Dagboek E- nest

16/10/2021 En weer een periode afgesloten... Simba is een uurtje geleden met zijn lieve baasjes vertrokken... Al een foto gekregen van een nieuwsgierige Simba, die het raam uit kijkt. En al een appje dat hij slaapt, dus dat zit wel goed. Nieuwsgierig hoe zijn ontmoeting met zijn tante Nahla zal zijn. Maar dat zal best los lopen!! Nahla zal hem vast wel een keertje op zijn nummer zetten!! Dat hoort ook zo natuurlijk, dat gaat hier met Emy ook gebeuren. En dat hort ook zo, ze moeten weten wat er wel en niet kan en mag. Gisteravond hadden Wim en ik het best zwaar. Wat doen we ons zelf toch aan... Maar je moet je verstand gebruiken, maar ja je gevoel zegt heel wat anders. Het is altijd lastig wanneer de puppy's weg gaan, maar nu met 2... Wanneer je er 12 hebt zoals de laatste keer dan weet je dat je die niet allemaal kan houden. Maar nu met 2, ja dat had gekund, maar ja wat ik net zei, je moet je verstand gebruiken!! Bo en Caya waren in de wei en hebben er niets van mee gekregen dat Simba weg ging. Toen we weer binnen kwamen, stond Emy tegen de ren omhoog en was aan het piepen. Emy even naar buiten plasje gedaan en even spelen en zij ligt nu lekker te slapen. En Wim en ik weten nu even niet wat te doen op dit moment. Voelt raar leeg... En we zijn opnieuw dik verwend. Bloemen wat lekkers voor bij de koffie en iets heel moois... Echt bij het uitpakken hield ik het weer niet droog... Voor elke voor Bo voor Caya en voor Emy een houder waar de riem aan kan hangen, echt heel mooi!! Een honden voetje staat er op. Foto van gemaakt zo mooi, zo lief!! Ach het is een gekke dag.. En dan zijn zo die 8 weken weer om, niet te bevatten... Het was relaxed met 2 puppy's echt heel veel genieten... Zo leuk!! Maar had graag wat meer baasjes blij gemaakt, hadden er al een aantal op bezoek gehad, al een met een aantal al lang contact, maar het mocht niet zo zijn... 2 baasje hebben we blij kunnen maken met Simba, we kennen hen al lang, omdat ze 6 jaar geleden Nahla van ons kregen... En Nahla is opgegroeid tot een stoere meid, die niet zo gauw onder de indruk is en die heerlijk mee mag op de vakanties naar Oostenrijk en een heerlijk leven heeft!! En zo nu gaat Simba bij hun het geluk beproeven en wij wensen hem met heel ons hart een heel gelukkig lang leven met Nahla en hun baasjes!!

 

15/10/2021 Laatste dag vandaag dat ze zo samen zijn!! Zo raar, zo snel, eerste tijd ging het nog wel langzaam, maar op een gegeven moment dan is het ineens zo ver. Hoe vaak hebben Wim en ik al tegen elkaar gezegd, we hadden ze beide moeten houden.. Maar ja dat is het gevoel, maar het verstand zegt wat anders. Net waren we nog even in de stad met Emy en Simba. Mensen op de knieën er bij oooo wat mooi oo wat lief. En wanneer ze dan horen dat Simba morgen weg gaat, wordt er gezegd ooo is dat niet moeilijk en dan antwoorden we beiden JA!! Maar goed we wisten het va te voren, dat weet je van te voren. En Simba krijgt een heel warm mandje en hij gaat naar zijn tante, dus familie, hihi... Mar dat is het hem ook niet. het is gewoon lastig. maar goed Simba en Emy hadden weer een ritje auto, eerst weer even piepen, maar dat is maar even en dan zijn ze aan het rommelen. Aan de riem gaat steeds wat beter, Simba wilde op een gegeven moment niet verder, even opgetild, in de winkel weer op de grond gezet. Toen kon de eigenaar van de zaak ook zien, voor wie hij de kranten bewaard had. Kleine brokjes waren er ook nog, ach zo mooi!! Lief!! En even later voor de winkel gewoon even blijven staan en konden Simba en Emy even rond kijken. Emy ging ook gewoon zitten kijken zo leuk! Ach weer een ervaring. Zo leuk!! Gisteravond lag Simba ook zo mooi zo lief tegen zijn mama aan te slapen, mooi met zijn drieën in de ren. Ach zo mooi!! Achter me rust Emy op de rug en Simba gaat nu op de rug liggen, ach wat een lief stel!! Morgen gaat het grote avontuur voor Simba beginnen, zo mooi!! En Emy ? Die beleeft haar avontuur hier!! En dat ze maar een mooi en lief en grandioos leven mogen hebben!! 

 

 

14/10/2021 Rust achter me, wij aan de koffie. Wim met Bo op schoot en ik hoor hem net zeggen, zo kan ik toch helemaal niets zien, meisje... Bo blijft meestal recht op zitten en dan helemaal tegen je aan, hihi... Caya ligt nog lekker te kauwen op haar botje. Die ze net hebben gekregen. Bo heeft alles bijna altijd heel snel op... Simba en Emy liggen lekker te slapen. Vandaag onze oppasdag. Onze kleinzoon door de tunnel en Emy en Simba er achter aan, hihi.. Natuurlijk springen Emy en Simba tegen onze kleinzoon op, wat deze dan niet echt leuk vindt, met scherpe tandjes. Maar onze kleinzoon bleef keurig staan zoals ik gezegd had en met de armen naar beneden.. En toen was het mijn taak om Emy en Simba telkens naar beneden te halen. Maar op een gegeven moment viel het kwartje bij Emy en Simba en gingen ze wat anders doen. Simba klom vanmorgen 2 x uit de werpkist, jaja... Hij was zo slim om op het mandje te gaan staan. En dat mandje stond tegen de wand aan, ja toen kon meneer er zo uit. Eerst niet in de gaten hebbende hoe hij dit gedaan had, liet hij dit de 2 e keer zien, hihi. Nu dus maar geen mandjes meer tegen de wand aan... Morgen... morgen de laatste dag samen. Morgen gaan we nog even de stad in, nog even naar de winkel, waar Wim 2 x in de week ook naar toe gaat om kranten te halen. ook hen willen we laten zien voor wie ze de kranten bewaard hebben!! En hebben Emy en Simba weer een autoritje en weer een belevenis.. Morgen hun laatste dag samen...

 

13/10/2021 Achter mij een dolle boel, het is weer en zooitje in de ren/ werpkist, hihi. En Caya doet druk mee. Is mooi met het spul aan het spelen. Bo loopt wat om de ren heen en blaft een keertje van opwinding. Vanmiddag zijn ze met zijn vieren even op de deel samen geweest. Bo Caya en Simba en Emy. Bo moet natuurlijk ook wennen dat ze "los " lopen. Dit ging goed, was maar even, maar toch... Verscheidene keren lekker op de deel en buiten gespeeld, dan heb ik het deurtje gewoon open en kunnen ze in en uit lopen... De handleiding van de hond, die de toekomstige eigenaar krijgt die ligt klaar. Vanmorgen kwamen de stambomen al over de post, deze zijn in een nieuw jasje gestoken. Alles gaat nu weer anders, DNA formulier en Eigendomsbewijs kwam ook altijd mee, maar dat staat tegenwoordig in het account van de Raad van beheer, welke de toekomstige eigenaren moet aanmaken. Zo gaat het elke keer weer anders. Maar beduidend minder papier van dit nest. Van elk nestje heb ik een aparte map, zodat ik alles zo kan vinden, maar tnt weinig papieren. Vanmorgen direct al druk gespeeld op de deel e buiten zoals ik al zei en tussen de middag zijn we even met Simba en Emy naar het tankstation geweest waar Wim altijd de kranten weg haalt. Even laten zien voor wie ze de kranten bewaard hebben. En voor Emy en Simba weer en een ritje in de auto en weer een belevenis. Allerlei mensen liepen daar en beide zaten mooi rond te kijken, wat daar toch allemaal gebeurde. Zo leuk!! Eerst in de auto even piepen, maar dat was al gauw over. Ondertussen hoor ik dat er kranten verscheurd worden achter me, hihi. Thuis gekomen, lekker gegeten en daarna..... slapen. Bij wakker worden weer lekker buiten en op de deel spelen. Volgens mij hebben ze zich wel vermaakt!!

 

12/10/2021 Vanmorgen naar de school geweest van onze kleindochter. In de auto met zijn beiden, zonder mama. Dat was eerst even piepen, maar na een poosje waren ze al wat aan het donderjagen met zijn beiden. Simba stond af en toe recht omhoog tegen de deur aan naar buiten te kijken. Onze schoondochter was ook mee gekomen. De kinderen waren allemaal op het plein aan het spelen. Eerst even wachten bij het hek. Vooral Emy zat geïnteresseerd te kijken naar alles wat er gebeurde op  het plein. Even later het plein op en daar kwamen de kindertjes aan. Simba vond het eerst een beetje eng, hij zocht de bosjes wat op, maar al gauw vond Simba het ook leuk! Emy liep wat aan de riem met onze schoondochter en kinderen om Emy heen. Mogen we aaien?? Alles wel in rust.. De hondjes komen naar jullie toe en niet achter de hondjes aan dan worden ze bang. Dat ging prima. onze kleindochter had Simba vast, ja met mij aan haar zijde. En ze voelde zich best trots natuurlijk. En ik was best trots dat Simba en Emy het zo goede deden. Simba ook ging op een gegeven moment zitten, wat kindertjes om hem heen en hij zat mooi te kijken te kwispelen en liet zich af en toe aaien. Dit hele gebeuren was denk ik maar 15 minuten, toen werden Emy en Simba al moe van alle indrukken. En weer op huis aan, onderweg sliepen ze al. Eenmaal thuis in de ren en lekker slapen. Wat weer een ervaring!! Gisteravond rond de tijd van 20-21 u hadden Emy en Simba een zooitje van de werpkist/ren gemaakt. Kranten lagen overal, in allerlei stukjes, hihi en de waterbak lag op zijn kop. Als ik nu naar achteren kijk moet ik zeggen dat ik precies hetzelfde zie, hihi. En ergens daar tussen liggen Simba en Emy.

 

11/102021 Ook vandaag verscheidene keren lekker buiten spelen!! En leuk dat ze het vinden... Rennen in en door de tunnel, boven op de tunnel, zo leuk om te zien!! Caya mag nog graag even met ze spelen, maar vertelt ze wel wat wel en niet is toegestaan. Drinken bij Caya mogen ze af en toe nog eventjes, maar als het niet mag van Caya vertelt ze het hen ook. En wanneer ze niet luisteren ja dan wordt het nog ietsje luider gezegd... hihi. Er gebeurt zo vaak wat waarvan ik denk oo dat is leuk voor het dagboek, maar eigenlijk moet ik dat gewoon opschrijven, want ik vergeet het zo vaak. Het is zo vaak lachen en kijken Wim en ik elkaar aan en grinniken dan... Morgen gaan we met Simba en Emy naar basisschool naar de klas van onze kleindochter. Spannend!! Had ik wel verteld dat Simba nog met Wim op stap is geweest naar het tankstation waar Wim elke dag de kranten op haalt die over zijn. Dan konden ze daar ook zien voor wie ze de kranten bewaren. Wim was een paar week geleden als met Bo naar hen toe geweest. Ze kenden de Gordon niet... Dus Wim Bo in de auto en er naar toe. iedereen enthousiast. De dag erop dat Wim er weer naar toe ging om de kranten te halen, was er iemand anders. Die wel vertellen kon dat Wim er geweest was met Bo, maar ja dat zij Bo niet gezien had. Nou jullie snappen hem vast wel. Wim naar huis, Bo in de auto en naar ...hihi Leuk he!! Maar ook over Simba zooo enthousiast. Ach gewoon leuk!!

 

10/10/2021 Weer slapen achter me. Simba en Emy net lekker buiten gespeeld op het terras en nog in het gras gerend en gedold. Daarna elk apart nog even met ze aan de riem gelopen. Simba doet dat beter dan Emy. Hihi.. hij gaat heerlijk op ontdekking uit en Emy vindt die riem nog maar niets. Ik liep het Simba nou 10 meter, kwam Wim er aan, Wim hem roepen en ja hoor daar ging meneer in een run naar Wim toe, zo mooi om te zien!! Zo fijn dat het nog van dat lekkere weer is. Vanmorgen waren ze ook al op tijd buiten bij de achterdeur in de ren. Even lekker rennen, Bo en Caya zijn dan in de grote wei en de kleintjes in de ren en op de deel. Ze lopen in en uit, tussen het vliegenscherm door, maakt ze niets uit! Ik had van de week een speelgoed telefoon van de kleinkinderen in de gang gezet, terwijl Simba en Emy in de gang/keuken liepen. Heel nieuwsgierig naar de telefoon, begint die telefoon ineens af te gaan en te "praten". Dat was natuurlijk best wel eng, dus hup een meter terug en beide maar kijken naar die telefoon die van allerlei lawaai maakte. hihi.. Nu zijn ze er al aan gewend en Simba was vanmorgen al druk met de hoorn van de telefoon aan het spelen, terwijl de telefoon af ging. Ach daar heb ik zo'n lol aan, is zo leuk. Simba was vanmorgen 7720 gram en Emy 7560 gram. Ze maken elkaar niet veel in gewicht, maar wel zit er echt verschil in bouw. Echt reu/ teef, zoals het hoort. Vanmorgen bezoek gehad van de baasje van Simba, gezellig gezellig. Weer zijn de hondjes dik verwend, echt onvoorstelbaar!! Nog 6 dagen met vandaag inbegrepen en dan gaat Simba toch echt naar zijn warme mandje naar 2 hele lieve baasjes en een heel lief vriendinnetje!! Zo mooi!! En net nog even pasfoto's gemaakt voor in het paspoort. Eerst hadden we ze al buiten gemaakt, maar ze stonden me niet echt aan, hun oren stonden er niet op. En Emy en Simba waren veel te wakker, dus zaten geen seconde stil. Dus nu terwijl ze lagen te slapen, op gepakt foto gemaakt en neer gelegd en verder slapen....

 

09/10/2021  Vanmiddag bezoek gehad van de eigenaren van de papa van Simba en Emy en hun dochter. Heel gezellig!! En natuurlijk weer dik verwend. De puppy's maar ook onze Bo en Caya. geweldig. De laatste weken worden ze erg verwend, krijgen van iedereen lekkers!! Zo lief allemaal. Onze kleindochter was ook even bij ons en die vroeg natuurlijk wie het bezoek was. Dis ik dat uitgelegd. En het bezoek vroeg aan onze kleindochter waar de puppy's dan waren... Kom maar mee zei onze kleindochter... hier langs en eerst met je schoenen over de dweil ( met dethol ), dat moet van oma hoor!! En ze bracht het bezoek mooi naar de puppy's, hihi geweldig toch!! Natuurlijk werden de hondjes geknuffeld op schoot van schoot enz. Heerlijk! En Simba en Emy vonden dat niet erg hihi. Wim heeft nu bij de achterdeur ook een ruimte afgezet met puppy ren zodat ze daar ook lekker kunnen rennen en spelen. Dus vanmorgen toen Bo en Caya in de wei waren konden Emy en Simba lekker bij de achterdeur spelen. Vanmiddag heb ik nog geprobeerd met hun beiden aan de riem te lopen... maar dat was niet echt een succes, hihi... continue draaiden ze om elkaar heen, spelen met elkaar en wat deden ze.... gingen in het hoge gras aan de kant van de weg liggen, hihi... Nu is het rust achter me, 4 honden die liggen te slapen, hoe mooi! Bo ligt ook gewoon in de kamer en nachts hebben we de deur van de kamer naar de gang ook gewoon open. En dan kan Caya alle kanten op en Bo ligt dan ook in de gang. En gaat prima. Hoor geen hond nachts.

Morgen komen de toekomstige eigenaren van Simba weer gezellig op bezoek!! En natuurlijk ik zou het toch haast vergeten!! Ons D- nest is jarig vandaag! Alweer 4 jaar, Dana Skip Floki Demi Djimmy Scott Djoy Dipper Scott Floor Rasta Orso Van harte gefeliciteerd!! Dikke knuffel!!

 

 

08/102021 Vandaag weer een heerlijke dag. mooi weer voor de puppy's om buiten te zijn. En mijn vriendin was er, dus gezellig. Lekker koffie drinken en kletsen bij de ren. puppy's in het oog en af en toe lachen om wat ze uitspoken. Wilde met Simba en Emy aan de riem lopen, maar ze gingen slapen. vanmorgen hadden ze direct bij op staan al lekker op de deel gespeeld. Maar na hun middagslaapje konden ze lekker naar buiten, het was heerlijk weer met een zonnetje, lekker. Toen dus even voor de eerste keer aan de riem gelopen, dat viel niet tegen. Beetje lokken met een brokje. Heb nu ook nog brokjes in de broekzak en daar kwam Caya ook achter. Ze zat net bij mij op schoot en maar snuffelen snuffelen en wilde ze wel door de broek heen eruit halen hihi. Het wegen van Simba en Emy gaat niet zo snel meer. vooral Emy is dan dol en blijft geen tel meer stil zitten. ja met een brokje dan gaat het nog, vanmorgen had ik geen brokje gepakt en ze weet nu al gewoon dan komt er een brokje... En maar in mijn hand snuffelen zo van waar is het...Hihi. Simba is wat rustiger en dan gaat het nog wel. Dat is ook de reden dat ik bij de andere nestjes ( 11 en 12 puppy's ) op gegeven moment gewoon gestopt ben met het wegen. Maar nu met 2, ja dan gaat het nog wel. Emy is een pittige tante, maar Simba kan er ook wat van, hihi. Emy lag vanavond lekker te slapen en Simba dacht daar beslist anders over. Hij Emy plagen. In de oren bijten en blaffen en niet 1 x, hihi... Ooo wat een spul, hihi....En zo genieten wij, elke dag. Morgen over een week, gaat Simba naar zijn warme mandje. Hij gaat het er zoooo goed krijgen, dat weet ik zeker. Daar is geen twijfel over, maar ik moet er nog niet aan denken!! Maar ja dat weet je wanneer je hier aan begint, maar .....

 

06/10/2021 Gisteren gewoon helemaal vergeten verhaaltje te schrijven, hoe dom. maar gewoon lekker bezig geweest. Heerlijk met de puppy's op de deel geweest. Zo mooi en een kapriolen ze uithalen met de tunnel, echt zo lachen. Heb wel filmpjes op onze facebook pagina gezet. Echt zo leuk. Wim en ik schoten beide in de lach, hihi. Ach dat doen we natuurlijk regelmatig, hihi. Maandag zijn Emy en Simba nog lekker buiten geweest, het was nog heerlijk weer. lekker voor het huis in het zonnetje. Eerst op het terras wat we afgezet hebben en daarna op het gras/ in de tuin. Dat was weer een nieuwe ervaring. Blaadjes die door de wind bewogen, allemaal zo leuk. Planten waar we in kunnen happen en aan kunnen trekken. En rennen.... zo leuk!!  Vanmorgen lekker gedold in huis. Oma en mama waren buiten in de wei, dus Simba en Emy konden het hele huis door. Niets lekker dan dat, lekker eten in de keuken en dan worden we toch wel een beetje moe hoor. We geven nog niet op hoor, nee hoor, we gaan door.. Maar dan komt het vrouwtje en dan moeten we toch weer in de ren. Rust zegt ze... Hihi.. zo ging het en beide gingen voor de bench liggen. Heb ze beide in de bench gelegd, liggen ze wel vaker. Maar nu ging het deurtje dicht. Dat vonden ze niet echt leuk. Poosje piepen en best hard... maar uiteindelijk gaven ze het op en gingen ze lekker slapen en kon ik ondertussen de ren en werpkist schoonmaken en hebben ze toch zeker een uur en de bench geslapen. Tot Caya hen wakker maakte.. Toch nog even tijd voor een beetje drinken.. Je kunt merken dat Caya steeds wat meer afstand neemt, maar toch ook wel een oogje in het zeil wil houden!!

 

04/10/2021 Vanmorgen hebben Emy en Simba al heerlijk gedold in de kamer. Zo lekker, ze hebben dan een plezier, rennen, achter elkaar aan. En de hele boel op stelten zetten. Overal tegen omhoog gaan staan.. Vensterbank, tafel de bank, kleed van de bank trekken, ook heel leuk hihi...Ooo staat er een kopje op de tafel?? Ach ogen voor en achter, hihi. En dan zijn ze nog maar met zijn beiden..  En bij de waterbak van mama ja hoor daar kunnen we ook bij en dan kunnen we ook gewoon drinken hoor, geen probleem. Ach wat gaat het hard, onvoorstelbaar. Hier schijnt het zonnetje nu al een poosje, misschien wel even lekker naar buiten... 

 

03/10/2021 Gisteren inderdaad geen verhaaltje, nu ook op de valreep, moet zo weer werken. Dan woensdag nog werken en dan vakantie. Vrij tot en met dat Simba naar zijn warme/ gouden mandje gaat!!  Gisteren nog 2 weken en dan ... gaat Simba naar zijn warme mandje, nog 2 weken genieten en dan doen we zeker!! Het is zo'n mooi stel samen, hihi. lekker spelen samen en een pret dat ze hebben. net ook even uit de ren, in de kamer keuken gang... rennen spelen... En de deur van de badkamer stond nog open en ja hoor.... Simba weet nu wel waar de badkamer is.... De vloerwisser.. lag al op de grond, die staat normaal tegen de muur aan, hihi. Daar schrok hij wel even van natuurlijk, maar ach zo weer over en weer door. Samen onder de tafel en stoelen door. Emy onder de kinderstoel zitten en Simba er voor en Emy....blaffen blaffen blaffen. Ach zo mooi allemaal, hihi En als ik aan het werk ben ... heeft Wim alles onder controle. 

 

01/10/2021 Het is al laat, maar dacht toch nog maar even een krabbeltje. Vanmorgen moesten we naar de dierenarts. Ik had Emy en Simba, vtv al een poosje uit de ren gehad. Lekker rennen in de gang en keuken, denk dan zijn ze een beetje moe, hihi. Al snel lag er een plant op de grond en de pot rolde de keuken door. Heb zo gauw niet kunnen zien, wie het nu was, maar geen van beiden was onder de indruk, hihi   We hadden besloten Caya toch maar mee te nemen, voor de auto rit en dan in de auto te laten. Voor het weer kon dat prima!! Auto rit ging prima, natuurlijk onderweg nog drinken bij mama. We hadden een zo'n zonneding op het raam, hoe heet dat ook al weer, dat dus de zon tegen houdt. Het was maar even en toen lag er al 1 af. Hihi... Bij de dierenarts ging het prima, op de weegschaal en al gauw waren we aan de beurt. De dierenarts die de keizersnee deed was er nu ook weer. En hij moest wel lachen dat ze er zo goed en groot uit zagen. Ze zijn beide goed gekeurd, Simba zijn balletje ingedaald. En beide het prikje gehad. Woensdag kan ik de paspoorten ophalen. Op de terugweg was het gewoon slapen, kapot waren ze en we hebben ze niet meer gehoord. Thuis lekker nog wat eten en toen slapen. Dat hebben ze vandaag wel veel gedaan. Tussen door nog lekker op de deel gespeeld. En Caya zij kan ook zo mooi met ze spelen, het is echt zo mooi om te zien!! Heerlijk genieten!! Vandaag geen foto's. En morgen denk ik ook geen verhaaltje. Morgenochtend visite en dan werken. 

 

30/09/2021 Onze oppasdag... gezellig gezellig. Emy en Simba worden niet zoveel anders van het "lawaai" van de kleinkinderen. Onze kleindochter wil altijd graag Emy op schoot. Thuis heeft ze ook hele verhalen over de puppy's, maar vooral over Emy. Dus voordat we onze kleindochter, 4 jaar, naar school brengen moet Emy even op schoot. Maar ja een puppy's blijft natuurlijk niet rustig zitten op schoot en dan wil onze kleindochter haar vast houden, maar dat gaat natuurlijk lastig met een puppy van bijna 6 weken. Hihi.. Dus dat krijgt de nodige begeleiding. Vanmiddag mochten beide kleinkinderen bij Simba en Emy in de ren zitten. Ik zeg op je billen zitten en ze komen van zelf bij jullie. Nou en zo ging het ook. Emy en Simba werden natuurlijk nieuwsgierig en onze kleinkinderen werden van top tot teen besnuffeld. Hihi zo leuk!! Simba was vanmorgen al boven de 6 kilo, 6240 gram het is toch erg, hihi... Emy is nu 5790 gram. Net zijn Emy en Simba weer even met mama in de auto geweest en hebben we nu ook een rondje gereden. Morgen krijgen ze de eerste vaccinatie bij de dierenarts. We nemen Caya niet mee, dit omdat Caya altijd zo bang is bij de dierenarts. En ik bang ben dat Caya die angst over brengt op de puppy's. Dit moeten niet hebben natuurlijk!!  Het auto ritje ging prima, heel even piepen, maar toen hoorde ik ze alweer "gek 'doen onderling, dus ja... hihi. Daarna lekker nog op de deel gespeeld, wat willen we nog meer. Gistermiddag terwijl ik aan het eten koken was, waren Simba en Emy ook lekker uit de ren. rennen door de gang en keuken, hoe leuk is dat. Eten in de keuken, ja natuurlijk, waarom niet!! En we eten gewoon ongeweekte brokjes he... natuurlijk konden ze dat al lang, maar ja dat vrouwtje weekte ze toch steeds nog een beetje he... hihi

 

29/09/2021 Achter mij wordt er lekker gegeten. Je hoort het knabbelen op de brokjes, terwijl het buiten pijpenstelen regent en binnen onweert ( cd) . Voor het eten was Caya ook zo mooi met Emy en Simba aan het spelen. Of beter gezegd, Simba en  Emy waren met Caya aan het spelen. Haar oren, haar staart, ze kauwen er op, trekken er aan, ze wordt er niet anders van!! Zo mooi!! Gisteren begonnen met de paraplu in en uit klappen en lopen met de paraplu rond de ren. Voorzichtig uitklappen nog wel hoor. Ik aai ze terwijl ik de paraplu boven me heb. Een mens doet wat. We zijn in afwachting van de chipper. Die kan tussen 12.30 u en 14.30 u komen. Voor het chippen en DNA afnemen. En dan hebben ze ook hun officiële naam. Mooi mooi .Geen buitenspelen vandaag, maar gelukkig hebben we de deel. O ja zou ik nog vergeten. gistermiddag zijn ze nog even samen met Caya in de auto geweest, om ook deze te keren kennen. Nog niet met de motor aan, dat wilde ik vanmiddag even doen. Kunnen ze vast een beetje wennen. En wat gebeurde er... snuffel de snuffel natuurlijk.. Caya ging liggen en ... Simba en Emy gingen drinken.. hihi

 

28/09/2021 Simba en Emy beginnen nu echt lekker ondeugend te worden. Het kleine mandje stond vanmorgen al recht op, hihi... en ze zijn altijd blij blij.. Willen lekker geknuffeld worden. Simba die lieverd, gaan direct op zijn rug liggen. Aai me maar hoor. Buikje buikje zeggen wij dan altijd, ach zo lief.. Hij vindt het ook heerlijk om op zijn rug in de armen te liggen en kan je dan zooo lodderig aan kijken, heerlijk. Dan smelt je toch.... Emy is best een pittig meisje denk ik, hihi. Maar ook heerlijk natuurlijk!! Ook zij wil lekker geknuffeld worden, maar zij houdt wat meer van actie, hihi... Ook nu terwijl ze slapen, ligt Simba op zijn rug en heeft het druk, hij droomt, hihi. Ach zo genieten van die 2!! En de gewichten??? Man man, ze groeien en groeien, dat moet natuurlijk ook!! Mare Emy 5520 gram en Simba 5810gram. pfffffff Ach en dan bekijk ik die foto's nog eens die Jessica heeft gemaakt, denk ook wat mooi. Wat een mooie hoofden... Smelt ...maar goed ik ben bevooroordeeld.. 

 

27/09/2021 Simba en Caya slapen en Emy is heel zachtjes het kleedje uit het mandje aan het trekken, ze kan het bijna niet aan de praat houden, zo slaperig is ze. Hihi.. Ondertussen gaat er een tandartsbelletje, de geluiden cd staat aan, hihi... Net afspraak gemaakt voor de eerste vaccinatie, aankomende vrijdag. Dan zijn ze ook precies 6 weken. Vandaag ontwormen dat staat op het programma. Straks nog even naar buiten, het is nu nog mooi weer. Het wordt een stukje kouder horde ik. Nou ja ze kunnen hier ook altijd nog lekker op de deel spelen dat scheelt natuurlijk wel. De waterbak hebben ze nu ook echt gevonden, zo lief hen te horen drinken. Caya gaat nu voor het voeden in dat hele kleine mandje zitten en dan uiteindelijk liggen of ze blijft staan. Het voeden is ook een stuk korter en en minder vak, dat wordt langzaam afgebouwd. Mooi blijft de natuur!! Ondertussen wordt het geluid van een sinaasappelpers te horen gebracht...

 

26/09/2021 Gisteren geen verhaaltje, we hadden bezoek, heel gezellig!! En hondjes naar buiten enz enz. En ik heb er nooit meer aan gedacht! Vanmorgen bezoek van onze kleinkinderen, die wilden ook wel even weer naar de puppy's komen kijken. Emy en Simba lekker in de kamer lopen, dan hebben ze zo'n plezier!! Vanmiddag kwam dochter van onze overburen. Zij heeft als hobby fotograferen. Op deel werd van alles neer gezet, een lamp en een blauw doek, waar mooie herfstbladeren op kwamen te liggen. Simba en Emy wakker naar de deel... En denk je nu dat de dame en de heer op dat blauwe doek wilden spelen met de herfstbladeren?? Natuurlijk niet... De fotograaf zelf was veel interessanter!! Hihi... Echt onvoorstelbaar, ik op gegeven moment de mooie haan, die Emy en Simba gekregen hadden gisteren, te voorschijn gehaald... met de herfstbladeren gooien. Heb zelfs achter het blauwe doek gestaan... toen kwamen de puppy's natuurlijk gewoon bij me. Pfffff hihi. Ooo wat erg, hihi... Maar goed wel een aantal hele mooie foto's!! Maar niet op het blauwe doek, hihi, hoe erg!! Moest wel lache hoor. Als snel waren ze ook best moe. Dus de ren weer in, hihi. En de fotograaf maar weer naar huis. Misschien binnenkort nog een keertje?? We gaan het zien. Na lekker geslapen te hebben, zijn Simba en Emy nog lekker naar buiten geweest. Gisteren hadden ze ook lekker buiten gespeeld en schoten ze me steeds achter de zandbak, maar daar had ik niet kunnen vegen vtv. Ligt zand, steentjes enz Dat wilde ik dus niet hebben, maar niets mooier dan daar achter langs gaan. Gelukkig heeft Wim er nu een plankje voor gezet, zodat ze er niet meer achter langs kunnen. En had de meeste planten ook al weg gehaald, maar als nog moest er vandaag nog een grote pot met steenanjers achter het hek. Het was een leuk spelletje tegen de bloempot omhoog gaan  staan en dan bijten in de bloemetjes. Voor de bloemen vervelend, maar niet zo erg, maar ze moeten er niet wat van gaan opeten, dus bloempot op een andere plek, hihi.. De tunnel lag er ook en ja als je er een balletje in gooit dan loopt Simba er wel door heen. Alsof het heel gewoon is. heb Emy het nog niet zien doen. Het was heerlijk weer om lekker buiten te zijn!! Caya er ook bij, maar dan mogen de puppy's niet te hard lopen van haar en pakt ze hen steeds in de nek. ze doet ze geen pijn, maar wil ze tegen houden. Als het te gek wordt dan gaat Caya ook achter het andere hek, net als de bloempot, hihi.. Dus het was een lekker dagje. Emy en Simba weer lekker slapen in de ren. Emy ligt tegen het voedingskussen aan en Simba houdt van hoekjes, hij ligt achter het mandje in de hoek.

 

24/09/2021 Simba en Emy liggen samen in het mandje te slapen, zo lief!! Ze worden groot, man man wat gaat het hard. ik kwam vannacht thuis van het werk en dan kom je de kamer binnen en dan gaan die koppies omhoog en zijn ze blij. Ach zo mooi!! Zo lief!! En Bo wil ook zo graag de ren in, ze komt in de kamer en dan loopt ze rondjes om de ren. .Caya springt dan in de ren en begint zachtjes te grommen, maar soms vergeet ze het ook gewoon hoor. En soms gaat ze dan in de bench liggen, die in d werpkist staat, terwijl Emy en Simba gewoon in de ren liggen, hihi. En Emy en Simba vinden Bo ook wel interessant en lopen lekker met Bo heen en weer mee. Simba is de 5 kilo al gepasseerd!! 5140 gram, Emy 4810 gram. Net toch lachen, Emy en Simba worden wakker... Caya sprint de ren in. Caya gaat in get kleine mandje zitten en Emy en Simba denken jaaaa drinken!! Uiteindelijk gaat Caya zelfs nog liggen en Simab en Emy blijven gewoon drinken, zij liggen buiten het mandje. Hihi.. hoe mooie toch. Wij hebben continue live- tv/ plezier/genieten!!

 

22/09/2021 Vandaag bezoek van Joke en Anne, gezellig gezellig! Puppy's kijken natuurlijk!! Puppy's lekker op schoot en lekker door de kamer heen lopen. Ach dat vinden ze zoo leuk, een plezier dat ze dan hebben!! Ach volgens mij hebben ze steeds plezier. Heel leuk is ook het kleed wat ik over de bench heb gedaan ( om een lekker holletje te maken) eraf te trekken. hihi.. ik wilde het eerst met knijpers vast maken, maar dat vind ik toch te gevaarlijk, stel dat deze los schieten en dan in de werpkist/ren terecht komen. Dat moeten we niet hebben. Maar volgens mij heeft Wim iets bedacht, wat hij zal morgen zal klaar maken zei hij. Alhoewel morgen is onze oppasdag, dus denk ik niet dat het morgen wordt. En morgen moet ik ook werken, dus kan best zijn dat er geen verhaaltje komt. Het weer was heerlijk vandaag. Dus terwijl de puppy's sliepen, heb ik het stuk terras wat Wim afgezet heeft met puppy ren, geveegd, want ja er moeten geen steentjes en allerlei andere dingen liggen. En toen ze de slaap uit hadden. Konden ze lekker buiten spelen. Over de puppy ren allemaal kleden gedaan tegen de wind. Dus dat was weer een nieuwe ervaring vor Simba en Emy. Zo leuk en rennen en springen en ze lachen dan gewoon, zo leuk!! Dus genieten genieten genieten...

 

21/09/2021 Beetje laat met het verhaaltje, maar het ging allemaal even achter elkaar door, hihi. Etan/ Simba en Emy hebben gisteren voor het eerst op de deel gespeeld. Weer een nieuwe plek voor hen. Bo en Sunny in de wei. Zo konden Emy en Simba lekker spelen. Eerst natuurlijk een beetje voorzichtig, maar al snel was het leuk leuk. Hier kun je echt rennen, hihi. Zo leuk. Ook vanmiddag lekker op de deel met de deur open. Gisteren kon dat niet, het was hier koud en de wind stond precies op de deel. Maar vandaag kon het prima met de deur open. Kunnen ze een beetje wennen aan een andere temperatuur. Wim heeft vandaag de puppy ren om het terras aan de voorkant gedaan. Als het weer het toe laat, dan kunnen ze naar buiten. Maar goed hier op de vlakte is het altijd wel wat frisser en wind. Eerst maar lekker op de deel en natuurlijk ook in de kamer gang keuken. Ze krijgen nu 4 x dd geweekte brokjes/ vlees. En dat gaat er in als koek, om maar zo te zeggen. Etan/ Simba was vanmorgen 4690 gram en Emy 4400 gram. En het is heerlijk te zien, hoe ze met elkaar spelen en dat Etan/ Simba soms echt wel het onderspit delven. Ja ja die Emy...

 

20/09/2021 Zo de weegschaal vanmorgen wel na het eten, 4420 gram voor Etan en 4190 voor Emy. Het gaat hard. Emy en Etan/ Simba liggen/ spelen het meest in de ren, dat vinden ze leuker dan in werpkist. De ren is ook van gaas en dan zien ze natuurlijk ook meer. Net zoals de stofzuiger, die wordt natuurlijk dagelijks gebruikt, maar nu hem ook zien. ja dat was wel even wennen. Maar vanmorgen ging het prima, Emy is dan wat nieuwsgieriger en loopt er dan ook op af. Etan/ Simba bekijkt het dan van afstand. Het eten gaat goed, soms moet je ze er even weer keertje bij zetten, maar uiteindelijk eten ze bijna alles op. Ik moet ook erg opletten dat ik niet teveel klaar maak. Ze zijn natuurlijk maar met zijn beiden. 

 

Emy en Simba lagen net lekker te slobberen. En dan horen Bo en Caya een deur van een auto, er wordt geblaft door Bo en natuurlijk komt Caya dan ook in beweging en springt de ren uit en begint ook te blaffen. Normaal zijn ze al waaks, maar vindt dat ze nu toen best meer waaks zijn. Maar goed ondertussen is Caya weer in de ren en proberen de puppy's staande te drinken, met als gevolg dat Emy weer op de grond valt. Maar goed Caya gaat liggen en er wordt weer geslobberd. Ze krijgen nu 3 x vlees en vanmorgen ook met wat geweekte brokjes erdoor. Morgen naar de 4 x.Toen ik gisteravond terug kwam van het werk, Lagen Caya en Emy en Simba heerlijk tegen het voedingskussen aan lekker te slapen. Bo lag mooi naast de ren te slapen en kon mooi alles in de gaten houden. En Wim?? Die lag in de stoel te slapen, heerlijk toch!!  Simba gaat nu Emy wel voorbij in het gewicht, tenminste daar lijkt het nu op. Nu 200 gram verschil, terwijl ze eigenlijk steeds wel aardig gelijk op gingen. 

 

18/09/2021 Rust achter me, maar 10 minuten geleden niet hoor. De werpkist schoon en kleden speelgoed enz er in. Etan was weer uit het kratje geklommen. Hij en Emy weer in de werpkist en een protest dat dhr had. Hij wilde eruit! Tegen de wand van de werpkist staan en jammeren. Oo wat een meneertje hihi, maar goed na een poosje gaf hij het op en toen.... begon Emy. Precies hetzelfde, hihi. Etan heeft nu een echt oranje bandje om, geen papieren bandje meer, dat past niet meer hihi. Hij weegt nu 4160 gram en Emy 3970 gram. Vandaag 3 x beetje vlees, ze vinden het heerlijk!! Straks gaan we de ren op zetten en gaat de speeltuin open. Gisteren heeft Wim de planken uit de werpkist gehaald. Wat gaat het hard!!

 

17/09/2021 Achter me wordt weer flink geslobberd. Daarvoor hebben Etan en Emy een hele poos geslapen. Met de werpkist verschonen was Etan weer ui het kratje gekropen en ja hoor daar kwam hij aan . hIhi Even later zette ook Emy het op een piepen. Ja dat was natuurlijk ook niet eerlijk. De 1 wel en ander niet. Dus kleed op de grond en Emy er ook uit. Etan ging op ontdekkingsreis naar de keuken. Zo leuk te zien, beetje voorzichtig, maar toch stapte hij dapper door. Emy kroop onder de standaard waar we de voorraad kranten op hebben ne ze had het hoogste woord. Ze hebben echt al goede tanden en beginnen af en toe hun tanden overal in te zetten. Zo ook de tenen van Wim, hihi. De plank die in de werpkist aan de zijkant zit, zodat de puppy's wanneer ze klein zijn onder kunnen kruipen, zodat de moeder kun niet dood kan drukken, kan er nu echt wel uit. Ze proberen erop te klimmen en zetten hun tanden erin... Gistermiddag de ren te voorschijn gehaald, schoon gemaakt. Wim wil nog wat veranderen/ verbeteren en dan kan de ren bij de werpkist aan en hebben ze meer ruimte. Radio aan en regelmatig de cd met geluiden aan of you tube met allerlei lawaai. En net het varken en 2 kippen met oorverdovend lawaai schoon gemaakt, zodat ze daar straks ook mee kunnen spelen.

 

16/09/2021 Net hebben Etan/ Simba en Emy vlees gehad. Kip/kalkoen puppy worst, die had ik geprakt, wat gekookt water er door en op een schoteltje. Had 1 plakje worst en dan het water erdoor, was toch en hee; heel schoteltje vol. Ik denk ben benieuwd, want van de puppymelk maken ze niet veel. Maar ze roken het vlees al en kwamen er al op af. En smullen dat ze deden! Ze hadden zo de helft op en toen dacht ik ze moeten maar niet meer hebben, het is de eerste keer. Maar het was smullen, hihi. Zo leuk!! Vanmorgen klom Etan uit het kratje. Ik dacht van te voren al ik leg het voedingskussen maar om het kratje heen, denk dat vallen ze niet. En zo was het, ik was de bak aan het schoon maken en ineens was Etan eruit. Caya erbij natuurlijk, dus hij kon geen kant op. Even later kroop onder de kast door en ging in de hoek liggen slapen. Hihi.  Ze gaan ook steeds meer als een echt hond liggen, zo mooi om te zien. En dan heb je kleedje in de werpkist liggen en waar gaan ze liggen?? op de kranten...

 

15/09/2021 Hier achter me weer rust. Net nog bezoek gehad en Caya vindt het prima. Eerst even kennis maken en dan vindt ze het prima en mogen ze ook wel naar de puppy's kijken. De dame en de heer groeien gestaag, Emuy is ondertussen 3570 gram en Etan/ Simba 3760. Vanmorgen weer wat puppy melk geprobeerd en dat ging al wat beter. Er lag meer naast net bordje dan er op, maar goed dat likte Simba later nog wel weer op. Als ze slapen dan liggen ze toch meestal onder de plank te slapen. Dat zal toch veilig voelen. Vanmorgen het voedingskussen in de bak gelegd. Kreeg ik van onze schoondochter, heb je daar belang bij voor bij de puppy's. Ja zeker... Maar nu vindt vooral Caya het erg lekker, hihi. Er tegen aan liggen en lekker haar hoofd erop. Gisteren zijn de Simba en Emy even uit de bak geweest. Kleed en handdoeken op de grond en gaan.. Eerst natuurlijk voorzicht snuffelend rond het kleed en er toen ook maar af. Onder de tafel door, aan onze voeten zitten. Caya moest er even aan wennen en wilde ook graag dat ze niet gingen lopen. Maar helaas dat ging niet door natuurlijk!! Spelen gaat steeds leuker. Nu ook 2 speeltjes in de werpkist gedaan met een geluidje. En een balletje dat rinkelt wanneer het beweegt, dat vinden ze beiden leuk. Ook staat de geluids cd weer aan, met geluiden van onweer vuurwerk een baby die huilt schapen koeien enz enz. Ach jongens het is genieten!!

 

13/09/2021 Er wordt geslpen op dit moment, Caya ligt voor de werpkist uitgeteld, hihi. Je kunt merken dat er steeds langere rustperiodes van drinken komen. En het spelen gaat steeds leuker en heftiger.Ze nemen de knuffels in hun bekkie en gaan er mee aan de loop.  Simba stond vanmorgen al met zijn pootjes tegen het deurtje omhoog. En je kunt merken dat er meer op ontdekkingsreis gaan. De puppymelk vanmorgen kon hen ook nog niet echt bekoren. Ze hebben liever moedermelk, hihi. Wanneer ik wat aan de vinger doe, likken ze het er af en af en toe wordt er even iets uit het schaaltje gelikt en met de poten er in gestaan. Hihi.. Dat van mama is lekkerder. Vanmorgen weer ontwormd en zo ook Caya natuurlijk.

 

12/09/2021 Vanmorgen kwamen onze zoon schoondochter en kleinkinderen even langs. en natuurlijk moest er even puppy geknuffeld worden. De dame en de heer gaan als een tierelier met het gewicht. Emy is 120 gram gegroeid nu 3240 gramen Simba160 gram gegroeid en is nu 3310 gram. Het is onvoorstelbaar. Net hebben ze voor de eerste keer wat puppymelk in een schaaltje gehad. Maar daar snapten ze beide nog niet zo veel van. Als ik maar wat aan de vinger deed likten ze dit op en Etan deed 1 poging in het schaaltje en liep er dwars door heen, hihi. Morgen gewoon weer proberen, ze gaan het vast leren!! Vannacht was Caya voor de eerste keer alleen met de puppy's. Wim lag weer lekker bij me in bed, hihi. Het ging prima en We hebben ze niet gehoord. Achter me is rust ze slapen alle 3, Caya voor de werpkist, je moet wel dicht in de buurt blijven he!!

 

11/09/2021 Ja sorry gisteren geen verhaaltjes. Heb me gisteren voor de zoveelste keer laten testen, ben nog steeds iets verkouden, stelt niets voor, maar toen wil je kunnen zeggen... ben negatief getest worden. Dus op en neer naar Emmen naar het ziekenhuis. Toen nog een paar boodschappen. Thuis gekomen nog het 1 en ander doen. Gelukkig horen dat de sneltest negatief was en wat eten en weer naar Emmen om te werken. Vandaar dat er geen tijd was om wat te schrijven. Maar het gaat goed met dhr Oranje/ Etan/ Simba en Emy. Ja Emy heeft geen bandje om, dus ja geen mw, maar Emy of ons meisje.. hihi  Net geconstateerd dat ze toch echt niet doof zijn, gelukkig, ik moest niezen en ze deden beiden de kop omhoog, zo van wat is dat. Ook nu wordt er weer druk gedronken achter me. Je hoort ze slikken, echt ...zo mooi. Ze gaan steeds meer met elkaar spelen, zo leuk, in elkaars oren happen of in mama's oren happen. Rollen dan zo weer onder het spelen in slaap. Vooral Simba kan een kabaal maken, onvoorstelbaar. En zo valt hij dan ook weer in slaap. Ze mogen graag onder de plank slapen, maar ze passen er nog maar net onder en ze moeten dus echt kruipend er onder weg komen, hihi. Vanmorgen hebben we afgesproken dat Wim vannacht weer bij mij in bed slaapt. Dus Caya met de puppy's alleen, ik maak me ook geen enkele zorgen hierover, want ze redden zich prima. Gisteravond heeft Bo aan de riem gedaan en meegenomen de kamer in. En dit ging hartstikke goed. Caya accepteerde dat wanneer ze te dicht in de buurt kwam gromde ze even. Daar luisterde Bo prima naar en lag even later gewoon los in de kamer. Zo fijn, natuurlijk is Bo nieuwsgierig naar de puppy's en staat dan van afstand te koekeloeren!! Vanmorgen/ vanmiddag pup bezoek gehad, hartstikke gezellig, bekende mensen voor ons, zij hebben Nahla een zusje van Caya van ons. De puppy's Bo en Caya en wij erg verwend, hartstikke lief!! 

 

09/09/2021 Hier achter mij rust, Caya ligt ook lekker in de werpkist en slapen allemaal. Had lekker dekbedje bij in de werpkist gelegd en wie ligt er op?? Jullie snappen hem vast wel, natuurlijk Caya. Als de werpkist weer schoon is en ik Simba ( Etan ) en Emy weer in de werpkist zet. Gaan ze alles even weer besnuffelen, wat voor speelgoed is er vandaag ?? Alles wordt elke dag gewassen. Onze oppasdag vandaag, Wim heeft onze kleindochter vanmorgen naar school gebracht. Onze kleinzoon heeft vanmorgen geholpen met de knuffels uitzoeken!! Het si zo leuk te zien hoe Emy en Simba spelen met elkaar en met Caya, blijft mooi. Ik woog hen gisteravond. Doe dit nog steeds 2 x per dag, beslist niet nodig, gewoon voor de leuk!! Was Emy in 12 u al 100 gram gegroeid en Simba 130 gram, hihi... Vanmorgen beide weer gegroeid, Emy dus in totaal in 24 u 200 gram en Simba190 gram. Pfffffff Denk dat ze morgen wel boven de 3 kilo uit komen. En ze kunnen plassen doen.. nou nou, hihi . 

 

08/09/2021 Achter mij wordt druk lawaai gemaakt, geblaft op hun manier. Caya gaat dan meestal toch wel even kijken. Loopt even door de bak, is alles nog goed. En ja hoor ze gaat liggen en dan denkt Emy en Etan  de melkbar is geopend. En geef ze eens ongelijk. Etan en Emy gaan steeds wat meer met elkaar spelen, zo leuk om te zien!! het is allemaal maar even en dan vallen ze weer lekker in slaap. Ook beginnen ze een beetje met het speelgoed het spelen, happen wat in een oor van een beer of zo, hihi.  Beide weer 100/110 gram gegroeid.

 

 

06/09/2021 Er wordt achter mij weer druk gesabbeld. Etan deed het de afgelopen 24 u rustig aan met groeien, was "maar" 70 gram gegroeid. Emy 120 gram. Dus Emy is 50 gram zwaarder dan Etan. Jaja... hihi. De boel is weer schoon, puppy's liggen heerlijk te drinken en Caya ligt er heel ontspannen bij te slapen, ach wat is de natuur toch mooi! Ik weet ik heb dat vaker gezegd, maar het is gewoon zo. Verder geen nieuws op dit moment.

 

05/09/2021 Zo leuk, er komt echt steeds meer leven in de brouwerij!!! De momenten zijn nog kort en ze zijn aan het spelen of lopen en dan vallen ze ook zo weer in slaap. Gisteren heeft Wim al even een hoger "deurtje "in de werpkist gezet. Etan kwam er al met zijn hoofd boven uit. Dus maar alvast het hogere deurtje en later kan daar dan nog wat bovenop.. Emy en Etan gaan al echt zitten en lopen gaat ook steeds wat beter, ze rollen natuurlijk zo om, ach zo'n mooi gezicht. Ze zijn vandaag beide even zwaar, beide 2330 gram, beide weer goed gegroeid. Gisteravond was ik aan het werk en vanavond weer, maar goed Wim past op en dat komt altijd goed!! Kreeg gisteravond  zo'n lieve foto van Emy en Etan, ze lagen zo lief tegen elkaar. Ik zal hem straks plaatsen. Je kunt ook zo merken dat Caya veel rustiger is. Ook wanneer ik de bak schoonmaak en Emy en Etan in het kratje liggen, is ze eigenlijk heel rustig. Ze weet wat er gebeuren gaat en het is prima, ze gaat vaak naast het kratje liggen. Caya ziet er ook weer wat beter uit, niet zo dun meer in haar taille. En ondertussen rekt Emy zich een beetje kreunend uit en gaat lekker verder slapen. Lief!!

 

04/09/2021 Allereerst, hiepperdepiep hoera voor ons C- nest. Dus Sam Yuna Nahla Floor Pip Boomer Kim Ballou Caine Dysis en Caya van harte gefeliciteerd met jullie 6 e verjaardag!! De tijd vliegt, dus geniet van elkaar!! Hier rust Caya ligt op de bank en Emy en Etan die ligen te slapen en af en toe hoor ik zachtjes gekreun, dan gaan ze even anders liggen. Ze rekken zich uit, gapen een keertje en slapen weer verder. Er komt echt meer leven in de brouwerij. Gisteravond voor het slapen nog even een schoon kleed in de bak, kranten vernieuwen. En ik st in de bak en Emy komt op mij af waggelen, gaat bij mijn voet zitten en gaat snuffelen, zo leuk echt heel bewust. Ik tegen haar praten en even aaien. Ondertussen wordt Etan ook wakker, gaat zitten blaft een keertje en kijkt onze kant op en zakt weer naar beneden en valt weer in slaap en dan kijk ik weer naar Emy... Emy ligt ondertussen aan mijn voet te slapen. Ach... zo mooi!! O ja en de gewichten?? Pfff Emy is 180 gram gegroeid em Etan 170 gram....

 

03/09/2021 Achter mij wordt weer druk gesabbeld en fanatiek gedronken. Caya net even weer geborsteld, dat moet echt wel elke dag even. Ook omdat de puppy's steeds tussen de haren door komen en ook op allerlei manieren er door komen, hihi. Even haar hoofd weer beetje geknipt. Had even een stukje met haar gewandeld. Kun je merken dat ze dat ook wel even lekker vindt. En ze ligt ook steeds meer even naast de bak. Wim ligt s'nachts nog steeds op de bank, alhoewel het eigenlijk niet nodig is, hihi. Maar goed als er wat is dan wordt hij er wel wakker van. De enige die hem af en toe wel wakker maakt is Caya. Zij springt dan plotsklaps bij hem op de bank en ploft achter zijn benen neer, met haar hoofd op zijn benen. Met als gevolg dat Wim dan bijna met de benen naast de bank ligt...pffff Terwijl er ook nog gewoon een andere bank in de kamer staat, dus ja... Nee lekker bij de baas liggen. Emy en Etan zijn weer goed gegroeid, Emy 90 gram en Etan 100 gram. En ze zijn beide over de 2 kilo. Het gaat zo hard. En ze kunnen steeds beter lopen en soms al beetje zitten en ze rollen ook zo weer om, ach zo leuk. Regelmatig schieten we in de lach!! En ze doen al dikke plassen, echt. Ondertussen schiet Caya weer de bak in, want Emy droomde en piepte wat, ja dan moet je kijken wat er aan de hand is. Caya gaat liggen en Emy en Etan slobberen alweer. Hihi...

 

02/09/2021 Onze oppasdag vandaag, altijd leuk en gezellig. En dat er nu puppy's zijn is ook voor hen erg erg leuk. De oudste speelt ook in haar spel dat haar pop en of beer een puppy is en zo ontstaan er hele verhalen, zo leuk!! Emy en Etan slapen en drinken en proberen steeds wat meer te lopen, zo mooi om te zien. Wim had gisteren gezien dat ze met elkaar aan het spelen waren. Het begin van het spel is er, toch zo mooi!! Af en toe hoor je een kreet of iets wat op een blaf moet lijken. Ach en onze Caya, ze doet het zo goed, ik blijf het zeggen. Ze ontkomen echt niet aan een poetsbeurt en als ze dat niet willen, ja hoe zo niet willen, het gebeurt gewoon, zo leuk!! Net ook lag Emy te salpen met een tepel in de mond en Caya beweegt even en ja hoor daar begint et gesabbel weer, zo mooi. En het volgende moment dat je kijkt, ligt Etan lekker te sabbelen. Nou te sabbelen, soms gaat het best met geweld en Caya?? Die slaapt dan gewoon lekker. 

 

 

01/09/2021 Zo leuk.. Emy en Simba, zo gaat Etan heten waren beide aan het lopen/ kruipen, steeds meer zoals ik gisteren al zei, met hun achterpootjes onder hun kontje, denk wat gaat Etan doen?? En ja hoor hij ging zo goed en kwaad als het kon proberen te zitten om een poepje te doen. Echt de 14 e dag van zijn bestaan en nu al, krom gaan zitten om....Dat is toch knap, zo leuk om te zien. En gelukkig was het een drolletje, geen diarree mee. Dat doet goed! Ze drinken ook goed, zijn tussen het slapen door actief!! Gisteravond wegen was Emy maar 10 gram gegroeid, dan denk ik hoezo?? Wat nu weer?? Maar vanmorgen was ze 110 gram gegroeid. Dus ja, wat zal ik zeggen, hihi. Wim zegt dan man maak je niet zo druk, de natuur redt zich wel. En ja hij had gelijk! Simba is 100 gram gegroeid!! En nu ook lekker te met hun beide te drinken en hoor je die heerlijke geluidjes..Gesmak, gesabbel.... genieten!!

 

31/08/2021 Gisteren Emy en Etan en Caya ontwormd en ze kregen een pasta tegen de diarree/ voor de darmflora. 2 x per dag voor 2 / 3 dagen . Maar ik moest aan het werk en dat vond ik natuurlijk niet leuk!! Maar ik had een goede oppas, Wim natuurlijk!! En natuurlijk hadden we contact met elkaar gisteravond, hihi. Ik kon het natuurlijk niet laten te vragen, hoe gaat het daar? Hoe gaat het met de diarree... En natuurlijk is het goed gegaan. Wim had ze nog gewogen tussen door. Emy was 40 gram gegroeid sinds gistermorgen en Etan was 20 gram afgevallen. Dus toen ik thuis kwam na het werk vannacht, heb ik ze ook nog maar weer even gewogen.. Emy was ondertussen nog wer 20 gram gegroeid en Etan was weer 30 gram gegroeid. Toen wij op bed ging, of ja toen ik naar bed ging en Wim nog op de bank ( hij houdt nog steeds alles in de gaten), kreeg hij wel de opdracht mee. Om ze wel gewoon nog een keertje wakker te maken en aan te leggen.. HIhi. Maar goed vanmorgen eerste wat ik deed was in de bak kijken, hoe liggen ze er bij en gewogen. Ja hoor beide goed gegroeid. Etan uiteindelijk nog 80 gram gegroeid en Emy 110 gram. Alleen vanmorgen hadden ze beide nog een keertje wat diarree, verder niet meer. Hopelijk blijft het zo. Je kunt gewoon als zien wanneer ze tijgeren dat ze steeds meer proberen hun achterpoten onder hun lijf te zetten, zoo mooi om te zien. En.... de oogjes gaan open, ach zo mooi!! Ze zien nog niets, maar ach wat is het mooi! En achter me is weer rust. Emy sliep al en Etan is onder het drinken in slaap gevallen... heerlijk!!

 

30/08/2021 Goedemorgen wat een rust hier.. Emy en Etan slapen, Caya ligt onder aan mijn voeten te slapen. Caya gaat goed, eten gaat nog een beetje wisselend. Som eet ze naar mijn zin niet genoeg. natuurlijk heeft ze maar 2 puppy's maar goed ze moet wel eten, ach en aan het eind van de dag heeft ze dan toch best heel wat gehad. Ze krijgt high energy brok, ze krijgt kipfilet en bouillon en dan het blikvoer carnilove en griekse yoghurt. Ach ... ze kan het ook heel goed zelf bepalen natuurlijk, maar ze is niet te dik op dit moment. De puppy's zijn wat aan de dunne. Gisteravond begon Emy er mee , vannacht ook wel en zag vanmorgen dat Etan ook wat aan de dunne was. Heb de dierenarts gebeld en Wim haalt nu iets op en moest alvast ontwormen. Nou ja zal wel goed komen, maar heb toch altijd zoiets van grgrgrg Ze zijn tierig genoeg, drinken goed, zijn goed gegroeid. Dus ja... Caya heeft goede poep.. Caya wurmt zich onder tussen onder het bureau...en ik draai een beetje met de stoel om haar heen.... Emy is ondertussen 1590 gram dus 100 gram gegroeid en Etan is 1660 gram dus 110 gram gegroeid.

 

29/08/2021 En het groeit hier gestaag door. Etan is 1550 gram en Emy 1490 gram. Het is rustig hier achter me. Beide liggen lekker te slapen en Caya ligt voor de werpkist. Even uit de warmte. Lamp wat hoger gehangen en de kachel een half graadje lager. Dat kunnen ze zat hebben, ze liggen ook vaak genoeg niet onder de lamp en als ze het koud hebben kruipen ze er wel onder. Nogmaals natuur is mooi!! Som liggen ze zo heerlijk tegen de knuffels aan, mooi om te zien. Gisteravond liet Emy toch iets wat leek op een blafje te horen, Wim en ik moetsen beide lachen. Zo leuk. En dan zit je hier en hoor je het gekreun of het gesabbel.. Soms liggen ze boven op elkaar en probeert degene die onder op ligt er onderuit te komen... Ach zo mooi om te zien... Jullie horen het wel, genieten!!

 

28/08/2021 Het is een rustige dag. Caya wordt steeds rustiger en de puppy's groeien gestaag. Ze zijn beide 130 gram gegroeid!!  Emy is nu 1380 en Etan is 1430 gram. Het blijft een mooi gezicht hoe Caya ze aan het poetsen is, ook nu hoor het geluid, van het zachtjes protesteren, dan worden ze van onder gepoetst en dit gebeurt grondig!! De puppy's gaan hierop poepen en plassen en daar vindt je tot nu toe niets van weer. Pas als ze gewoon vlees/ brokken bij krijgen dan ruimt Caya het niet meer op. Wat is de natuur toch mooi! Je hoeft ze dit niet te vertellen, Caya doet het gewoon en dat blijft mooi om te zien. En dat ze al zo sterk zijn en precies komen daar waar ze willen, soms rollen ze zomaar om, hihi en dan weer op de zij te komen, dat kan best lastig zijn. Ach wat ik wil zeggen het is zooo mooi om dit alles weer mee te mogen maken!! Dit te kunnen zien!!

 

27/08/2021 Gisteren geen verhaaltje, het was onze oppasdag. Kleinkinderen kwamen tegen 7.45 u en de oudste, zij is 4 , wilde wel graag even direct kijken. Want j daarna moest ze naar school. Zondag had ze Emy en Etan oook al gezien. Maar goed even bij oma op schoot en naast de werpkist naar de puppy's kijken. Ooo oma wat zijn ze mooi, wat zijn ze klein... Terwijl ze eigenlijk al best groot zijn, hihi. Caya deed het goed, zij moet ook wennen aan dat er anderen naar de puppy's komen kijken dan wij alleen. maar verder komt er nog niemand hoor, alleen onze kinderen en kleinkinderen. 3 weken rust voor moeders en haar kids. Je kunt wel zien aan Caya dat ze dan eerst even een blik in de ogen heeft van wat gaan ze allemaal doen, maar ze legde zich op gegeven moment gewoon neer. Het was goed. Nadat ik onze kleindochter naar school gebracht had, even met de jongste naar de puppy's kijken. Hai puppy's... hai en hij moest zo lief lachen tegen hen. Zo lief!! Emy en Etan groeien als kool, kan niets anders zeggen. Emy is nu 1250 gram en was vanmorgen 140 gram gegroeid. Etan is nu 1300 gram en was 120 gram gegroeid. Ik weeg ze nog 2 x daags, niet omdat het moet, maar gewoon omdat het kan. Het si zo klaar, maar het hoeft helemaal niet, hihi. Vanmorgen met werpkist schoon maken, Etan en Emy in het kratje, ik had al gezegd dat Caya dat helemaal niet leuk vindt. Maar Caya wilde even naar de deel en Etan zette toch een keel op. Caya natuurlijk piepen en blaffen, die hoorde hem. Wim gauw Caya hier heen gedaan. Caya van de leg. Ik zeg er mankeert hem helemaal niets Caya, hij wil gewoon jou... En Caya druk druk, wat moet ik nu en oooo die Etan. Ikke gauw de bak klaar gemaakt , Emy en Etan er weer in, Caya erbij en rust!! Hihi.. moederliefde zo mooi!! En ook nu hoor ik weer die drinkgeluidjes, je hoort ze slikken!! Zo mooi!!

 

25/08/2021 Achter mij maakt Etan een kabaal van heb ik jou daar. Hij is op zoek naar zijn mama, hihi. Heb net de werpkist schoon gemaakt en dan is Caya  wat van de leg om maar zo te zeggen. Etan en Emy liggen dan in het kratje en Caya ligt er achter of ergens anders in een hoekje van de kamer. Ze loopt dan onrustig heen en weer. Snap ook best dat ze daar helemaal niets aan vindt. Maar goed als de werpkist weer schoon is, schone kranten en en schoon kleed erin dan kunnen ze er alle drie weer lekker in liggen. Ik legde ze beiden onder de lamp en Etan ging luidkeels roepend op zoek naar zijn mama en Emy beef lekker onder de lamp liggen. Emy heeft haar buikje wel vol. Net gewogen 122 gram gegroeid!!! Tja, wat zal ik er van zeggen. Haha. En Etan is precies 100 gram gegroeid. En hij weegt nu 1040 gram. Ooooo  Hihi Heb net de gewichten lijst van ons 3e nest gepakt en op 6e dag daar gewichten van  543-745 gram, maar goed toen waren ze met hun 11-en. Kun je zien wat voor een verschil dat maakt!! Ach en het is zo mooi te kijken hoe lief Caya . En hoe de puppy's liggen te slapen en hoe ze zich al kunnen voortbewegen, onvoorstelbaar zo mooi te zien hoe sterk ze zijn! En die geluidjes, dat gesabbel, dat gesmak!!

 

24/08/2021 Het gaat goed met de puppy' s en Caya. Caya doet het hartstikke goed en wordt steeds rustiger, af en toe heeft ze nog een moment van onrust, hijgen en heen en weer lopen en krabben. Heb vanmorgen het hoeslaken wat om het kussen in de gang zit, maar weg gegooid, ze had het helemaal kapot gekrabd. Nou mooi laten doen toch... Nog steed een beetje verhoging maar dat heeft zijn tijd nodig, ze krijgt antibiotica, dat hadden we direct al mee gekregen. Ze moet nu nog 2 dagen en dan is het op. De pups groeien als kool. Etan is nu al 940 gram, hij is in 24 u 112 gram gegroeid, hihi. En Emy is nu 854 gram en is in 24 u 90 gram gegroeid. Maar goed met 2 puppy's is dat ook niet zo raar. Ze drinken en slapen. En ze ruiken zoooo lekker. Etan heeft een heel klein wit vlekje op de borst, dat verdwijnt meestal weer. Maar zo mooi!! Het is genieten, zo mooi om lekker naast de werpkist te zitten en alleen maar te kijken. Hoe ze soms dromen of de hik hebben. En hun pootjes ach zo mooi!! Onze Bo voelt dat er van alles gebeurt en wil zoooo graag naar de kamer. Maar dat doen we nu nog maar niet, denk niet dat Caya dat nu al goed vindt en we willen gewoon lekker rust voor haar. 

 

22/08/2021 Terwijl ik dit tik, hoor ik zachte geluidjes van de puppy's en het gehijg van Caya. Caya is af en toe nog wat onrustig. Soms wat krabben, dan weer in de bak en dan weer uit. Dat herken ik wel van de dagen. Heeft ook een beetje verhoging, maar dat is normaal zeg maar. Temperatuur haar 2 x per dag. De wond van de keizersnee ziet er goed uit. Je vergeet soms haast dat ze geopereerd is. Ze doet zelf ook alsof er niets aan de hand is. Wanneer ze zo onrustig is wil ze ook niet eten, maar dat doet ze dan later wel weer. Gewoon water trekt ze haar neus voor op. Kippenbouillon dat vindt ze lekker, dus ja jullie snappen het wel, hier staat nu dagelijks kipfilet op. Haar brokken had vanmorgen ook bouillon over gedaan en zo krijgt ze dan toch wel vocht naar binnen. En ook blikvoer, maar dan wel een goed blikvoer, carnilove, vindt Caya lekker en ok daarin zit weer water. Dsu al met al krijgt ze best wat binnen. Ze heeft weer taille, die Caya. Ze wil nu ook wel wat verder weg, wanneer we even gaan lopen, maar de terugweg gaat hard, ze wil dan maar 1 ding en dat is naar huis. En binnen is het 1 streep naar de deur, piepen, maar dan moeten gaat voeten nog schoon gemaakt. Daar heeft ze amper tijd voor. Hihi ach zo lief!! En dan in de gang voor de deur vd kamer staan, ach die ziel. En dan 1 streep de werpkist in en de puppy's tellen. Zijn ze er nog, even snuffelen, even likken/ poetsen. Gepoetst dat worden ze, echt!! En Etan en Emy doen het goed, wat zijn ze al sterk, echt !! Ze waren weer gegroeid, Etan in 24 u 76 gram gegroeid en Emy is 40 gram gegroeid. We hebben Etan toch maar een bandje om gedaan, dan kun je in 1 opslag zien wie wie is. Als je beter kijkt zie je echt wel verschil hoor. Etan is groter en wat grover, groter hoofd, zoals het een reu betaamt.

 

21/08/2021 Ik heb net al de datum van gisteren veranderd, zag dat ik er 19 augustus van gemaakt had. Maar dat klopt natuurlijk niet, het was gisteren al de 20 e. Het ging goed vannacht, de puppy's en Caya deden het goed! Suoer! Caya wilde niet uit de bak, gewoon lekker bij haar kindertjes liggen. Wim lag op de bank en die had niet zo goed geslapen. Je wilt toch de boel in de gaten houden. Daarom gaat Wim zo nog even naar bed. Had net bed maar even verschoond. Dat was geen overbodige luxe, met Caya een hele nacht op het bed. Hihi maar dit geeft helemaal niets!! Puppy's vanmorgen weer op de weegschaal. Etan was 18 gr gegroeid en Emy 44 gr gegroeid. Meestal vallen puppy's eerst wat af en borstvoeding moet toch ook op gang komen. Maar gegroeid, dus blij blij. Emy en Etan zijn ook tevreden. Vanmorgen was Caya eerst wat onrustig. Wat hijgen en de bak uit, wat heen en weer lopen. Bak weer in. Toen ging ik de werpkist ook nog schoonmaken. puppy's in een kratje onder de lamp. Dat vond Caya niet echt leuk. Nadat alles weer schoon was en Caya wat griekse yoghurt en wat kipfilet en vocht/ bouillon gehad had, werd Caya weer rustiger. Eten gaat nog niet van harte, maar we bieden haar regelmatig wat aan, dus er komt wel wat binnen. En ze hoeft natuurlijk niet zo veel te hebben, zoals Bo toen met 12 puppy's. Nu ik dit schrijf hoor ik het gesabbel van de puppy's, zoooo heerlijk. genieten!! Mooie bloemen gekregen, zelfs een bos met 2 knuffels erin, een roze en een blauwe, hoe mooi, hoe lief toch! En een mooie bos rozen. Ik vind het geweldig, zo lief!! En raak daar geëmotioneerd van. Ik zal zo weer wat foto's maken. Het is rustig achter mijn rug... ze slapen alle 3, zo mooi!!

 

20/08/2021 De puppy's zijn geboren!! Blij blij. Gistermorgen wilde Caya al niet eten, at een paar brokjes en wilde verder niets. Dat zegt al genoeg. We temperaturen 2 dd en wanneer de temperatuur 1-2 graden zakt dan zal de bevalling binnen 24 u plaatsvinden. Temperatuur was 36,7. Dus ja het gaat beginnen. Vanaf 13u kreeg Caya wat weeën en onrustig en dan weer slapen en rustig. Dit ging de hele middag avond en nacht door. Wim sliep in de kamer en Caya lag bij mij in bed. HIhi hoe erg.. Ze lag af en toe boven op me en wilde soms wel in me kruipen, die ziel! Vanaf 4 u heftige weeën en vanaf 5 u af en toe een perswee. Maar dat zette niet door en ging persweeën bleven weg. Om 6.20 u contact dierenarts en afspraak om om 8 u bij de praktijk te zijn en te gaan kijken. Dierenarts gevoeld en kon niets voelen. Hij zei we kunnen nog even afwachten wat het gaat doen, maar grote kans dat jullie hier dan later alsnog moeten komen. Omdat bij 2 puppy's gewoon minder weeén kunnen zijn. Ik had zoiets ja heb liever dat ze gewoon bevalt, maar hoe gaat het dan met de pups?? Zou niet graag willen dat daar wat mee gebeurt.. Dus gekozen voor een keizersnee. Later bleek dat het niet anders gekund had. Er zat een pup vast in het geboortekanaal. Dus ja had niet anders gekund. maar was zo opgelucht dat de pups en Caya natuurlijk goed deden.!!  2 hele flinke pups. Een ruetje van 632 gr en een teefje van 580 gr. En ze krijgen de namen Elegant Etan From Vancouver Castle en Elegant Emy From Vancouver Castle!! Het is een mooi stel. Caya was nog zo suf, ze hebben haar in de auto getild en wij hebben haar hier weer uit de auto getild. Ze wilde lopen ging niet ach die ziel!! Maar toen ze een beetje wakker was, heb ik de pups bij haar neergelegd. Ja voor haar ook raar, ze wordt wakker en dan.. liggen daar ineens pups.. Maar ze deed het zo super, echt!! Eerst heel voorzichtig snuffelen en toen weer slapen en dan weer snuffelen, beetje likken. Ooo man zo mooi!! Zo trost op haar!! Puppy's hebben al geplast en gepoept daar heeft Caya wel voor gezorgd, steeds likken/ poetsen, geweldig!! Wij zijn blij, kan niet anders zeggen. Voor nu moet Caya wat meer gaan drinken, maar goed ze heeft net operatie gehad, dat zal vast goed komen... Voor nu zijn we blij. Zelf vanmiddag even 2 uurtjes geslapen. Wim ligt nu te slapen, want hij slaapt op de bank bij de pups. Dat is altijd onze taakverdeling. Ik ben er overdag en Wim houdt de eerste weken s'nachts de wacht. Ik zal nog wat foto's plaatsen..

Maak jouw eigen website met JouwWeb