuk gezicht dat ze al wat met elkaar gaan spelen...  Abby kreeg vanmorgen nog wel een sneer uit de pan van Bo, ze kwam te dicht bij. En dat terwijl het erg goed gaat, Bo raakt er steeds meer aan gewend dat Alistair en Abby door de kamer lopen. Deur staat regelmatig open..

19/09/2015 Ik wil beginnen om nogmaals te zeggen dat Bo het zoo goed doet!! Wij vinden het geweldig! Ze is de hele dag aan het poetsen ook al slapen ze dan ligt ze lekker bij ze, om ze maar in de gaten te houden. Soms gaat ze in de mand liggen, die naast de werpkist staat en wanneer ze dan iets hoort wat haar niet aanstaat, dan komt ze in beweging. Even kijken!! Ook al slapen ze, even een blik over het hele stel. "Niets aan de hand?? "oke...heerlijk gewoon. Ze wil nu met het uitlaten wel wat langer buiten zijn, heeft wat minder haast om terug te gaan. En dat is ook prima!! Het is maar goed dat ze aan de riem zit, want vanmorgen hoorden we een fazant. En ja hoor de oren en de staart omhoog, helemaal in positie om te gaan. Dus ze moet echt nog aan de riem, want ja ze moet nu niet door aardappelen denderen. De pups beginnen echt wat meer met elkaar te donderen, maar dat duurt dan maar even en dan ploft de één na de ander ploft dan neer en gaat slapen!! Ze krijgen van die mooie hoofden...smelt, smelt, echt!! Ze veranderen elke dag!! Zooo leuk!! Genieten!! 

18/09/2015 Alle pups weer lekker gegroeid, teefje wit is nu ook boven de kilo en een aantal zitten al boven de 200 gram, het worden al echte honden. de koppies veranderen.. Sommigen kijken je al met heldere oogjes aan en er zijn er ook een aantal die je nog met die blauw/wazige oogjes aankijken.. Maar dat is dan morgen of overmorgen ook helemaal helder..zo mooi!! Teefje geel reutje wit/zwart ( was reutje bruin, maar heeft nu ook zo'n mooi bandje om, deze was eerst nog te groot vandaar.) teefje wit en reutje beige liggen bij Bo in de werpkist, de anderen liggen nog lekker in de mand na de werpkist verschonen. Vanmorgen zijn ze allemaal, inclusief Bo, ontwormd, de eerste keer, over 2 weken weer en dan weer wanneer ze 6 en 8 weken zijn.. En ze hebben allemaal al zo'n kracht!! Soms dan drinken ze even en kort daarna slapen ze alweer. Dan denk ik, ze kunnen toch nog niet genoeg hebben, maar als ik zie hoe snel ze een flesje leeg hebben... tja dan zijn ze toch echt wel in die korte tijd "zat " geworden!! Iedereen is voor ons aan het kranten sparen, denk vooral als ze straks ouder zijn, heel wat nodig zijn!! Als ik zie hoeveel ze nu al plassen..hihi. Ook collega 's van Wim zijn druk aan het sparen. Super!!! Echt!! Lief!! Vanmorgen kreeg ik van teefje geel al een poestbeurt, zo lief, mijn hele wang werd al afgelikt!! Had gisteren helemaal geen zin om aan het werk te gaan, echt niet, maar goed daar kom je niet onderuit. Ikke Wim ondertussen nog geappt, zo van hoe gaat het daar?? Wim wilde me op de stang jagen. Hij zei: "Heb alles onder controle. De kleintjes hebben allemaal een stuk kip gehad en vonden het lekker!! Bo heeft biefstuk gehad en daarna met 11 riempjes de pups uitgelaten...." . Ja ja de kleintjes hebben een stuk kip gehad, wist natuurlijk wel dat het niet waar was... En Bo aan de biefstuk, kun je ook wel vergeten!! Ze krijgt 4x per dag een hele bak vol met brokken, bouillon en kip...maar geen biefstuk, hihi. Vanavond mag Wim weer de honneurs waarnemen, want ik mag zo weer naar het werk en dan een week vrij!! 

17/09/2015 Zo iedereen weer in de rust. De werpkist schoon, pups hebben een flesje gehad en een aantal liggen nog lekker te sabbelen bij mams. Gisteravond voor het eerst niet gewogen, dat doen we nu 1 x per dag op de morgen. Dat kan ook prima met deze gewichten, maar toch had ik gisteravond zoiets of zal ik wel... Maar niet gedaan! Vannacht weer prima gegaan. Zal straks filmpje op de site zetten en dan kun je zien dat ze toch allemaal steeds meer gaan "lopen". Ze lopen een stukje en vallen dan soms om en vallen dan zo in slaap. Heerlijk!! En gisteren zag ik tot 2 x toe, dat teefje Kleurrijk één van haar zusjes uitdaagde om te spelen, dus ja het "gedonder" begint al, hihi. En ook zijn beginnen ze over Bo heen te kruipen en gaan de plank verkennen en rollen/zakken dan zo weer over Bo heen naar beneden. Dus ze zoeken al uitdagingen!! Gisteravond een uitdaging voor straks als ze een stuk groter zijn besteld. Een heuse kruiptunnel en 2 tentje en... ballen van een ballenbak...Oooo dat wordt wat!! Ben erg benieuwd, ik heb er nu al lol aan!! Gisteren moest ik ook zo lachen om teefje Fuchsia. Zij was omhoog over Bo heen geklommen. Rolde naar beneden. Komt weer op haar pootjes dendert over haar zusje Oranje heen, dendert tussen haar broers heen en ploft neer op haar zusje Roze en valt in slaap!!Geweldig!! Wanneer wij een pup in de handen hebben, houdt Bo ons nog steeds goed in de gaten!! Niet dat wij dat niet mogen, want dat is beslist niet zo, maar zij moet wel weten wat er met het pupje gebeurt, ze moet wel de controle hebben!! Wim heeft van de week een mooie lamp voor me gemaakt, steeds als ik aan de honden aan het trimmen ben, kom ik licht te kort. Dat is dan best lastig. Nu heb ik een lamp boven op de trimtafel gekregen!! Super, ben ik echt blij mee!! Zo fijn als je man een Willy Wortel is!! Super!! Gisteren met Alistair naar de dierenarts geweest. Hij heeft nog pijn, maar dat was ons wel duidelijk, alhoewel ik het idee heb dat het nu nog niet zo erg is als een paar weken geleden ( gelukkig!!). Zat geen vocht in het gewricht. De dierenarts kon nu niets geen bijzonders vinden. De foto's van laatst waren goed, dus het plan is gemaakt om nu 6 weken met metacan door te gaan. Voor 2 weken lijnrust, dat hadden we alweer gedaan en dan kijken wat er gebeurt. Hopelijk heeft hij gewoon wat meer tijd nodig!!.

16/09/2015 Ach wat waren ze allemaal weer gegroeid, echt!! Van 37 gram tot 127 gram.. Kun je na gaan. Meestal stelt reutje donkerblauw zich bescheiden op, moet zeggen dan doen alle reutjes, de dames zijn veel meer aanwezig...( niet altijd???, hihi). Maar goed reutje donkerblauw was dus 127 gram gegroeid!! Geweldig!!  Zes van de elf zijn al over de kilo... het worden echte honden, net wat foto's gemaakt, terwijl ze liggen te slapen ( ze doen nu bijna nog niet anders), ach zooo lief. Ze hebben van die lieve koppies. Tja ben verliefd, haha!! Steeds meer gaan ze wat lopen/waggelen. Vanmorgen met de werpkist verschonen spande teefje Roze de kroon,ze wilde niet in de mand wat een kabaal en volgens mij was er helemaal niets aan de hand. Bo snapt daar echt niets van. Net als gisteren kijkt ze me aan, blaft een keertje, zo van help jij dan!!! De mand was al vol, daar paste geen Bo en Roze meer bij in, dus maar een kleed op de grond gelegd en Bo er op en Teefje Roze erbij...Stil!! Wat een tutje of niet dan... Ga ze vanmiddag een flesje geven in plaats van de avond. Morgen moet Hilde weer aan het werk, helaas.. Echt ben bijna 3 weken vrij geweest, dus ja de plicht roept.Maar kan nog niet zeggen dat ik er zin in heb, het verveelt me niets thuis!!! Maar komt allemaal goed, Wim is thuis, dat is het voordeel met de avond werken! Maar goed als ik dan nu de flesje in de middag geef, hoeft Wim dat niet te doen in de avond. Heb alleen nog maar de hondjes gedaan, verder nog niets, je doet wat, ploft weer neer in de stoel, die standaard naast de werpkist staat. Even kijken...even foto...even... Ach het is heerlijk, zo leuk dat nu de ogen open gaan en dat de pups straks de wijde wereld in kunnen kijken!! Terwijl ik dit tik, lig de meute heerlijk te slapen. Af en toe hoor je van die zachte geluidjes, heerlijk en teefje paars ligt op de rug in het midden.Even later gaat teefje Oranje ook op de rug.... fijne dag allemaal!!

15/09/2015 Goedemorgen, hier liggen 6 pups in de mand heerlijk te slapen en 4 liggen bij Bo te drinken! De oogjes gaan open!! Teefje Kleurrijk had gisteravond de oogjes al een beetje open, een spleetje te zien. Vanmorgen had ook teefje Geel, teefje Groen en teefje Roze de ogen al een beetje open. Oooo dat is zo'n mooie gezicht, echt zo leuk!! De gezichtjes veranderen ook al echt, de snuitjes worden langer... en dan die neusjes.. ooo zo mooi!! Je kunt er uren naar kijken! Gisteravond toch maar weer een aantal een flesje gegeven, want ja ze groeiden mij niet genoeg. Ach en 1 x een flesje per dag om een beetje te helpen en Bo te ontlasten, dat is niet zo erg!! De heren laten zich door de dames weg duwen. Het is soms echt "vechten"om een tepel...nou ja natuurlijk is het geen vechten, maar het gaat echt zo van aan de kant jij, ik wil nu die tepel... En teefje Geel en Groen zijn de 1000 gram gepasseerd!!  Teefje Keurrijk was vanmorgen 97 gram gegroeid!! Ja ja..Leuk hè!! Wim slaapt elke nacht nog in de kamer, maar hulp is niet nodig, want Bo en de pups doen het goed! Alistair stond gisteravond voor onze slaapkamerdeur. Keek me aan...tja...jullie snappen hem al wel denk ik. Hij sliep bij mij... en ja vertel het maar niet verder, ook op bed... Ooo erg hè!! Gistermiddag heb ik tussen de bedrijven door Abby nog een beetje geknipt. Het zijn nu dagen dat je alles goed bij moet houden, want anders wordt het te veel.. dan loopt het je over de schoenen. Maar het komt goed!! Wil kijken of ik vanmiddag Alistair nog kan doen, maar we gaan het zien. De pups gaan steeds wat meer op de benen staan, echt zo'n mooi gezicht! Maar net wat ik een paar dagen geleden al zei, het zijn een paar pasjes en dan vallen ze zo in slaap. Dus als ik de camera aan heb, dan slapen zij al weer...

14/09/2015 Bo gaat net in de werpkist liggen, geen pup die in beweging komt! Ze hebben net allemaal lekker gedronken en hun buikje dus vol. Mooi toch!! Vanmorgen gewogen en nou was toch niet ontevreden!! Gisteravond heb ik ze niet bij gevoed! En alleen teefje paars was maar 17 gram gegroeid, maar ach de dag daarvoor 71 gram, haar leg ik vandaag weer wat vaker aan, volgens mij komt het helemaal goed!! De anderen zijn goed gegroeid, vanavond gaan we weer wegen.. Het is zoo mooi je herkent de karakters kun al wel wat. Teefje kleurrijk vindt het maar niets dat ze tijdens de werpkist verschonen in een andere bak/mandje moet. Ze schreeuwde moord en brand. Bo vindt dat echt niet leuk!! En begint dan te blaffen en kijkt me dan aan, zo van help haar toch!! Dus de grote mand tevoorschijn gehaald, kleed erin, Bo erin, teefje Kleurrijk erin en madame was stil!! Toen ook maar teefje paars en teefje groen erbij in gelegd en konden ze nog lekker even bij mama slobberen!! geweldig toch!! Gistermiddag Bo haar voetjes nog geknipt, ik had ze de week voor de bevalling nog willen doen, maar ach ik wilde haar er toen niet meer mee belasten, ze lag niet lekker meer en dacht het is goed. Maar nu gedaan, in de kamer, tja dacht dan is Bo rustig. Normaal doe ik dat op de deel, maar dacht dan is ze zo lang bij de pups weg... Ging prima zo, tussen door heeft ze de pups nog gevoed en daarna weer verder... Net de dierenarts gebeld voor een controleafspraak voor Alistair. Hij is nu 2 weken zonder de metacan, maar begint sinds zaterdag weer wat te manken met zijn linker voorpoot. Hmmm, het is nog niet over dus. Woensdag kunnen we komen, kon wel eerder, maar dan moet ik de pups alleen laten... en als dat niet hoeft dan doen we dat niet! Alistair loopt dus weer aan de riem, wat hij niet echt leuk vindt~Maar ja..toch beter nu. Zo jammer dat het nog niet over is, het ging gewoon goed!! Zonde, maar misschien heeft het gewoon wat langer tijd nodig met metacan. Maar goed eerst woensdag maar afwachten... Jee ik maak er toch telkens hele verhalen van...Hoor nu weer gesabbel en gesmak achter me en ja hoor teefje roze, paars wit en geel liggen weer bij Bo.

13/09/2015 Het gaat soms zoals het gaat... wil je de werpkist schoon maken vanmorgen, liggen de puppies net allemaal heerlijk te drinken. Ja dan kan ik het niet over mijn hart verkrijgen om ze bij Bo weg te halen en te gaan schoonmaken. dan eerst maar wat anders doen, ach wat geeft dat toch ook, dan maar wat later!! Abby en Alistair hebben gisteren een groot deel van de avond in de kamer door gebracht. En .. dat ging best goed. Natuurlijk hield Bo ze heel goed in de gaten, maar als ze maar niet bij de werpkist in de buurt kwamen was het goed. En dat hadden Abby en Alistair al snel in de gaten en hielden ze zich ook wel aan! Van afstand zaten ze te kijken en gingen daarna maar gewoon slapen. Tot dat één van de puppies luid begon te roepen, toen kwamen Alistair en Abby direct in de benen, wilden gaan kijken.. Was niets aan de hand.. Maar zo lief, dat zij ook direct bezorgd waren!! De puppies proberen steeds wat meer op de benen te staan en rollen dan weer om, geweldig gezicht! Heb het al een paar keer willen filmen, maar dan pakt ik de camera, geluid van de tv uit en wanneer ik het dan zover heb, slaapt de pup al weer...pffff. Dus hopen dat het vandaag lukt om vast te leggen!! Je blijft kijken naar dit lieve spul!! Het wegen blijven teefje kleurrijk, zo heet teefje blauw/roze/geel nu ( onze schoondochter bedacht ) en teefje  Fuchsia erg vervelend vinden, hebben echt commentaar. Vanmorgen heb ik de verassings techniek uit geprobeerd, in de bak en als het er ook maar even op lijkt dat ze iets stil liggen dan is dat het gewicht, dus met andere woorden, niet te lang wachten, hihi. De temperatuur in de werpkist mag nu iets lager zijn. De eerste week moet de temperatuur rond de 29-32 gr zijn, nu mag dat tussen de 26-29 graden zijn... Daarom vinden jullie af en toe op een foto ook een thermometer liggen. Controleer regelmatig de temperatuur. Bo controleert mij ook iedere morgen bij het schoon maken van de werpkist. Ze staat er op de neus bij, nu niet zo vaak meer in de werpkist, maar nu er naast, met de kop over de rand zo van, "Het moet wel goed hè" !! Leuk hè!! Vanmorgen had ik ze met zijn allen in een klein mandje met het verschonen van de werpkist, dat kon mooi dacht ik. Nou nee dus, ze laten zich er gewoon uit rollen... Haha.  Soms zijn ze onderweg naar Bo, moeten dan bijvoorbeeld over haar poot heen of over hun broer of zus heen en dan vallen ze gewoon "onderweg"in slaap! Druk druk druk en dan pfffff slapen!!! Heerlijk!!

12/09/2015 Zo alles weer klaar, rust in de tent. Bo ligt lekker in de werpkist met haar kindertjes. Ach het is en blijft toch zo'n mooi gezicht!! Hoe het gaat... allemaal aan de melkbar, maar Bo heeft maar 8 tepels en wel 11 puppies... Meestal is het ook zo dat ze elkaar afwisselen... dan slaapt de èèn en dan de ander. Maar vanmorgen ging het zo mooi met reutje beige, hij kwam te laat bij de melkbar aan en alle tepels waren bezet. Zo'n mooi gezicht wat hij toen ging doen. Gewoon dwars over al zijn broertjes en zusje heen en maar met zijn bekje op zoek naar een tepel. Wat is de natuur toch mooi!! Maar dan geldt wel de sterkste overleeft... zo werkt het wel!!! Dus hij kreeg zijn tepel en teefje oranje was hem kwijt. Maar ach daar letten wij dan ook weer op..Je houdt in de gaten wie is het meest gegroeid en wie het minst. Dan wil het nog wel eens zijn dat je een dikste drinker van de tepel af haalt en daar de kleinste drinker weer aan legt. Dan heeft de dikste drinker het werk even gedaan en dan dan de kleinste drinker  "slobberen". Maar ach ze zijn allemaal zo sterk!! Maar teefje Oranje en teefje Wit waren het lichtst ( wat is licht ... dik 300 gram ),bij de geboorte en zijn nu ook nog het minst zwaar, dus ach allemaal in verhouding!! Wanneer ik dit allemaal tik, zoals nu, draai ik me regelmatig even om, om te kijken naar het lieve spul!!! Ach die geluidjes, kan het niet omschrijven, geweldig!! Vanmorgen al de ontwormingstabletten binnen gekregen, dus dat ging mooi snel! Vanmorgen bij de werkkist verschonen  hadden teefje Roze en teefje Blauw/Roze/Geel ( het is een gemeleerd bandje ) een commentaar van heb ik jou daar. En volgens mij was er niets aan de hand. Natuurlijk was Bo er direct  op de neus bij, zo lief, maar ze wist ook niet wat te doen. Steeds maar met haar snuit tegen de puppies aan, begon ze te likken. Nou toen moest de 2e moeder van de puppies er maar aan te pas komen. Dus Hilde ze opgetild, in de hand, tegen me aan, even geknuffeld...zoo lief en dan worden ze rustig hè!! Maar Bo was er nog niet rustig onder, begon te blaffen en dacht natuurlijk wat is er toch?? Toen ik ze daarna weer in de bak terug legde waren ze rustig en gingen lekker slapen!! Geweldig toch!!  Nou de video's plaatsen lukt om de èèn of ander amnier nu niet, ga dit later nogmaals proberen, sorry!! Zo is nu 21.36u, uiteindelijk gelukt met de video's. Pffffff.

 

11/09/2015 Vandaag zijn de puppies al weer een week oud, wat gaat dat toch snel!! De helft ligt lekker bij mams te drinken en de andere helft slaapt heerlijk. Ze weer allemaal gegroeid. Gisteravond had ik ze nog even gewogen en waren er 2 die niet gegroeid waren. Maar ach vanmorgen allemaal weer gegroeid. Alleen teefje lichtbruin is nog net geen 600 gram, maar de rest is al dik in de 600 en ook 700 gram. Gisteravond hebben ze bijna allemaal een flesje erbij gehad. gewoon ook om Bo een beetje te ontlasten...ze heeft er wel 11 hè! Maar dan kun je goed zien, dat ze nu al veel meer drinken dan een paar dagen geleden. Teefje Oranje dronk zelfs 50 cc, toen ging ze nadat ze door Bo helemaal afgelikt was, lekker slapen... We kunnen nu al wel zeggen dat teefje Fuchsia ( was eerst teefje zalm) geen opgever is!! Het wegen vindt mevrouw maar niets, ze protesteert als een grote!! Grappig is het dat je nu al karakter ziet! Gistermiddag bracht de post een cadeautje!! 11 puppie koordjes/bandjes kregen we van collega fokker, zij maakt ook zelf halsbanden en riemen!! Kijk maar eens op de facebookpagina Handmade by Cellie's en of http://handmadebycellie.weebly.com/  Dus de puppies hebben de bandjes om, op 2 na, want die waren nog iets te groot. Maar super, staat zoo leuk!! Was ik echt blij mee!! Bo vloeit niet zoveel meer, haar temperatuur was vanmorgen 38,8.. Gisteren haar broek ( de haren van achteren ) weer lekker met lauw water afgespoeld. Ook kam ik haar in ieder geval 1 x per dag, vaak 2x. Want ja door die voetjes en hoofdjes, die steeds door de haren gaan, heeft ze gauw last van klitjes.. Vanaf morgen moeten de puppies, wanneer ik de werpkist verschoon, maar in 2 bakken/manden, want paste vandaag bijna niet meer... Ze groeien!!! Ga zo ontwormingtabletten bestellen... En ik heb nog wel wat nodig, hihi... om de 2 weken worden de pups ontwormd en op dat moment wordt Bo dan ook ontwormd! Dat is dus volgende week vrijdag voor de eerste keer, maar dan moet je ze wel in huis hebben.... Zo ondertussen even gekeken wat teefje licht bruin deed, ze sliep, haar maar gauw even bij mams gelegd en dat grijpt ze de tepel direct!! De temperatuur in de werpkist moet je ook goed in de gaten houden, maar nu ze de 2e week in gaan, een paar graden lager zijn. Maar nu schijnt de zon en dan leg ik al gauw even de thermometer in de werpkist, want dan wordt het ineens een stuk warmer, maar als de pups het te warm krijgen kruipen ze uit de zon... Wat teefje Groen dus ook net gedaan heeft. Dus zo zie je maar, je moet altijd oplettend zijn!! 

10/09/2015 Zo alles in rust, de boel schoon, puppies slapen en Bo ligt even buiten de werpkist, nou dat mag ook best even. Ze hebben allemaal lekker gedronken en zijn tevree!! Dan mag moeders best even wat tijd om uit te rusten!! Heb een foto van haar gemaakt en ze is nog wit op de snuit, want ze mag altijd het bakje van de kwark, uit slikken ( ja wanneer het zo'n plastic bakje is hoor...) . Maar daar gaat ze helemaal met de snuit in, met als gevolg...  Ze hebben allemaal lekker geslaollepen vannacht. Er was 1 moment dat er een pupje kabaal had. Waarom?? Kwam Bo tegen haar aan, geen idee. Wim wakker natuurlijk, hij sliep er naast. Ik wakker, Abby en Alistair wakker... Nou nou, ik stond bij de slaapkamerdeur... alles weer stil, dus ben maar gewoon weer naar bed gegaan. Vanmorgen allemaal weer gewogen, weer goed gegroeid, ach ja de èèn groeit wat harder dan de ander, maar daar is niets mis mee. En dan groeit de èèn veel en dan de ander.. Teefje geel is al over de 700 gram. Maar goed dat kun je ook goed aan ze zien!! En degene die het minst gegroeid is, leg ik dan weer wat vaker aan. Nu op dit moment piept/kreunt en dan komt Bo direct in beweging. Even kijken wat er aan de hand is!! Gisteren de stamboomnamen op gestuurd naar de Raad van Beheer. Deze moet je binnen 10 dagen na de geboorte doorgeven. Wanneer de pups gechipt worden dan komt de naam bij de hond. Best nog wel even zoeken naar leuke namen met een C, maar we hadden ons natuurlijk al voorbereid en al namen op papier staan. De meeste pup eigenaren zullen al wel een naam aan het bedenken zijn, maar wie weet gaan ze straks de stamboomnaam nog wel mooier vinden. Hihi...Ach het is zooo mooi, zoo genieten,nu ik dit tikt, hoor ik het gesabbel van de pups, draai me even om en dan zie ik ze liggen, ach zo lief!! Had net een filmpje gemaakt van reutje bruin, hij lag in de zon en had volgens mij honger en riep om hij mama. Daar reageert Bo direct op, direct kijken.. zo lief!! Het licht is niet zo mooi door de zon, dus niet alles kun je goed zien, maar ik wil het jullie niet onthouden!! Ook heb ik net foto geplaatst van teefje rood, zij probeert al op haar pootjes te staan... en "loopt"zo naar haar zusjes!! Wat een kracht al!! Super!! Bo net nog getemperatuurd. Het zakt nu eindelijk wat, ze bleef steeds rond de 39,1- 39,3 zitten. Gisteren had ze 38,8 en nu vandaag 38,6. Dus gaat weer de goede kant op!! Blij!! Net even met haar rond om huis gelopen. Het is maar goed dat ze aan de riem zit, want ze had al ernstige belangstelling voor de reigers die achter op het land stonden.. Zal toch gebeuren dat ze nu overal door en over heen vliegt!! Nee dat moeten we niet hebben!!

09/09/2015 Zo tijd maken voor het verhaaltje, hihi. Vanmorgen met mijn vader naar het ziekenhuis geweest en onze schoondochter heeft op Bo en pups gepast!! Ja ja oppas regelen voor de hondjes!! Allemaal goed gegaan!! De pups zijn allemaal gegroeid, vooral teefje rood, meer dan 100 gram!! Heb haar 2 x op de weegschaal gehad, dacht dat klopt niet, ik heb me vergist, maar niets was minder waar... echt!! Onvoorstelbaar!!!Teefje zalm/roze was het minst gegroeid, maar nog 34 gram, dus mooi toch!! Gisteravond hebben Wim en ik al een aantal een nieuw koordje moeten geven, deze zaten al aardig strak, dus kun je na gaan hoe ze groeien!! Heerlijk!! Bij het wegen had teefje zalm toch een commentaar, dat vond ze niet leuk!! En dat vindt Bo dan weer niet leuk, haar pupje in nood, dus Bo er op de kop bij. Daar werd het niet beter van zullen we maar zeggen, hihi. Maar goed het wegen is uiteindelijk gelukt!! Moet zeggen dat Bo wel steeds meer aan het wegen gewend raakt, in het begin vond ze het helemaal niets, op de kop erbij, waardoor de pup dan natuurlijk nog drukker wordt en ik maar wachten op het moment dat de weegschaal even stil staat... dat duurt soms best even. Gisteravond heeft Wim nog een pan kippensoep gemaakt, want de pan was alweer leeg. Bo krijgt telkens wat kippensoep over de brokken, dat vindt ze heerlijk en heeft ze ook weer wat vocht naar binnen!! Ach en als die soep er toch is, lusten Abby en Alistair hier ook wel wat van... Bo krijgt buiten weer ietsje meer belangstelling voor de omgeving. Gelukkig denk ik dan, maar als we weer terug lopen, ja nog net zo, in èèn streep door naar huis!!!

08/09/2015 Nu even rust, met koffie achter de pc. De werpkist weer schoon, de wasmachine draait zijn 2e was. De pups gewogen, allemaal weer gegroeid. De pups die het minst gegroeid zijn liggen nu lekker aan de melkbar en de rest ligt nog lekker in de kleine bak, die in de werpkist staat, zodat Bo ze goed in de gaten kan houden. Bo vindt het verschonen van de werpkist maar niets, loopt dan wat onrustig heen en weer. Kijkt naar de pups, loopt de kamer door, loopt door de werpkist heen, die ik dan net aan het schoonmaken ben...hihi. Maar nu is de rust weer gekeerd, en ligt ze heerlijk rustig in de werpkist. Vanmorgen zag ze nog wel de piepdingen in de kast staan, snuffel snuffel, maar gauw de kast dicht gedaan. Het is zo'n heerlijk gezicht, de pups te zien drinken. Ze moeten moeite doen om een tepel te vinden, worden daar ook weleens  door ons bij geholpen hoor, maar ze kunnen dit ook heel goed zelf. Maar als ze dan even de tepel los laten, tja dan ben je die tepel zo kwijt aan je broer of zus en dan begint het geworstel...  Waar is dan die volgende tepel, naar onderen?? Of op zij?? Ze gaan op zoek! En kunnen in de meest vreemde houdingen liggen drinken. Zoooo mooi!! En dan die lieve geluidjes, soms lijkt het zelfs al dat er geblaft wordt!! Heerlijk!! Jullie snappen wij genieten!! Wim heeft trouwens wel bij de pups geslapen... ik kreeg het niet voor elkaar.. Bo likt de hele dag de pups, van top tot teen. En natuurlijk ook bij hun achterste, zo mooi om te zien, want dan gaan ze direct plassen en of poepen.. Wat is de natuur toch mooi!! En Bo ruimt dan alles in èèn keer op, dus zoveel poepjes vind je nu nog niet. Pas wanneer de pups ander eten krijgen, dan wordt het niet meer door Bo opgeruimd. Abby en Alistair doen het hartstikke goed, vooral Abby wil wel graag de kamer in. Vanmorgen lukte het haar. Ik had niet gezien, toen Bo naar de gang liep, Abby dus in de kamer liep... Bo zag het wel en vond het schijnbaar wel goed... Maar we doen het rustig aan, langzaam opbouwen.. Bo is nogal beschermend!! Vanmorgen ook weer wat verder met Bo gelopen, Abby en Alistair mee. Ging prima, maar wanneer we weer op de terugweg zijn, is het èèn streep naar huis terug en trekken!!! Zo gauw mogelijk weer naar mijn puppies denkt Bo.Ze vindt het dan ook heel vervelend dat ik dan eerst haar voetjes nog schoon maak met dettol. Maar goed dat moet gewoon!!

07/09/2015 Vannacht heb ik weer lekker in mijn bedje geslapen. Slaapt toch beter, hihi. Nu Wim vandaag overtuigen van het feit, dat hij vannacht maar in bed slaapt!! Maar goed dat gaat me moeite kosten, want hij wil het eigenlijk niet afgeven.. We gaan het zien, hij moet de hele week gewoon werken en ik ben op dit moment een poosje vrij! Maar het ging hartstikke goed vannacht. Bo was lekker rustig en de pups ook. Bo is een stuk rustiger dan gisteren, hijgt niet meer zo, staat niet meer te krabben, zoekt niet meer om de "piepdingen". Gewoon rust!! Ze ligt nu zelf al een poosje buiten, maar wel naast de werpkist te slapen. Em dat is ook goed!! Even rust voor haar, de pups liggen heerlijk te slapen onder de lamp. Vanmorgen weer een weegmoment, we doen dat deze eerste dagen 2 x per dag. Om te kijken of ze allemaal wel groeien. Dan weet je wie je bijvoorbeeld wat vaker bij mams moet aanleggen... Maar ze zijn allemaal gegroeid!!  Van 33 gram tot 71 gram, dus dat is geweldig!! Bo eet goed, krijgt nog steeds pupbrokken, voor extra energie, kippensoep, kipfilet en puppymelk, vindt ze heerlijk!! Als je haar zo ziet liggen dan is ze nu best mager, ze kan wel krachtvoer gebruiken!! Zo heerlijk hier, Bo slaapt, de pups slapen en ik hoor af en toe van die kreungeluidjes... genieten!!! Het zijn hier allemaal schoenen en slippers op de deel. Heb in huis nu slippers aan, die kan je zo uit doen, wanneer je in de werpkist gaat. Buiten heb ik die slippers dan weer niet aan, dan gaan de schoenen weer aan. Zo ben je het meest schoon voor de pups!!  Bij Wim net zo.. Wim blijft aan het uit en aantrekken van kleren... Hij heeft  "oude/ werkkleren " voor wanneer hij in de schuur aan het werk is, maar als hij weer in huis komt gaan de andere kleren weer aan. Hij wil niet bij de pups komen met stoffige kleren. Lief van hem hè!!

06/09/2015 Heb het voor elkaar gekregen, vannacht heb ik bij de pups geslapen. Ja ja...Wim wilde het niet, maar hij moest toch ook een keertje goed slapen, vond ik. Nou dat is schijnbaar niet echt gelukt, hij had nog onrustig geslapen, tja....hij mistte de pups dus toch!!! Bo ging eerst wel lekker vannacht, maar op een gegeven momente ligt  weer zo onrustig, weer met die piepdingen in de weer. Lopen, dan weer liggen, dan weer lopen.. Toen op een gegeven moment haar aangesproken dat ze moest blijven liggen. Daarna kwam de rust weer en ging ze slapen. Ook vanmorgen nog wat hijgerig, krabberig... Met dierenarts overleg gehad en ik mocht haar wat calcium geven. Daar is ze nu toch wel iets rustiger van geworden. Ik de piepspeelgoedjes in de kast gelegd, hopelijk helpt dat ook wat. Ook had Bo wat een hoge temperatuur, dus goed in de gaten houden. ( later was deze weer wat gezakt ). Vanmorgen alle pups weer gewogen, 7 waren gegroeid en 2 gelijk gebleven en 2 een beetje afgevallen. Dus die worden vandaag wat vaker bij Bo aan gelegd. Ook hebben ze alle vier een beetje bijvoeding in een flesje gehad. En of ze dat drinken!! Als een tierelier, echt!! Speen in de mond en drinken!! Geweldig!!Nu ligt Bo rustig in de werpkist, 8 pups liggen bij haar en 3 liggen heerlijk te slapen in een schone werpkist. De was, de hondenkleden (die in de werpkist liggen worden soms wel paar keer per dag verschoond), dweilen ( er ligt nu altijd een dweil met dettol bij de deur ), sopdoeken ( de werpkist wordt elke dag helemaal schoon gemaakt met een sopje met dettol ) hangt weer schoon aan de waslijn buiten.

05/09/2015 Een goede nacht gehad. Wim heeft bij de puppies geslapen. Ze waren rustig geweest en Bo ook. Toen ik vanmorgen in de kraamkamer kwam, toen sliepen ze nog heerlijk, uitgezonderd Wim dan. Vanmorgen eerst met Abby en Alistair uit geweest. Zij zijn nog niet op bij de puppies  geweest, ze waren eigenlijk gisteren op de deel. Want als ze voor de deur van de kamer gingen staan, werd Bo daar wat onrustig van. Vandaag zullen we ze kennis gaan laten maken met de puppies. Eerst even kijken wat Bo daar van gaat vinden en anders dan mogen ze even kijken, wanneer Bo een plasje moet doen... Ook Abby en Alistair moeten natuurlijk wennen aan de pups. Ze hebben goed door dat er wat gaande is en ik heb ze vanmorgen ook uitgebreid aan het kleed laten ruiken wat uit de werpkist kwam. Heel interessant !!! Bo doet het goed, vindt het soms wel vervelend wanneer er een pupje gaat piepen, ze weet niet wat ze dan moet. Komt ze in de benen, gaat er naar toe, iedereen weer wakker, hihi. Maar ze doet het super! En ze is mager nu... Wat dan toch weer een verschil, toen er 4 pups geboren waren, kon je al goed zien dat ze dunner was! Ze krijgt ook goed eten, wat vaker, ze krijgt pup brokken en kipfilet erdoor. Bouillon van de kipfilet over de brokken of wat soep erover. Het gaat allemaal op, alleen wel wat in onderbrekingen, want ze gunt zich zelf bijna geen tijd om te eten. Dus dan maar eten in de werpkist. Een klein piepspeelgoedding ligt ook in de werpkist. Tijdens de bevalling werd die samen met de speelgoedpinguin onder de salontafel gehaald en in de werpkist gelegd. Telkens als er een pup geboren was, moesten de speelgoedjes weer te voorschijn komen. Ook nu loopt ze er regelmatig mee in de bek!!Het is me wat!! Al met al gaat het goed. We moeten even ons ritme vinden, maar dat gaat lukken!! Het is zoo leuk, gewoon naast de werpkist zitten en naar het spul kijken!!

04/09/2015 Gisternacht was Bo wel wat onrustig in heen en weer lopen, maar dat deed ze andere nachten ook wel. Maar gistermorgen was ze direct al anders... wat precies kan ik niet eens zeggen. Had de honden in de wei gedaan en zag Bo al met de bek open staan... dacht zo warm is het niet, dus er is wat gaande. Weer in huis wilde ze haar eten in eerste instantie niet op eten. Dat is heel bijzonder voor Bo, ze krijgt als laatste eten, heeft het als eerste op. Dus dat was al het volgende teken dat er wat gaande was.. Daarna bleef ze de hele dag onrustig en weer rustig en dan weer hijgen... De hulptroepen kwamen, in de vorm van Joke, de fokker van onze moederhond Faith. Natuurlijk waren Wim, onze zoon en zijn vriendin ook aanwezig in huis voor de broodnodige catering!!  Maar Bo ging op een gegeven moment gewoon liggen slapen en daar zaten we met zijn allen. Wim en Joke gingen naar bed, want ja daar hoef je echt niet met zijn drieën bij te zijn. Maar ze lagen nog maar net een uurtje in bed en daar werd de eerste pup geboren om 1.10 u een teefje, die nu teefje paars heet. Dus na de geboorte van paarsje heb ik de hulptroepen maar weer uit bed geroepen. En al zeg ik het zelf, we waren een goed team samen, Joke, Wim en ik...Onze zoon en zijn vriendin waren inmiddels naar huis gegaan.Telkens werd er na 2 teefjes een reutje geboren..en als laatste 2 teefjes. Het laatste teefje werd om 8.20 vanmorgen geboren. En Bo?? Zij deed het geweldig!! Ontpopte zich als een ware moeder... steeds bleef ze rustig!! Wel continue de  pups aflikken, likken likken. En dat doet ze nog... Liggen ze net te slapen, dan gaat ze ze allen bij langs en zijn ze allemaal weer wakker!! Pffffff. Nu ligt ze rustig in de werpkist met de puppies om haar heen. Eerst mochten de puppies in 2 groepen drinken aan de melkbar, maar dan was de andere helft continue aan het "jammeren". Dus nu gaan we het maar zo proberen en liggen alle puppies bij Bo in de werpkist. Hopelijk voor een ieder rustiger... Eigenlijk wil ik hebben dat Wim zo nog naar bed gaat, maar dat moet ik nog zien... Want hij Wim de nachtdiensten op zich nemen. dat deed hij bij het nest van Faith en Abby ook! En jullie willen niet weten hoe vaak ik al gezegd heb dat ik dat ook kan doen...neee, dat gebeurt krijg ik als antwoord.Dit waren onze belevennisssen van de eerste nacht en dag van het eerste nestje van onze Bo en Shailo!!